Horgász-Zóna menü

Keresés szűkítése

Keresés cikkekben is
Akciós szettek
Feeder botok, picker botok
Bojlis botok
Pergető botok
Speciális botok
Teleszkópos botok
Úszós botok
Orsók
Horgászszékek, ágyak és kiegészítőik
Feederes aprócikkek, kiegészítők
Pontyos aprócikkek, kiegészítők
Általános aprócikkek
Általános kiegészítők
Csalik, etetőanyagok
Csalizás, etetés kellékei
Előke zsinórok
Etetőkosarak
Felszerelés-tartó eszközök
Főzsinórok
Haltartók, merítőhálók
Horgok
Kapásjelzők
Műcsalik, ólmok és horgok
Ólmok
Ragadozó horgászat kiegészítői
Vízparti kényelem, megjelenés
Rod-pod, bottartó villa, fej
Úszós horgászat kiegészítői
Úszók

Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • Hanatu szuper távdobó kosár
  • Bait-Tech Poloni bojli
  • Magazin promoció
  • Shimano ARC Aero 4000 orsó
  • 8000 felett ingyenes szállítás
  • Storm Arashi wobblerek 2015

A DAIWA AQUALITE Heavy Feeder botok

|

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen horgász kereskedőként nap, mint nap a „vízparton” lehetek. Nem is csoda, hogy - legnagyobb örömömre - akár évi több ezer (munka) órát tölthetek kedvenc sportommal közvetett vagy közvetlen formában…
A folyamatosan beérkező óriási árumennyiség folyamatosan ellát friss ismeretekkel és hasznos tapasztalatokkal. A sok-sok termék, amelyeket az évek alatt megismertem és kipróbáltam olyan viszonyítási alapokkal ruházott fel, hogy azt hiszem, hiteles információkkal szolgálhatok róluk. Nem mellékesen persze, ha végre magam is kijutok a vízpartra, akkor szívesen kísérletezgetek és próbálgatom az új technikákat és módszereket. A HZ Tesztbrigádot én és hozzám hasonló kollégák alkotják. Azzal a céllal alapultunk, hogy az igazi horgászok számára szóló valódi, használható termékbemutatókat készítsünk.

Tessék:
Amikor a tavalyi évben újjá szerveződött a DAIWA és CORMORAN hazai márka képviselete, lehetőségünk nyílt alaposabban megismerkedni az egyes termékekkel. A feeder botos kínálat jelen pillanatban az AQUALITE sorozatból és a Team Dawia botokból áll, remélem ez évről évre bővülni fog majd. Ez felveti a kérdést, mekkora tapasztalat van a márkának a feeder botok gyártása esetében. Azt kell mondanom, hogy meggyőzőek az első szériák, (hú, ha minden márka így kezdett volna bele egy-egy új típusba!). Eddigi tapasztalataim alapján a márkaképviselet is jól kezeli a garanciális ügyeket, de azért figyelembe kell venni, hogy Németországban van a szerviz.

Mostani témánk az Aqualite Heavy feeder-ek. Három méretben (3.6 m., 3.9 m., 4.2 m.) készülő botok klasszikus 3 részes kialakításúak. Ami rögtön szembe tűnik az a kellemes design, ami az ízléses gyűrű bandázsolást, lakkozást és nyélkialakítást illeti. A barnás-bordó lakkozásról rögtön meg kell jegyezni, első véleményem az volt, hogy minden kis koccanástól lepattog, de ez szerencsére nincs így, kipróbáltam :).
A nyélrész esztétikus parafa, más típusoknál elvétve tapasztalható kellemes komfortot is biztosító ellaposított kialakítással. Az orsótartó eléggé speciális, egyedi megoldás. A botokon használt csúsztatható orsótartó segítségével ugyanis az egyensúlyi helyzet az orsó méretével összhangba állítható. Az orsótartó mozgástere kb. 10-15 cm. A parafa ezen a részen felületkezelt, valószínűleg a jobb tapadásért. Próbálgatva a különböző orsókat a botra azt tapasztaltuk, hogy nem minden típusú orsó rögzíthető könnyedén. (Például a Nevis Feeder Master orsó erre csak erőltetve megy rá, de a DAM 650 FS igen). Érdemes vásárlásnál ezt figyelembe venni és olyan típusú orsót választani, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés. Ennek a korszerű kialakításnak a célja a súlycsökkentés és a nagyobb komfort elérése volt, de kétségtelen, hogy ennek oltárán fel kellett áldozni a jól bevált, bizalmat adó fix orsótartót.
A bot anyaga nagy sűrűségű karbon szövet. Itt fontos megjegyezni, hogy a sok gyártóval ellentétben a Daiwa saját gyárakkal rendelkezik, ahol saját minőségbiztosítási rendszert működtet, azaz például közvetlen ráhatása van a felhasznált alapanyagokra is. Ez kétségtelen minőségi előnyt jelent a kisebb márkákkal szemben.
A botot terhelés alá véve a modern magyar feeder horgászatnak megfelelő görbe fogad, azaz a spicctől kezdve az ellenállás mértékének megfelelően hajlik egyre hosszabb részen a bottest.

Néhány szó az apró részletekről. Van horogbeakasztó fül, amit szeretünk :). A gyűrűsor kéttalpas kialakítású, ami elsőre érdekes, hisz nehezebb lett a bot, másodjára viszont jogos, hiszen 150gr-os dobósúlyról beszélünk! A 2db karbonszálas és 1db üvegszálas, különböző (kb. 4,3,2 oz) erősségű cserélhető színes spicc a megszokottnál nagyobb gyűrűkkel szerelt. Nem akkorával, mint amik pl. a Speciland extra heavy feeder-eken vagy egyes többszáz grammos SPRO feederek-en vannak, de ehhez a bothoz nem is illenének nagyon nagy spiccgyűrűk. Mindenesetre az Aqualite-okon vastagabb főzsinór (max 0,25mm) is alkalmazható.
Ami nincs, az a fém zárókupak a bot nyelén, így könnyen sérülhet a parafa a kövezéseken és egyéb kemény terepen való használatnál. A nehezebb orsókat is el lehet felejteni erre a botra, mivel farnehézzé válna a készség, akadályozva a normális használatot.

A 3.6 m-es változat igazi mindenesnek mondható, de legjobban talán a kisebb tavakon és lassabban áramló folyókon alkalmazható rövid és középtávú horgászatokra. A 3.9 m-es verzió már alkalmas a nagyobb távolságok meghorgászásához és a bottest ereje a nagy testű halak fárasztásakor is jól jön. A család leghosszabb 4.2 m-es tagja az extrém dobásokhoz alkalmas a nagy tavakon. Megjegyzem még, hogy mivel könnyű botról van szó, pontyra, amúrra történő nádi úszózáshoz is príma eszköz.

Kinek ajánlom az AQUALITE heavy feeder botokat:
- Azoknak a horgászoknak, akiknek szeretik a Daiwa márkát
- Azoknak, akik szeretik a könnyű testű botokat
- Azoknak, akik elsősorban a pontyokat és amurokat veszik célba

Kinek nem ajánlom ezeket a botokat:
- Azoknak, akik inkább a kisebb testű halakat veszik célba a feeder technikával.
- Azoknak, akiknek kevesebb ideje jut a horgászatra, és csak ritkán használnak feeder botot
- Azoknak, akik tartanak az állítható orsótartótól


Fontos adatok:
Dobósúly (g): 150 gr
Hossz (m): 3.6 m, 3.9 m, 4.2 m
Tagok száma (db): 3+3
Anyaga: carbon szövet
Bot önsúlya: 4,2m: 280gr, 3,9m: 265gr, 3,6m: 250gr
Szállítási hossz: 4,2m: 147cm, 3,9m: 137cm, 3,6m: 127cm
Gyűrűk száma: 4,2m: 9, 3,9m: 8, 3,6m: 8
Orsótartó: állítható


HZ Tesztbrigád
AJÁNLOTT TERMÉKEINK:KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2016 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454 (hétköznap 8:00-18:00-ig)
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 2390373
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó