Viszonteladó partnerek:
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
Rólunk Ügyfélszolgálat WEBÁRUHÁZ Rendelés saját címre Rendelés horgászboltba Böngészés, vásárlás, garancia
NEVIS Raptor Surf - 3,9m / 150-250g
16.890 Ft helyett 15.490 Ft
NEVIS Espirit Feeder Heavy - 3,6m / 40-120g
20.980 Ft helyett 17.490 Ft
NEVIS Snatch 35
6.490 Ft helyett 4.990 Ft
NEVIS Impala 5000 RD
6.770 Ft helyett 5.390 Ft
ZÓNA 'Horgásztúra' vegyes bojlis és pellet csomag az általad választott termékekből - 20%-os árkedvezménnyel!
1 Ft helyett 1 Ft

Feederes-Zóna
Feederes-Zóna Method feederezés ősszel
2014. október 15. : Horgász-Zóna
Hullanak a levelek, mint vízbeérés közben a kaja a bordás kosárból - hiába na, eljött az ősz! A pergetőhorgászok mellett a method feeder módszer rajongóinak a szeme is felcsillan: itt az idő halat fogni! Nem lesz jó a nyáron megszokott technika ez kétségtelen, hiszen máshogy táplálkoznak most már a halak. Mit változtassunk?
Feederes-Zóna Kicsit szokatlan Methodozás
2014. szeptember 21. : Bene János
Egy augusztusi napon Misi barátommal közös pecára szántuk el magunkat. A horgászat helyének az egyik kedvenc tavamat, az Aranypikkely horgásztavat választottuk. Mostanában nem voltam itt, mert a város másik felén van... Viszont mivel a haverom arrafelé lakik és ma az én kocsimmal mentünk, szóval át kellett volna mennem a városon így is úgy is. Nem vagyok az a nagyon korán kelő típus így csak 8 órakor indultam. Method feederezést terveztünk, a felszerelést is ez alapján pakoltam be a táskákba. Magammal vittem a kedvenc picker botomat és két feedert, mert úgy beszéltük, hogy az egyik botommal Misi horgászik, a kis picker meg elég lesz, mert a magas parton leszünk és nem kell messzire horgászni. Etetöanyagnak csak a szokásossal készültem, az XM 11 és XM 12 került a csomagtartóba. Indulásnál kicsit elcsodálkoztam az időjáráson de ha már elindultunk, menjünk!
Feederes-Zóna Amikor felértékelődnek a részletek…
2014. szeptember 11. : Oláh Zoltán
Method horgászataink során azt vettem észre, hogy az etetőanyag beállítása és a halak megtalálása a legfontosabb. Ezek után már csak élvezni kell a pecát, nem kell sokat variálni. Legutolsó két horgászatom alkalmával ez nem így volt, nagyon nem így volt. Az volt a szituáció, hogy nem jött a hal. Láttam a halakat, rájuk dobtam, tudtam a távolság nem rossz, csak éppen nem vették fel a szokásos csalit, a szokásos horogelőkén.
Feederes-Zóna Óriások között... avagy egy kivételes horgásznap igaz története Harsányból
2014. szeptember 03. : Nagy Róbert
Újra Harsány volt az úti cél! Emlékszem, álmosan bámultam ki az „anyósülésről” a kora hajnali sötétségre, amikor az futott át a gondolataimban, hogy ma pontosan negyedszer indulok "Borsodba". Valamitől furán hatott minden, a néptelen autópálya is titokzatosnak tűnt. Mint egy hosszú, kanyargós „csúszda”, úgy vitt minket le, egész a „vízig”, de az útszéli táblák és épületek felettébb gorombán suhantak el mellettünk. Áron stabilan fogta a kormányt, a "tempomat" besegített, de éreztem rajta, hogy nagyon ott lenne már. Csak remélni tudtam, hogy a varázslatos víz, amely elhozta barátom számára a nagy pontyokat, hozzám is kegyes lesz. Még sötétségben érkeztünk, nem is csoda hát, hogy mi voltunk az elsők a parkolóban.
Feederes-Zóna Csalik method feederezéshez
2014. augusztus 26. : Horgász-Zóna
A szélsőséges forradalmárok szerint teljesen mindegy, mi van a method feeder horgász horgán. A középhez jobban húzó iskola szerint a csalifelkínálás módja sokszor a siker ugyanolyan fontos része, mint maga az etetőanyag. Ki tudja? Az biztos, hogy sokkal több hit kell egy gumikukoricához, mint a folyamatosan variált csalizáshoz...
Feederes-Zóna Method feeder lázban égünk
2014. augusztus 20. : Oláh Zoltán
Szászpán horgásztunk munkatársammal László Márkkal, aki szintén method fertőzött és a vírust bőszen terjeszti. Márk az elmúlt két hétben két szép Dunai süllőt fogott, azon sem lepődnék meg, ha ősszel már csak süllőzne, na de most methodoztunk, nem is rosszat…
Feederes-Zóna Éjszakai horgászat
2014. augusztus 18. : Csapó Ákos
Ezt az írást Bene János cikke ihlette. Tetszett, hogy számomra ismeretlen Budapest környéki horgászhelyről írt. Ezt nagyon hasznosnak tartom, mivel sok tóról nagyon kevés információ lelhető fel, vagy ami elérhető az is inkább csak a nyitva tartás és a horgászszabályokra vonatkozik. Ez persze fontos, viszont a hely hangulatából nem ad vissza semmit, még egy szépen összeállított weboldal sem. Nekem is megvan a magam bevált helye, ahol nagyokat szoktam horgászni, viszont most egy kalandos hétvégén vagyok túl, ami sok érdekes tapasztalattal szolgált számomra. Remélem mások is találnak benne hasznos információt.
Feederes-Zóna Az 50/50 Method Feeder – avagy töltsünk vegyesen!
2014. augusztus 16. : Horgász-Zóna
A method feederezés kritikus sikertényezője, hogy mi van a method kosárban? A most következő többrészes cikksorozatban, ezt a témát boncolgatjuk. Van ugyanis egy '50/50 method feeder'-re keresztelt specialista irányzat, ami azt mondja: vannak helyzetek, amikor nem elég a klasszikus megközelítés, a kapás kicsikarásához extra funkció(ka)t kell adni a method töltetnek!
Feederes-Zóna Gyors peca a kertben
2014. augusztus 07. : Bene János
Megint egy gyors horgászatra szántam el magam, nem is készültem túlzottan. Éppen csak annyira, hogy be tudjak számolni nektek egyrészt a Gardenlake tavon szerzett tapasztalataimról, másrészt pedig a Dynamite Baits Source és a Bait Tech Special Green method mixek közötti mini versenyről...
Feederes-Zóna 3mm-es etetőpelletek használata a method feeder horgászmódszernél
2014. augusztus 04. : Horgász-Zóna
A halibutos etetőpelletek szép karriert futottak be itt Magyarországon is az elmúlt években. Drágább, mint a kukorica, de olcsóbb, mint a bojli, telepített vizeken nincsen ember, aki ne fontolná meg használatát az alapozó etetés létrehozásában. Hatékonyságát a method feederesek is elismerik, ám nekik egy méret létezik mindenek felett: a 3mm! Miért?
Feederes-Zóna Zóna Method party Kurucz Dáviddal 2014.07.29-én - képes beszámoló
2014. augusztus 01. : Oláh Zoltán
A method forradalom zászlaja alatt megrendezésre került az első Zóna Method party rendezvény, ahol egy jó peca közben lehetőség nyílott a tapasztalatcserére, tanulásra. Olyan tavat választottunk, ahol a jó halbőség mellett, viszonylag közel horgászhatunk egymás mellett, így könnyebben tudtunk egymásnak segíteni. A rendezvényen Kurucz Dávid feeder versenyző, az XM method feeder verseny etetőanyagok egyik kiagyalója volt a "szakkommentátor".
Feederes-Zóna Baráti peca feeder bottal az Eldorádó pontyaira
2014. július 24. : Ivanics Gergő
Minden horgászban ott van a versenyszellem, ez nem csak a versenyen, hanem amikor több horgász ül egyszerre a vízparton, akkor is előjöhet. Kiváló bojlis barátommal látogattunk el a jászteleki Eldorádó horgásztóra, ahol kivételesen mind a ketten feeder botot ragadtunk.
Feederes-Zóna Újra Harsányban…és egynéhány gondolat között...
2014. július 19. : Nagy Róbert
Ez a nyár is gyorsan telik… mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az egyre szaporodó „halas” fényképek a gépemen. A szép fogások, a vízparton megélt, sok-sok élmény, egy szűnni nem akaró, állandóan előtörő, újabb és újabb utakra késztető érzéssel párosul. Így vagyok ezzel most is... amikor a naptár július közepét mutatja.
Feederes-Zóna Zóna Method party Kurucz Dáviddal 2014.07.29-én
2014. július 16. : Horgász-Zóna
Mi az a Method Party? Olyan közös horgászat, ahol egy kölcsönös tapasztalatmegosztással, no meg egy profi segítségével fejlesztheted tovább meglévő vagy még teljesen nulla method tudásodat. Érdemes eljönnöd, ha: - még nem horgásztál így de sokat hallottál már arról a bizonyos töltögetős kosárról, és Te is át szeretnéd élni a 'method' horgászélményt, - belekóstoltál, de úgy érzed, hogy valahogy nem áll össze a kép, - magas szinten űzöd, de szívesen megkérdeznél egy profi method feederversenyzőt egy-egy speciális témában. A részletekért klikk ide!
Feederes-Zóna 5 nyomós ok, amiért érdemes kipróbálni a method feeder módszert
2014. július 14. : Horgász-Zóna
Úgy érzed, mindenhonnan a method feeder módszer népszerűsítése folyik? Nem véletlen! Ha idáig hősiesen ellenálltál a töltögetős method kosárnak, itt van 5 nyomós ok, ami rávehet arra, hogy mégis kipróbáld!
Feederes-Zóna Method forradalom: terjeszd a módszert!
2014. július 04. : Horgász-Zóna
Elindult a Method forradalom! Tudjuk azonban, hogy akiket igazán el szeretnénk érni, akiknek igazán szól a method feeder módszerre való átállás, azok nem feltétlenül olvasnak interneten cikket vagy nincsenek fenn a facebookon. Ezért segítséget kérünk Tőled! Te, aki értél már el sikereket method módszerrel, legyél az ügy nagykövete!
Feederes-Zóna Method horgászat éjjel-nappal avagy egy kezdő methodos kalandjai
2014. június 27. : Oláh Zoltán
Horgásztársammal, Lázár Márióval két alkalommal method feedereztünk a Szászpa horgásztavon. Márió a pergető horgászat megszállottja, de hamar sikerült megszerettetni vele a töltögetős feederezést is. Sok bemutató cikket írtunk már, most egy olyat olvashattok, amiben egy kezdő methodos meséli el, hogyan élte meg az első „módszeres” pecáit.
Feederes-Zóna Csaligumi? Menj már...
2014. május 28. : Oláh Zoltán
Kedvenc módszerünk a method feederezés, egyértelműen sok halat hoz, remek szórakozást nyújt. Hiszek abban, hogy a methodozásnál a legfontosabb a minőségi etetőanyag, a felszerelés többi része kevésbé számít. Azért van még egy fontos összetevő nevezzük tapasztalatnak vagy ösztönnek... Sokszor mondjuk a Zóna budai boltjában, hogy a jó method kaja mellé bármilyen csalit feltehetsz, eredményes lesz. Legyen az lebegő csali - süllyedő csali, élő vagy éppen műanyag. Ezen kívül azt is gyakran emlegetjük, hogy a csalitüskén felkínált csali eredményesebb, természetesebb. Ezeknek a tabuknak a megdöntésére indultunk el a Szászpa horgásztóra Bittó Zoli horgásztársammal.
Feederes-Zóna Megtört az átok!
2014. május 26. : Kurucz Dávid
Különös cím ez egy horgászverseny beszámolójának, de számomra a hétvégén megrendezett Mindenamimethod verseny több volt egy egyszerű megmérettetésnél. Messzebbről indítanám a történetet. A feederversenyek forgatagában létezik egy megkerülhetetlen csapat, akik bármely időjárási körülmények között bármely tavon képesek megtalálni a halakat. Az esetek döntő többségében, ha elindulnak egy versenyen, akkor kupával zárják azt. Természetesen már ez is figyelemre méltó, de ami mégis kiemeli Őket a többi csapat közül, az az, hogy arcoskodásban, hangulatteremtésben és humorban verhetetlenek. Ezekből kitalálható, de azért nevesíteném, a Fortély Teamről van szó. Gyalus „Fortély” Pisty képes egy gyengébb idegzetű horgász agytevékenységét rövid úton leépíteni a szövegelésével, ha mellé, vagy 50 m-es körzetébe ül. :) Kiss „Fortély” István (Kipi) pedig hanyag egyszerűséggel rommá tud verni bárkit a fogásaival.
Feederes-Zóna A tüske (rád) is vár...
2014. május 18. : Nagy Róbert
A jó csali egy dolog, nagyon is fontos dolog! De talán még ennél is fontosabb az, hogy hogyan is kínáljuk fel azt a bizonyos jó csalit... Már hosszú ideje, ha pontyhorgászatra indulok, akkor kizárólag az úgynevezett "hajszálelőkés" módszert alkalmazom. Ennek köztudott lényege, hogy a csalink, teljesen elkülönül a horogtól, így a gyanakvó ponty nem azonosítja egy közvetlen veszélyforrással, azaz a "szúrós" horoggal...
Feederes-Zóna Harsányi Pontycsokor, gondosan „kötve” II. rész (amelyből kiderül, hogy mindig érdemes új célokat magunk elé kitűzni...)
2014. május 03. : Nagy Róbert
Ígéretemhez hűen, itt a II. részben, időrendben haladva, a harmadik Harsányi utam történéseit igyekszem pontosan összefoglalni számotokra. Az első résszel kapcsolatban, sokan fordultatok hozzám, gyakorlati kérdésekkel, így azt ígérem, már itt a bevezető sorokban: aki elolvassa ezt az írást, konkrét és használható információkkal fog gazdagodni...
Feederes-Zóna Harsányi Pontycsokor, gondosan „kötve” I. rész (amelyből kiderül, hogy a siker nem jön magától…)
2014. április 25. : Nagy Róbert
Hányszor hallhatjuk, a különböző fórumokon keresztül horgásztársainktól, hogy Harsányban, könnyű megfogni a „nagypontyot”… Nos, ha csupán a beszámolókat, vagy a facebook-ot tanulmányozzuk otthonunkból, ráadásul, ha mindezt, az ország egy távoli pontján, kényelmes fotelunkban ücsörögve tesszük… talán, még igaznak is tűnhet a fenti állítás. Igaz, ami igaz: számos 15 kg. feletti és igen sok 20 pluszos hal „mosolyog” ránk a képeken, háttérben a Harsányi tóval… Megvallom őszintén, én magam is, egészen addig, ezen „naiv megfigyelők” táborába tartoztam, amíg el nem látogattam a nevezett vízterületre.
Feederes-Zóna Felhívás!
2014. április 01. : Horgász-Zóna
24 órás Egyéni Feeder Kupa!
Feederes-Zóna Extrem jó kezdés!
2014. április 01. : Bene János
Nagyon készültem az idei első feederes horgászatomra! Több okból is nagy izgalommal készülődtem! Nagyon ki szeretem volna próbálni az új picker botomat meg a kedvenc horgászboltos barátaim is valami új etetőanyagot ajánlottak arra is nagyon kíváncsi voltam, hogy teljesít! Nem indult simán! A horgászbarátaim közül senki nem ért rá az idő is nagyon változónak ígérkezett felhős, szeles, frontos! Na sebaj! Megyek egyedül! Előző este a kajákat bekevertem a felszerelést öszekészítettem már csak a helyszínen gondolkodtam de azon sem sokat! Olyan hely kellet ahol nem feltétlenül kell messze horgászni hogy a picker is szoba jöhessen! Reggel - 9 óra :) - irány az Aranypikkely horgásztó!
Feederes-Zóna XM trükkök – Csak megszállottaknak!
2014. február 20. : Kurucz Dávid
Az etetőanyag családunk bemutatásának legfontosabb állomásához érkeztem el! Eddig végigvettem a felhasználásuk körülményeit egyenként. Időjárás, légnyomás és vízhőfok függvényében melyiket mikor érdemes használni. A hétvégi FEHOVÁ-n aztán testközelből is meg lehetett nézni az elkészült bekevert etetőanyagokat. A négy nap összegzéseként el kell ismerjem, számunkra is meglepetés volt, hogy mekkora sikert aratott. Mindenkinek volt véleménye, sok-sok pozitív és néhány negatív. A végleges ítéletet viszont úgy is a halak fogják kimondani, ezért nem izgulunk. :)
Feederes-Zóna XMenergy – a barna – csak megszállottaknak!
2014. február 12. : Kurucz Dávid
Könnyű helyzetben vagyok, amikor etetőanyag-családunk harmadik tagját kell bemutatnom, mivel korábbi két keverékünkkel szemben egy jól elkülöníthető irányvonalat képvisel. Bár a három keverék közül ez a legfiatalabb fejlesztés, de a kiindulási alapja több mint 2 évre nyúlik vissza. Már abban az időben felmerült, hogy bizonyos helyzetekben a magas fehérjetartalommal szemben előnyben részesítik a halak a könnyen emészthető energiát szolgáltató összetevőket. Alapkövetelmény továbbra is a magas minőség mellett, hogy az alapanyagok fogósságát be tudjuk bizonyítani. Ezek mennyiségével finoman kellett bánni, mert itt is a fő hangsúly az arányokon volt. Ahogy egy összetevő mennyiségét megváltoztattuk, rögtön módosult a többié is. Csak komplex rendszerben lehetett gondolkodni.
Feederes-Zóna XM12 -a piros- csak megszállottaknak!
2014. február 11. : Kurucz Dávid
Feltett szándékom, hogy a megjelenő etetőanyagunkról a lehető legtöbb információt megosszam veletek! Az ok pedig egyszerű, a legjobb etetőanyag sem ér semmit, ha nem ismerjük a felhasználásának módját, működésének körülményeit.
Feederes-Zóna XM11 – a zöld – csak megszállottaknak!
2014. február 07. : Kurucz Dávid
Az egész Eörsnél kezdődött. Annak idején, amikor elkezdett versenyezni korán felismerte a feederezésben rejlő potenciált és hatékonyságot. A kezdeti próbálkozások után hamar a technika megszállott híve lett. A másik óriási felismerése az volt, hogy a feederezésnél az etetőanyag a legfontosabb. A versenyeken használt keverékét folyamatosan próbálta az aktuális körülményekhez alakítani a meglévő tapasztalata és kivételes intuíciója révén. Ez odáig vezetett, hogy 2009-ben már az Enegoteam Kupa országos döntőjét is megnyerte.
Feederes-Zóna eXtrem Method! Csak megszállottaknak!
2014. február 04. : Páll Eörs
Most valami olyanról szeretnénk írni, amiről eddig nagyon kevés információt osztottunk meg, vagy leginkább semmit. Egy versenyző a versenysportban szakiránytól függetlenül, ha eredményes akar lenni, akkor nagy mennyiségű tudást kell megszereznie. Ezeknek csak egy része hozzáférhető, másik részét saját magának kell kikísérleteznie, rá kell jönnie az összefüggésekre. Nincs ez másként a horgászatban sem. Annak idején, amikor elkezdtünk versenyezni, folyamatosan kerestük az eredményesség titkát. A nyerő technika kutatásánál megpróbáltuk a leghatékonyabb, legegyszerűbb módszert megtalálni. Így jutottunk el A MÓDSZER-hez, a METHOD-ozáshoz.
Feederes-Zóna „Energy” télre
2014. január 14. : Páll Eörs
Volt már olyan az életetekben, hogy nagyon elterveztétek, hogy mi és hogyan fog történni a másnapi horgászaton, aztán még sem úgy sikerültek a dolgok? Ilyenkor a legnagyobb feladat, kitalálni mi és miért nem működik, valamint rájönni, hogy mi és miért működik. Ezeket a miért-eket a legnehezebb megválaszolni, pedig pont ezek visznek előre. Ne hagyjuk magunkat becsapni olyan önámításokkal, hogy nincs itt hal, most nem eszik, ilyen-olyan frontbetörés van vagy, hogy a légnyomással vannak gondok. Ezek a kifogások azért veszélyesek, mert megnyugtatnak minket és innentől kezdve nem keressük a megoldásokat. A csapattársammal, Dáviddal már számtalan kihívással néztünk szembe, amelyek folyamatos továbbgondolásra és kísérletezésre sarkalltak minket.
Feederes-Zóna Decemberi pontyok nyomában feederrel...
2014. január 03. : Toman Áron
Kikből lesznek a specialisták? Kikből lesznek a hosszú távon eredményes horgászok? Kik válnak egy-egy módszer szakértőivé? Azt gondolom nem tévedek, ha azt mondom: azokból akik a legtöbbet teszik érte... Látva egy-egy horgász folyamatos sikereit, olykor mindannyian elgondolkodunk azok okain. Hogy csinálja? Szerencséje van? Úgy vélem a szerencse, nem más mint az akarat találkozása a lehetőséggel! A szerencse tehát nem önálló életet él. Annak adataik meg, aki - mint említettem - tesz is érte! Az alábbi sorokon keresztül kövessétek Ti is nyomon, Toman Áron barátom nem éppen szokványos kalandjait nagy figyelemmel. Áronban, olyan elszánt feeder horgászt ismertem meg, akinek akaratereje, érdeklődő, örökké fejlődni akaró, és képes karaktere, példaértékű lehet mindannyiunk előtt. Black Cap
Feederes-Zóna Rekordok hétvégéje, avagy szögre akasztottuk a feedereket
2013. november 14. : Mészáros László
Történetem hősei kezdő és újrakezdő horgász-palánták, bár ketten együtt, közel 95 évesek, mégsem riadnak vissza az időjárás viszontagságaitól, és fiatalokat is megszégyenítő tanulásvággyal, elszántsággal járják akár a tűző nap perzselte, akár pedig a hőfödte és szélfútta vízpartokat.
Feederes-Zóna Ősz húrja zsong...
2013. november 05. : Nagy Róbert
November elseje van… mindenszentek napja. Magam vagyok, csendesen készülődök, a lakásomban már csukott szemmel is eligazodok, ez szerény vigasz. Az angyalföldi társasház még alszik… mindenki tudja, ez a péntek most nem a megszokott forgatókönyv szerint zajlik. Sokan már ma leutaznak vidékre a rokonokhoz, kimennek a temetőbe, vagy egyszerűen csak otthon pihenik ki a hetet. Az időjárás még enyhébb arcát mutatja, már napok óta, az évszakot meghazudtolóan magas a hőmérséklet. Nem is csoda, hogy folyton elkalandozó gondolataim, folyton a vizek mellé repítenek. A horgászember „nem is tehet mást” útra kel. Így tettem hát én is…
Feederes-Zóna Drága-e az olcsó, drága-e a drága – avagy milyen kaját válasszunk methodozáshoz?
2013. október 09. : Oláh Zoltán
Horgászboltjainkban folyamatosan kérdezgetjük a vásárlóinkat, hogy milyen eredményt hozott az egyik vagy éppen a másik etetőanyag és bizony nem minden esetben a drága az egyetlen megoldás! A method módszernél alapvetően azért azt feltételezzük, hogy a drága eredményesebb, de van, aki az olcsóbb method kajákkal is sokat fog. Ennek jártunk utána a legutóbbi horgászatunkon. Vigyázat! Kendőzetlenül számolok be az eredményről.
Feederes-Zóna Mesterhármas
2013. október 08. : Kurucz Dávid
Örömmel értesültünk róla, hogy a mindenamifeeder portál és Szekeres Tibor ismét komoly megmérettetés szervezett, amelynek helyszíne a Rab-horgásztó. Nem szerettük volna elmulasztani a lehetőséget, hogy a mély bányatavak terén szerzett eddigi tudásunkat tovább csiszoljuk. Előzetesen nem szerepelt a terveink között, hogy megírjuk az élményeket, de végül olyan kerek lett a történet, hogy megosztásra érdemesnek találtuk.
Feederes-Zóna Harsány: látótávolságon belül… és kívül.
2013. október 04. : Nagy Róbert
Az elmúlt években folyamatosan jutottak el hozzám a „jó hírek”. Hatalmas pontyokról szóltak a beszámolók… sok-sok nagytestű hal kifogásáról, ráadásul igen rövid időn belül. Valahogy azonban úgy alakult, hogy sosem jutottam el Harsányba. A motivációm egyre csak nőtt, miközben a víz megmaradt álmaim nagy pontyainak, ködös és távoli oázisaként…
Feederes-Zóna Method kosár megtöltése pellettel
2013. szeptember 24. : Oláh Zoltán
Szeretnél Te is sok halat fogni, kipróbálnád a method feeder horgászatot, de nincs tapasztalatod az etetőanyag beállításában? Nem gond, ebben a cikkben bemutatjuk a Method feeder kosár pellettel való megtöltésének lépéseit!
Feederes-Zóna Method feeder kosár megtöltése etetőanyaggal
2013. szeptember 19. : Oláh Zoltán
Soha nem csináltad még? Csináltad, de nem biztos, hogy jól? Képes útmutató a Method feeder kosár etetőanyaggal való megtöltésének lépéseiről!
Feederes-Zóna Method feederezés etetőanyaggal vs. pellettel
2013. szeptember 13. : Oláh Zoltán
Olvastam egy érdekes cikket a Match Fishing angol horgászújságban. Egy búvár lemerült és megfigyelte a method kosár viselkedését a vízben. Választ kerestek az etetőanyaggal, pellettel megtöltött kosár bontására, a csali helyzetére. Megnézték, hogy felborul-e a kosár valamilyen körülmények között. Angliában nagyon sokan horgásznak ezzel a módszerrel, de ezek szerint a kiagyalókat is érdekli, hogy hogyan és miért működik ennyire a töltögetős kosár. Egy víz alatti kamerával és sok-sok dobással megdöntöttek / beigazoltak jó pár feltételezést! Nekünk, Zónásoknak célunk, hogy minél többen kipróbáljátok a method feederezést. Tapasztalataink szerint ez a feeder módszer sok helyen az út ahhoz, hogy a peca végén ezt mondjuk: „Na, ma egy szenzációsan jót horgásztam!” Ebből a célból írom most ezt a cikket, és a későbbiekben is sokat fogunk foglalkozni ezzel a témával.
Feederes-Zóna Method Feeder Craig Butterfiled módra
2013. július 22. : Horgász-Zóna
2011 december 16-án jelentette be az angol Middy cég, hogy Craig Butterfield személyében új vezetője lesz a Middy által szponzorált horgászcsapatnak. Craig addig is a vezető szerepet vállalt a termékek tervezésében és tesztelésében. Azóta tovább bővítette a szponzorált horgászok körét, ezzel is még több tapasztalatot és tudást hozva a Middy csapatba. Az a megtiszteltetés ért minket, hogy egy rövid interjú erejéig kifaggathattuk arról, ő hogyan csinálja a method feederezést!
Feederes-Zóna Módszerek csatája 2. - method vs. bordás kosár
2013. július 01. : Horgász-Zóna
Biztosan sokakat foglalkoztat a kérdés: tényleg jobb-e a method kosaras horgászat? (Method, azaz „töltögetős” kosár használatának lényege, hogy a csalinkat az etetőkosarunkba tömött finom, lisztes felhősödő etetőanyagunk közepében kínáljuk fel.) Ezen a héten Nagy Robi kollégámmal a Budapesthez közeli, szépen karbantartott és halasított Aranypikkely horgásztavon mértük össze két feederes szerelék fogósságát!
Feederes-Zóna Amur a Feederen III. rész
2013. június 19. : Nagy Róbert
„A piros színű, legerősebb spiccem, hirtelen szemet gyönyörködtető ívben indul meg a víz felé… Hatalmas a hőség - az arcomat és a kezemet izzadságcseppek öntik el - amikor a nyél felé nyúlok izgatottan. Érzem, a pulzusom rohamosan emelkedik, de ennek ellenére azért, határozottan megemelem a botot. A pillanat törtrésze alatt, a vékonyka spicc, azonnal „irányba áll”, majd némi meglepetésemre, lazulni kezd a zsinór… orsóm hajtókarjával, gyorsan visszanyerek pár métert a dobra, mikor nem messze tőlem, felemelkedik a víztetőre egy széles, barnás-zöld hát. Fújok egyet és lazítok a féken - mindkettőre szükség volt - hisz a hal iszonyatos erővel tör ki a túlpart irányába…”
Feederes-Zóna Dynamitos hétvége
2013. június 14. : Kurucz Dávid
Eddig ilyet még nem csináltunk! Annyira csábító volt mindkét verseny, hogy bevállaltuk, egy hétvégén szombaton és vasárnap is résztveszünk egy-egy rangos megmérettetésen. A szombaton az Izsáki egyéniben mérettük meg magunkat. Nagy pechünkre sikerült a három szektorból ugyan abba sorsolni. Gyakorlatilag egymás ellen kellett küzdenünk.
Feederes-Zóna 200 kg 8 óra alatt feederbottal!!! és videóval
2013. május 22. : Kurucz Dávid
Ott kezdeném, hogy eredetileg el sem akartam menni erre a horgászatra. Az Ohati III. tavon foglalt Csiba Dávid barátom egy helyet hétvégére. Péntektől vasárnapig tervezte a horgászatot. Szombat-vasárnap bojlis barátja csatlakozott hozzá az előzetes tervek alapján, de pénteken sem akart egyedül horgászni. Így végül „hosszas” rábeszélés után vele tartottam :)
Feederes-Zóna Halfogás dinamittal
2013. április 30. : Páll Eörs
A módszer eredményességét nehéz megkérdőjelezni, de mindenkit megnyugtatnék, nem erről a „kirobbanó” technikáról szeretnék írni :) Kicsit messzebbről kezdeném a cím magyarázatát. Versenyek előtt, alatt és után igazán jó és igazán szakmai beszélgetések születnek a versenytársakkal, barátokkal. Azt hiszem ezek alapja a kölcsönös tisztelet a versenytársak iránt és természetesen a humor :) Fő téma mi más lehetne: a horgászat! Technikák, taktikák, pletykák, élménybeszámolók izgalmas, dicsőséges vagy csúnyán elbukott versenyekről.
Feederes-Zóna Kezdődik! Kezdődik! Elkezdődött!
2013. február 25. : Kurucz Dávid
Hogy mi? Természetesen a horgászszezon! Bár, ha jobban belegondolok, szinte véget sem ért. December elején még volt horgászható víz, sőt még verseny is! A január pedig rögtön enyhe idővel és kiolvadt tavakkal indított. Február is hasonlóan kezdődött, így az első szombat reggel már a Préri tavon ért minket. A bőrig ázás mellett jó néhány ponty fárasztásával lettünk gazdagabbak. Az élmények hatására a következő szombatot is bevállaltam a gyanús előjelek ellenére:
Feederes-Zóna Preston átalakítás
2013. február 14. : Páll Eörs
Mostanában minden a method kosaras feeder horgászatról szól. Ezen az oldalon, illetve más portálokon is több cikk foglalkozik a horgászat ezen válfajával. Megvan ennek az oka! Én eskü alatt vallom, hogy ennél letisztultabb, kiszámíthatóbb és legfőképp eredményesebb módszert nem ismerek. :) A method kosaras technikának is az etetőanyagba rejtett horgos formája van leginkább felfutó ágban. Erre sajnos nem olvastam még jó elnevezést, ami egyértelműen megkülönböztetné a hagyományosabb, bordás kosárral, külön álló horoggal űzött method feederezéstől. Töltögetős kosár, flat kosár, talpólmos kosár vagy kanál feeder kosár néven illetik legtöbben.
Feederes-Zóna HALDORÁDÓ termékbemutató 2013.
2013. január 25. : Nagy Róbert
A HALDORÁDÓ márkanévvel ellátott termékek ma már szinte az egész országban ismertek és keresettek, elsősorban a feeder horgászok körében. A folyamatos fejlesztések, az évről évre piacra kerülő új termékek, mindig képesek izgalomban tartani a kíváncsi finomszerelékes horgászokat.
Feederes-Zóna Finomszerelékkel nagy távolságra, avagy egy jó ötlet távdobó feederhorgászoknak.
2013. január 22. : Kurucz Dávid
Legyünk őszinték, a tél nem kedvez nekünk! Ha csak nem vagyunk elvetemült fanatikusok, akkor nem szívesen megyünk ki januárban a vízpartra. Szóval, ha eltekintünk az agyamentek eme szűk, de kitartó rétegétől, akkor marad a felszerelés karbantartása és tavaszi horgászatok tervezgetése, mint az egyedüli horgászattal kapcsolatos elfoglaltság. Talán nem is baj ez, de van még egy dolog, amire lehetőségünk nyílik! A különböző technikák, módszerek végiggondolására! Mi az, amire a nyári tűző napokon nem gondoltunk, melyik az végszerelék, ami szakadó esőben, viharos szélben nem jutott eszünkbe. Leszögezhetjük, hogy ez a gondolkodás és az innováció időszaka. A legjobb ötleteim nekem is ilyenkor születnek. Szeretném ismét megosztani veletek az egyik „fejlesztésemet”.
Feederes-Zóna Amikor az extra heavy is nálam van, avagy a Fekete tó mélységének titka 2
2012. december 11. : Páll Eörs
Az előző küzdelem a Fekete tó mélysége és köztem úgy zárult, hogy 12 deka különbséggel nyertem a szektoromat, és második lettem a versenyen. Szerencsémre Balogh Laci a haltarto.hu-n szervezett még idénre egy megmérettetést, vagy inkább baráti találkozót. Nem is volt kétséges, hogy indulok, mivel szerettem volna a korábbi tapasztalataim alapján kialakított lehűlt vizes technikámon csiszolni egy kicsit. Megpróbáltam a korábban elkövetett hibákat kijavítani, és kideríteni, hogy a fejben kialakított taktika mennyire működik éles körülmények között.
Feederes-Zóna Hideg vizes „jó tanácsok”
2012. november 21. : Páll Eörs
Nem is oly rég történt, valamikor szeptember közepén, hogy csapatban megnyertük a Minden Ami Feeder Páros Nagydíjat a Rab tavon, így ezen felbátorodva indultunk a következő páros Rab tavi versenyen is november elején. Bár a kihúzott hely megegyezett a korábbival, ennek ellenére nem sikerült a saját magunktól elvárt szintet teljesítenünk. Csak másodikak lettünk szektorunkban. A különbség oka egyértelműen a késő őszi időjárásban és a lehűlt vízben keresendő. Egész egyszerűen más dolgok működnek a vízhőfok csökkenésével, mint melegben. Csökken a táplálék felvétel és a halak mozgása is belassul. Már nem mozognak a tó egész területén, nehéz rájuk akadni. A feladatot nehezíti, hogy a késő őszi szikrázó napsütésben a víz felső rétege felmelegszik, aminek egyenes következménye, hogy a halak is ebben a vízrétegben érzik jól magukat.
Feederes-Zóna Szezonzáró MINDENAMIFEEDER
2012. november 19. : Nagy Róbert
2012. november 4-én került megrendezésre a Szekeres Tibor vezetésével működő mindenamifeeder portál, már-már szokásosnak mondható, szezonzáró páros horgászversenye. A helyszín nem meglepő módon a RAB-horgásztó volt, ahol a lassan mögöttünk maradó szezonban, már számtalan jól sikerült, halban gazdag verseny lebonyolítására került sor. A szabályok, szektorok teljesen egyértelműek voltak, így minden megjelent csapat reménykedve ült le a kora reggel kisorsolt helyére. Erre a versenyre, nagy örömömre, újra társamnak tudhattam Molnár Zsanettet, akit bizonyára – feeder botos körökben – nem kell külön senkinek sem bemutatni. Mindketten bizakodva foglaltuk el a „hosszú oldal” középső részén található rajthelyünket és izgatottan készültünk a 6 órás versenyre…
Feederes-Zóna Amur a Feederen II. rész
2012. november 17. : Nagy Róbert
Az első részben megkezdett gondolatmenetet folytatva, ma már több horgásztársamhoz hasonlóan, én magam is szívesen horgászok feeder bottal, célzottan Amurra. Meg kell jegyezni – habár, ma már rendszeresebb vendégnek mondható a horgon - kezdetben, csupán a „bojlisok” és a pontyhorgászok járulékos halaként találkozhattunk vele a partokon. Akkoriban még, az elsőre furcsának tűnő szokásokkal rendelkező, „szárazra” került „jövevény”, éppoly érdeklődve szemlélte a külvilágot, mint ahogy, mi Magyar horgászok, magát a halat… Aztán az évek alatt, az Amur „ázsiója” folyamatosan növekedett, így egyre többen és többen lelték örömüket a sportosan küzdő „növényevő” kifogásában. Ennek (is) köszönhetően, egyre másra szaporodtak az amurozás legkülönfélébb kiegészítői az üzletek polcain, majd a horgászcuccaink között. A rezgőspicces módszer adta „lefinomítás”, a megfelelő etetési technikák kidolgozása, alkalmazása és a hajszálelőkén felkínált csalik használata egyre több kapást eredményezett.
Feederes-Zóna Amur a Feederen I. rész
2012. november 13. : Nagy Róbert
A nemzetközi és a hazai FEEDER horgászat, vitathatatlanul töretlen népszerűségnek örvend! Mindannyian tapasztalhatjuk, hogy a módszerrel kapcsolatban, nap, mint nap jelennek meg egyre újabb és egyre érdekesebb írások az interneten vagy a nyomtatott médiákban. A módszer egészét és apró részleteit mind alaposan boncolgatva - közben a tudomány és technika legújabb vívmányait is nyomon követve - kísérhetjük „szélsebes útján” a rezgőspicces horgászatot. Az elmúlt bő tíz évben a horgásziparon kívül és persze vele szorosan összefonódva, a hobbi és a magas szintű versenyhorgászat is érezhetően „felfedezte” magának ezt a technikát. Ennek egyértelmű jeleként, ma már idehaza (is) szinte minden hétre jut egy-egy rangosabb verseny ebben a műfajban. A módszer népszerűségére további egyértelmű bizonyíték az a tény, hogy szinte minden hazai sporttársunknak van legalább egy rezgőspicces botja!
Feederes-Zóna Tökéletesítsük method kosarunkat
2012. november 02. : Kurucz Dávid
A method technika térnyerése és sikere a feederezésben megkérdőjelezhetetlen. Lehet számtalan módon feederezni, de ha a ponty megfogását tűztük ki magunk elé, akkor ezzel a módszerrel előbb-utóbb találkozni fogunk. Térnyerésének szerintem két fő összetevője van, mégpedig egyszerűsége és hatékonysága. Számtalan írás és videó taglalja a különböző kosarak és végszerelékek működését és használatát, így, ha megbocsátjátok, nem térnék ki rá. Célom nem egy horgász ABC kezdőknek, mivel aki feeder és method szavakat érti, az semmiképp nem tekinthető kezdőnek. E helyett megosztanék egy általam „fejlesztett” method kosár elkészítési módját...
Feederes-Zóna A Fekete tó mélységének titka, avagy hidegvízi horgászverseny
2012. október 26. : Páll Eörs
Talán nem kell bemutatkoznom a Horgász-zóna rendszeres olvasóinak, a Dynamite Team tagjaként szerepeltem már társszerzőként az oldalon. A korábban tett ígéretünkhöz híven szeretnénk a továbbiakban is beszámolni versenyeinkről, bepillantást engedve a taktikánkba, technikánkba. Negyedik alkalommal hirdették meg az MF – Moby Dick kupát, amely, tekintettel a késő őszi időpontra és a víz mély, bányató jellegére remek alkalomnak ígérkezik, hogy teszteljük a nyári hónapokban kikísérletezett etetőanyagunkat hidegvízi körülmények között. Csapattársam, Dávid egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a versenyen, így egyedül kellett nekivágnom ennek az igen nehéznek ígérkező megmérettetésnek, mint ahogy a beszámoló megírása is rám hárult.
Feederes-Zóna Ismerjük meg Kurucz Dávid és Páll Eőrs eredményeit, tippek-trükkök a feederversenyzői tarsolyból
2012. október 19. : Horgász-Zóna
Sokszor mondogatjuk, hogy a feeder versenyző olyan a horgásziparnak, mint a Forma 1 az autóiparnak, azaz az innováció forrása. Egy öt órás verseny olyan intenzív igénybevétel, amely hatékonyan teszteli az új ötleteket, fejlesztéseket – legyen szó csaliról, végszerelékről, botokról vagy orsókról. Ezért mindig örülünk az olyan lehetőségeknek, amikor versenyzőkkel tudunk beszélgetni. Már régebben kialakult a jó kapcsolatunk a Dynamite team tagjaival, most volt idő arra is, hogy egy interjú keretében megosszanak velünk némi versenytapasztalatot, és természetesen a titkokra, praktikákra is kíváncsiak voltunk! Leültünk hát beszélgetni Páll Eőrssel és Kurucz Dáviddal, akiket az oldal rendszeres olvasóinak, és azoknak, akik a feeder versenyeket nyomon követik, nem kell bemutatni.
Feederes-Zóna Mindenamifeeder Szuperkupa, Rab tó - a versenyzők szemével
2012. október 08. : Horgász-Zóna
Lassan elülnek már a Mindenamifeeder Szuperkupa utórezgései is, ezzel együtt azonban az ott szerzett tapasztalatok is kikristályosodtak. Mostani témánk a feederezés emberi aspektusa, azok a dolgok, amiket kívülről nem látni… Biztos sokakat érdekel, min gondolkoznak, hogyan érzik magukat a versenyzők a verseny előtt és alatt. Mivel erről azért sajnos keveset olvasni, mintegy „hiánypótlásként”, megkérdeztük házi versenyzőinket, meséljenek egy kicsit a függöny mögötti dolgokról… A Horgász-Zóna csapata szektorgyőzelemmel a végső 3. helyet szerezte meg a Rab tavon rendezett Mindenamifeeder Szuperkupán.
Feederes-Zóna Mindenamifeeder Szuperkupa, Rab tó – a kulisszák mögött
2012. szeptember 25. : Horgász-Zóna
Szekeres Tibi vezetésével működő Mindenamifeeder közösség 2012-es versenyprogramjának méltó lezárásra került sor a Heves megyei Rab tavon. A Nagydíjon mi Zónások is részt vettünk, az itt szerzett tapasztalatokról szeretnék egy kis összefoglalót adni, ami hasznos lehet minden versenyzőnek, vagy a tóra látogatónak. „Mit is mondtál, mivel csaliztál?” – kérdeztem rá hirtelen a verseny győzteseinél a nap végén, de sajnos még nem volt elég fáradt Kurucz Dávid és Páll Eörs sem, hogy bedőljön a cselnek. A Horgász-Zóna csapata - Molnár Zsanett és Nagy Róbert - is elég szűkszavú volt... Nem baj, azért így is eleget láttam, hallottam, hogy legyen mit mondanom!
Feederes-Zóna Edzésnap a Rab horgásztavon
2012. augusztus 15. : Molnár Zsanett
2012. augusztus 11-én 24 órás páros verseny lesz az Energofish - Rab horgásztó közös szervezésében, melyre már kb.1,5 hónapja készülök – sokáig még csak gondolatban. 1 héttel a verseny előtt azonban úgy döntöttem, hogy tartok egy edzésnapot megnézni, milyen etetőanyagok és csalik működnek mostanában ezen az intenzíven telepített vízen ilyen nagy kánikulában. Az edzésre augusztus 5-ét vasárnapot választottam, a hét legmelegebb napját.
Feederes-Zóna 100 m felett: Néhány hasznos trükk az eredményes távdobáshoz.
2012. június 07. : Kurucz Dávid
Előző cikkem, egy 4.20-as heavy feeder tesztje során felmerült, hogy néhány mondatban leírom a távdobással kapcsolatos gondolataimat, de a Cormoran TS heavy feeder tesztje is túlburjánzott a tervezett kereteken, és a kezdeti néhány gondolatot is újabbak követték. Jobbnak láttam, ha egy külön írást szentelek ennek a témakörnek, hiszen a legjobb távdobó bot vagy orsó sem ér semmit a megfelelő végszerelék vagy damil nélkül.
Feederes-Zóna FEEDER bottal hatékonyan…
2012. május 08. : Nagy Róbert
Mostanában kétségkívül időszűkében vagyok, hiányoznak a klasszikus „nagy pecák”, a többnapos, beetetős, kiülős kirándulások. A pesszimista gondolatok helyett azonban, inkább többször megfordultam - egy-egy rövidebb horgászat alkalmával - kisebb tavakon. Ezeken a vizeken, tapasztalataim alapján a különböző úszós módszerek bizonyulnak kifizetődőnek. Köszönhetően érzékenységüknek és nem mellékesen a sokszor sekélyebb részeken portyázó halak megfogására az úszós készség adta lehetőségek az eredményes megoldások. Ennek ellenére többször nyúltam ekkor is a feeder után, hisz a viharos tavaszi szél zavaró hatása és a parttól távolabb tartózkodó pontycsapatok elérése nem tette lehetővé a „light pecát”. Ki kellet tehát találnom egy olyan feeder végszereléket, amely egyszerű, érzékeny és eredményes. Ez így jól hangzik, gondoltam magamban, aztán szépen lassan hozzákezdtem a megvalósításnak…
Feederes-Zóna Kora Tavaszi, Tisza Tavi
2012. április 01. : Nagy Róbert
A természet épphogy ébredezik, a vizek partjai felettébb „fakó” arcukat mutatják a korán kimerészkedő horgásznak. Nincs ez másképp a Tisza Tavon sem… a nádas még sárgás-szürkés, és a téli alacsony vízszint komor, „kisvizes”, legtöbbször saras partszegélye várja az idelátogatót. És mégis! Amikor az éves Tisza Tavi engedélyem becsúsztatom az Állami jegyem mellé, a többi igazolvány közé, valami furcsa bizsergés járja át a testem. Menni kell és kész!
Feederes-Zóna Etetés technika
2012. január 13. : Horgász-Zóna
Időről időre előkerülnek olyan módszertani „okosságok”, amelyeket nem itthon találtak ugyan ki, de nagyszerűen alkalmazhatók a hazai vizeken is. A folyamatos fejlődés, tanulás a horgászatot űző sporttársak közös névjegye. A Horgász-Zóna magazinban ennek az igénynek is próbálunk megfelelni. A lenti (egyébként angol nyelvű) videón a hagyományos etetőkosaras feeder horgászathoz láthatunk pár hasznos tanácsot. Narrációként összefoglaltuk és kiegészítettük az anyagot, hogy mindenki tudjon profitálni belőle! Jó tanulást kívánunk!
Feederes-Zóna Feederes praktikák: Egy fogós nyári végszerelék.
2011. december 05. : Varga Dávid
A magyar horgászok nagy része a feeder botos technikát részesíti előnyben. Talán nem véletlen, hiszen a rezgőspicc adta előnyöket nagyon hamar megszerette a hazai közönség. A horgászbotok lágysága és dinamikája minden horgász szívét megragadja. Köztük az én szívemet is. Több éve csak feeder bottal horgászom, ezért volt alkalmam kipróbálni rengeteg dolgot, ami ezzel a témakörrel kapcsolatos. A következőkben az egyik kedvenc nyári szerelékemet fogom bemutatni az olvasóknak.
Feederes-Zóna Októberi Pontyozás
2011. november 04. : Varga Dávid
A természet lassan alakot bont, és felkészül a téli vegetációra. Változik az idő, a természet, és vele változik a pontyhorgász is… Álmosan kitekint, az ablakon még sötét van, csend honol. Nem zavarta meg az éjszakát semmi nem kívánatos dolog. Komótosan összeállítja felszerelését a horgász és elindul a rejtélyes ködben. Furcsa érzések kavarognak benne, a választ még nem tudja. De érzi, hogy ott kell, legyen, ahol ő és a természet újra egymás előtt állhat. Lelke nem nyugszik, folyamatos érzések törnek benne elő…
Feederes-Zóna Egy nyár végi horgászaton…
2011. szeptember 28. : Nagy Róbert
A horgászat bizonyára mindenki számára mást jelent. Kinek a munka utáni, aktív kikapcsolódás órái ezek, míg másoknak a társasági élet szórakoztató, vadregényes színterét jelenti és minden bizonnyal olyanok is vannak, akik kényszerű vagy választott magányukat „töltik” a halak társaságában. Emlékszem gyermekkoromra, amikor még csupán egy fajta, vékonyka horgász újság létezett és az állami televízió először egy majd kicsit később összesen két(!) adót sugárzott. Nem is sejtettük, hogy mit hozhat számunkra a jövő. Az internet, a mobiltelefon, az információ mérhetetlen felgyorsulása körülöttünk, bizony alaposan átformálta emberi gondolkodásunk. Érezhetően megváltozott ember és természet viszonya, de szerencsére sokan vagyunk még, akik hétről hétre visszatérünk a megnyugvást jelentő „anyatermészethez”. Így történt ez azon a nyár végi napon is…
Feederes-Zóna Keszegek nyomában…
2011. szeptember 20. : Varga Dávid
Nemrég egy kedves ismerősömmel beszélgettem a keszegezés rejtelmeiről. Hosszasan taglaltuk egymásnak a tapasztalatainkat. Szóba került a MIDDY cég egyik terméke a csonti kosár névre hallgató kis „kütyü”. Mivel én még nem próbáltam, kaptam pár darab kosarat különböző méretben, hogy szerencsét próbálhassak vele kedvenc vizemen. Kezdetben kicsit bizalmatlan voltam a kosárral kapcsolatban, de a horgásznap végére kiderült, hogy kétségeim alaptalanok voltak.
Feederes-Zóna Részletek a naplóból…
2011. szeptember 15. : Varga Dávid
Délután érkeztem kedvenc horgászvizemre, amely egy új felfedezésre váró helyet rejtett számomra. Már vágyódtam egy kis újdonság megismerésére, hiszen kezdtem kifogyni a pontyos helyekből. Az év elején még szép fogásokat tudtam elérni szokott helyeimen, de egyszer csak kiürült a tó azon része ahol horgásztam. Nem volt kétséges, hogy új hely után kell néznem. A markerezésre rászántam pár alkalmat, hogy megtudjam, vajon mit rejthet a mélység. Sikerült nagyjából megtudni merre vannak az ígéretes helyek. Ezért most itt állok a tó végében és figyelem a természet minden rezdülését, hátha elárul nekem valamit.
Feederes-Zóna II. Kéthely Feeder Kupa
2010. november 22. : Vörös Zsolt
November 14-én került megrendezésre a II. Kéthely Feeder Kupa. Ahogy a verseny neve is mutatja, a feeder és picker botoké volt a főszerep A rendezvénynek a kéthelyi bányató adott otthont. A tó fő hala a ponty, de megtalálható mellette a kecsege, koi ponty, amur, süllő, lénai tok is. 2007-ben került kialakításra a tó mai formája, és ezt követően kezdődött meg a telepítés is. Halban gazdag, hétköznapi horgász számára is csodálatos élményeket nyújtó hely, szép és gondozott környezettel.
Feederes-Zóna II. Kéthely Feeder Kupa
2010. október 27. : Horgász-Zóna
A verseny szervezőjének kérésére tesszük ki a II. Kéthely Feeder Kupa versenykiírását. A versennyel kapcsolatosan további tájékoztatást Vörös Zsolt (06-30-902-2608) tud adni vagy a fórumban lehet kérdezni, élménybeszámolni. Ha mi megyünk, akkor a korábban bemutatott rövid előkés szerelékkel szállunk csatába :)
Feederes-Zóna Feederes praktikák a ládámból...
2010. szeptember 28. : Nagy Róbert
Amikor huzamosabb ideje nem kapunk érdeklődést pikkelyes barátaink felől és a tétlen percek kínos lassúsággal telnek felettünk, ideje váltani… A modern feeder horgászatban szerintem az (is) rendkívüli fontosságú, hogy törekedjünk igen aktívan megélni a horgászatra szánt időt. Értem ez alatt a végszerelék változtatások gyakoriságát - persze csak akkor, ha nem jön a hal – és a meghorgászandó távolság, irány, stb. ésszerű variálását. A lentebb bemutatott rövid előkés szerelék már sokszor „mentett” meg, amikor semmire nem volt kapás.
Feederes-Zóna Az amur feederes horgászata-3. rész
2010. augusztus 17. : Szekeres Tibor
A legtöbb amur pontyozás közben, járulékhalként kerül horogvégre. Általában a ponty is felveszi azt a csalit, amit az amur, de ha kifejezetten a növényevők a célhalaink ki kell hagynunk a már megszokottá vált hallisztes pelleteket és etetőanyagokat a felhozatalból. Az alábbi kis áttekintés talán ad egy kis segítséget a csaliválasztáshoz!
Feederes-Zóna Az etetőanyag állaga
2010. augusztus 09. : Szekeres Tibor
Hiába a gondosan kiválasztott bot és orsó, a minőségi aprócikkekből összeállított végszerelék, a távoli dobás, ha a kosarunkba töltött etetőanyag állaga nem felel meg az elvárásainknak: nem bont elég gyorsan, hogy horgászhelyünkre hozza a halat, elnyújtva ezáltal a kapáshoz szükséges időt, vagy épp ellenkezőleg, már vízközt kihullik a kosárból, felhőt képezve süllyed le, a horgászhelyre vonzva a sneciket és egyéb vízközt járó apróságokat.
Feederes-Zóna Az amur feederes horgászata-2. rész
2010. július 21. : Szekeres Tibor
Mint az előző cikkben említettem, az amur erős és nagyra növő hal, ezekhez a tényezőkhöz igazítanunk kell felszerelésünket is. Az amur ereje, hirtelen megugrásai által ki tudja használni szerelékünk gyengepontjait. Az általam javasolt felszerelés olyan vizekre vonatkozik, ahol már régóta telepítenek amurt, a víznek természetes környezete van, vannak nádfalak, akadók, víz fölé nyúló faágak, egyszóval az igazi tavakra. A kopár, egysíkú műanyagtavakon, amik csak egy-két évesek természetesen jóval finomabb szerelékkel is horgászhatunk, de az ilyen vizekből való halkitermelés számomra nem egyenlő a horgászattal, szerintem ahhoz kell az a természetes környezet, ahol természetes a halak viselkedése, nem csak oda vissza úszkálnak a kis medencében…
Feederes-Zóna Az amur feederes horgászata. 1.rész
2010. július 14. : Szekeres Tibor
Az amur horgászatának egy sor jellegzetessége van, amely azért jelentősen eltér a pontyozástól. Ezek a jellegzetességek az amur pontytól különböző életmódjából, étrendjéből adódnak. Persze pontyozás közben is foghatunk amurt, de jónéhány praktika van, amit érdemes betartanunk, ha céltudatosan amurt szeretnénk fogni. Az amur nagyra nő és nagyon erős, tehát egy finomabb feederrel legyőzni egy komolyabb példányt talán életre szóló élmény lehet.
Feederes-Zóna A method kosarak
2010. június 21. : Szekeres Tibor
Már hazánkban is eléggé elterjedt az ún. method-típusú kosarak használata a feederezés terén. Az e névvel illetett kosarak különböző formájúak, de funkciójuk azonos: lehetővé teszik , hogy rövid előkén közvetlenül a magas minőségű etetőanyag, a method mix közelében kínáljuk fel a csalinkat, vagy éppen belenyomjuk az etetőanyagba.
Feederes-Zóna A Rocket Feeder használat közben
2010. május 04. : Szekeres Tibor
Az egyik előző cikkben bemutatott Rocket Feeder szereléket megnézzük használat közben is, ellesve azokat az apró trükköket, melyek a sikerhez, a kánikulában a vízfelszín közelében úszkáló pontyok megfogásához vezetnek. A mély bányatavak gyorsan melegedő felső vízrétege gyakran már májusban is felcsalogatja a pontyokat a mélyebb, hideg vizekből, a rocket feeder ilyenkor is eredményesen használható!
Feederes-Zóna Tavaszi szél pontyot hozott
2010. április 21. : Hencz János
Azon töprengtem a napokban, hogyan is lehetne az időjárást egy kicsit önmérsékletre bírni, inteni. Esetleg egy naptár bemutatót szervezünk és felhívjuk a figyelmét, hogy ilyenkor már nem illik így viselkedni, talán naptár reformot kellene végrehajtani? Addig is szurkoltam a jobb időnek, ami aztán meghallgatásra talált, egy program átszervezés és már kilátásba került egy kis Füzes tavi horgászat.
Feederes-Zóna Rocket Feeder
2010. április 17. : Szekeres Tibor
Vannak időszakok, amikor a pontyok vízközt, vagy a felszín közelében tartózkodnak, ilyenkor a feederezők általában kapás néklül maradnak. Megoldható e egy ilyen helyzet feederezve? Igen! Egy újabb ötletes megoldás születésének lehetünk tanúi, mely szokás szerint Anglia felől érkezik, és az etetőrakéta teljesen új felhasználásához ad ötletet.
Feederes-Zóna Browning Force Feeder Extreme orsóteszt
2010. április 07. : Sebők Zsolt
Egy pár sorban szeretném összefoglalni a címben szereplő orsóval kapcsolatosan szerzett tapasztalataimat, esetlegesen segítséget nyújtva az orsóvásárlás előtt álló horgásztársaimnak. A történetet azzal kezdeném, hogy a szokásos téli horgászfelszerelés karbantartása közben a jövőbeni horgászatokra előretekintve mindenképpen szükségét éreztem egy távdobó orsó beszerzésének heavy akciójú feederbotjaimra. Bár nem vagyok az a tipikus messziredobálós horgász, általában a közepes, vagy inkább a rövidebb de pontos horgászat áll közelebb a stílusomhoz, de azt be kell látnom, hogy néha olyan vízre is ellátogatok ahol a nagyobb testű halak köztudottan a víz mélyebb, akár 80 – 100 méterre lévő részein tartózkodnak.
Feederes-Zóna Feederes bevetés-Március
2010. április 05. : Szekeres Tibor
Most inuló sorozatunkban 12 hónapon keresztül 12 más-más helyszínt keresünk fel, mindig az évszaknak megfelelő feederes módszerrel. A kemény márciusi fagyok és havazások után a hónap végére már ránk köszöntött a várva-várt tavasz. Kellemesen sütött a márciusi nap, egyre több horgászt csalogatott a vizek partjaira. Szinte minden egyes nap böngészem az interneten megjelenő írásokat, fórumokat, így már számtalan szép fogásról és bevált csodacsaliról olvastam, míg végre elérkezett az alkalmas időpont, egy szombat délelőtt, irány Úri, már úgy is rég jártam ott...
Feederes-Zóna Alapszerelékek
2010. március 29. : Szekeres Tibor
A feederezésnél ma már rengeteg féle szereléket, kiegészítőt használunk, azonban ezeknek a működési elve mind-mind pár jól körül határolható típusból alakult. Autentikus forrásként Angliában nézünk körül és pár egyszerű ábrával szemléltetjük ezeket az alapszerelékeket, melyek ma is sikerrel használhatóak, tulajdonképpen a feederezés alapját képezik.
Feederes-Zóna Kreatív feeder horgászat természetes vizeken ( 5. rész speciális kiegészítők II. : székek, ládák, fotelek)
2010. március 22. : Nagy Róbert
Végre a vízparton vagyunk! Friss zsinórunk végén gondosan összeállított végszerelékünk várja a halak érkezését. Jó már az idő, hamar megtelik ilyenkor a vízpart. A horgászatra szánt értékes időt azonban nem árt kényelmesen és egészségesen (is) eltölteni. Ilyenkor vesszük igazán hasznát a különféle ülő alkalmatosságoknak. Vajon mi alapján válasszunk a széles választékból?
Feederes-Zóna Kreatív feederhorgászat természetes vizeken (4. rész speciális kiegészítők I.: különféle bottartók)
2010. március 11. : Nagy Róbert
A vízparton való ideális botelhelyezés fontosságáról gyakran hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Sokszor „málhás szamárként” leizzadva, kimerülve érkezünk meg a folyópartra és ott derül ki, hogy a két leghosszabb ágasunk valahogy mégis otthon maradt… Vannak tőlünk független vízparti tényezők (a hely nagysága, növényzet, stb.), amikre azért nem árt, ha idejében felkészülünk és számolunk is velük a bepakolásnál.
Feederes-Zóna Kreatív feederhorgászat természetes vízeken (3. rész speciális helyszínek: a Tisza-tó)
2010. február 12. : Nagy Róbert
A Tisza-tó horgászberkekben ma is rendkívül népszerű. A múlt mesés halfogásai után ma már inkább a természet páratlan szépsége a legfőbb vonzerő az idelátogató horgászoknak. A kreatív feederhorgászat 3. részében témám a Tisza-tó vízrendszerének kialakulása és az itt történő feederes horgászat alaplehetőségeinek vizsgálata...
Feederes-Zóna Kreatív feederhorgászat természetes vizeken (2. rész ősz-tél a folyón)
2009. december 08. : Nagy Róbert
A folyóvíz nehéz terep. Árad, apad, zavarosodik, majd újra letisztul. Állandó partformáló hatással bír, igazából megismerni – mondják - egy élet is kevés… A feederbotok igazi lételeme a folyóvíz, hosszuk, felépítésük, dobósúlyuk igen alkalmassá teszi őket az áramló vizeken történő horgászatra.
Feederes-Zóna Kreatív feederhorgászat természetes vizeken (1. rész: lehűlő holtágak halai)
2009. november 17. : Nagy Róbert
A késő őszi, tél eleji feederes horgászatok sok kérdést vetnek fel a zordabb körülmények között is szerencsét próbálók előtt. Felértékelődnek a részletek, a végszerelék összeállítása, a csali és a helyválasztás döntő jelentéssel bírnak. A természetes vizek partjára kilátogatók csodálatos természeti körülmények között búcsúztathatják az elmúlt horgászévet. Részesei lehetünk ilyenkor a növények és az élővilág méltóságteljes búcsújának, kiszakadva társadalmunk urbanizálódott világából újra átérezhetjük igazi emberi létünket…
Feederes-Zóna A feederezés varázsa
2009. november 04. : Szekeres Tibor
Az üvegszál megjelenése több fronton is nagy fejlődést hozott a horgászbotok építésében. Ez az anyag tette lehetővé, hogy bő 30 éve egy új horgászmódszer szülessen meg. A gondolat alapja, hogy egy fenekezős szereléken egy beépített, érzékeny rezgőspicc(quiwertip) jelezze a kapást. Ennek a feltétele egy olyan alapanyag a spicchez, ami akár karikába is hajlítható...
Horgászjegy.hu
JAF Kemping sátorfűtés
8.990 Ft
KOSTAL Feeder kosár folyóvízre - 70gr
540 Ft
BEHR Ice Behr Alsóruházat - 2XL
7.590 Ft
ENERGO TEAM CarpExpert Junior Double Tip - 3,0m
14.900 Ft helyett 10.980 Ft
ENERGO TEAM Outdoor pergetőtáska Basic (32x18x25cm)
2.990 Ft
NEVIS Castmaster Feeder XH - 3,9m / 180gr
48.990 Ft
BEHR Neopren ruha 4mm - 44/45
22.990 Ft
KOSTAL Feeder kosár folyóvízre - 125gr
640 Ft
SHIMANO Exage 3000 MHSRC (high speed)
20.980 Ft helyett 18.990 Ft
FISHING BOX WORK'N STROKE TIP. 1070
9.190 Ft
SAVAGE GEAR Manic Shrimp - 5cm / Krill Pink
1.590 Ft
ENERGO TEAM WIZARD Cheburashka - 8gr
690 Ft
SAVAGE GEAR Manic Shrimp - 6,6cm / Glow
1.590 Ft
TRABUCCO MARVEL LC 5500
16.990 Ft helyett 11.990 Ft
CORMORAN PROCARP Stalker Mat pontymatrac
3.490 Ft
CARP ACADEMY Holiday pontyozó ágy
27.290 Ft
PRESTON Quiver Rod Rest
1.990 Ft
ENERGO TEAM Outdoor pergetőtáska Midi (29x20x23cm)
5.980 Ft
STÉG PRODUCT Csalizó bojli - SP6 16mm (150gr)
980 Ft
ZÓNA 'Horgásztúra' vegyes bojlis és pellet csomag az általad választott termékekből - 20%-os árkedvezménnyel!
1 Ft helyett 1 Ft
CARP ACADEMY Elit Fotel
24.390 Ft
ZÓNA Method forradalom!
690 Ft
STÉG PRODUCT Oldódó Bojli - SP6 20mm
1.300 Ft

 
  Adatvédelem Impresszum Rólunk Molinónyomtatás
Készítette: Légy a hálón Minden jog fenntartva! (c) 2012 - Horgász-Zóna