Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba
Horgászat és mentális egészség?
2024. március 14.
Horgász-Zóna

HORGÁSZAT ÉS MENTÁLIS EGÉSZSÉG?

Régóta kutatják, de az érintettek a saját példáikkal is alátámaszthatják, milyen pozitív hatásokkal jár a természetben töltött idő. A horgászhobbi, ennél fogva, az egyik legősibb "gyógyszer", ezt mi horgászok a saját bőrünkön tapasztaljuk alkalomról alkalomra. Mi lenne, ha azoknak az embertársainknak, akiknek bár szükségük lenne rá, de nem ismerik ezt a hobbit, a horgászatot mint gyógykezelést/ gyógyulást támogató tevékenységet ajánlaná , azaz "felírná" a doktor "receptre"? 

Jelzi a vihart és finom: réticsík, avagy az év hala 2024-ben!
2024. február 16.
Horgász-Zóna

JELZI A VIHART ÉS FINOM: RÉTICSÍK, AVAGY AZ ÉV HALA 2024-BEN!

Gondoltad volna, hogy a réticsík Európában valószínűleg az első hal volt, amelyet különböző edényekben tartottak a házakban, mert képes volt a vihart már 24 órával előre jelezni? Tudtad, hogy a 19. századig a magyar halászat nagy hagyományokkal rendelkező, különleges ágazatát jelentette a „csíkászat”? Ismerkedj meg közelebbről is ezzel a nem mindennapi élőlénnyel, amely történelmi múltja és különleges élettani sajátosságai révén érdemelte ki az Év hala címet az idei évben!

Az a bizonyos crankbait
2024. február 06.
Balogh Gábor

AZ A BIZONYOS CRANKBAIT

Duna magas vízállása miatt hamarabb kezdtem meg a felszerelésem ellenőrzését, rendet rakni a wobblerek között, amikor szó szerint kezembe akadt egy igazi forradalmár. Egyik-másik wobblernek igen szép története van, és némelyiknek még nem is ért véget, ilyen a Big-O!

Fenntartható horgászat útjai - MOHOSZ-MATE egyeztetés
2024. január 24.
Horgász-Zóna

FENNTARTHATÓ HORGÁSZAT ÚTJAI - MOHOSZ-MATE EGYEZTETÉS

Nagy örömmel tesszük közzé a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem delegált vezetőjének a horgászat jövőjével kapcsolatosan a MOHOSZ vezetőivel tartott egyeztetés sajtóközleményét!

STORM Wiggle Wart sztori
2023. december 05.
Balogh Gábor

STORM WIGGLE WART SZTORI

Egy cikksorozatott készítek legendás wobblerekről, márkákról és emberekről. Lehet, hogy szentimentális vagyok, de szeretem, ha van története, sztorija egy műcsalinak vagy egy horgászbotnak, és ez gyakran hozzásegít, hogy hogyan lehetek vele eredményesebb.

Bojlis botok ideális dobósúlya
2023. január 13.
Horgász-Zóna

BOJLIS BOTOK IDEÁLIS DOBÓSÚLYA

Mit jelent, hogy egy bojlis horgászbot három vagy három és fél librás? Mekkora ólmot rakhatsz rá? Ennek jártunk utána ebben a cikkben. Mentsd el ezt az oldalt és mindig tudni fogod, mennyivel terhelheted az lbs-ben (librában) kalibrált pontyozó botjaidat!

A hobbid a szakmánk! Tetejére