Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba
Nyári kalandok II. rész
2010. november 05.
Varga Dávid

NYÁRI KALANDOK II. RÉSZ

Szépen lassan körvonalazódott, hogy mit esznek a halak azon a tavon, ahol horgászni szoktunk. Az etetésünket is megpróbáltuk az igények szerint elkészíteni. A megszerzett tapasztalatokat figyelembe véve, szerettünk volna fogni már, egy igazán nagynak mondható halat. Megfogása nem volt egyszerűnek mondható, sok munkaórába telt, de végül a kitartás meghozta gyümölcsét.
Nyári kalandok I.
2010. október 26.
Varga Dávid

NYÁRI KALANDOK I.

Már javában benne voltunk a szezonban, de a jó idő, amire vártunk még mindig nem jött. Nem lett volna rossz, már kezdtem unni a sok megázós horgászatot, mondjuk nem a peca miatt. Szinte észre sem vettem, de már nyár volt, a fényképek szépen gyűltek az archívumban, de persze ezek mellett elég sokat fejlődött a pecatudományunk. Megpróbáltunk minden apró dologból tanulni, este a vonaton ülve átbeszéltük a napi tanulságot.
Az amur feederes horgászata-3. rész
2010. augusztus 17.
Szekeres Tibor

AZ AMUR FEEDERES HORGÁSZATA-3. RÉSZ

A legtöbb amur pontyozás közben, járulékhalként kerül horogvégre. Általában a ponty is felveszi azt a csalit, amit az amur, de ha kifejezetten a növényevők a célhalaink ki kell hagynunk a már megszokottá vált hallisztes pelleteket és etetőanyagokat a felhozatalból. Az alábbi kis áttekintés talán ad egy kis segítséget a csaliválasztáshoz!
A Rocket Feeder használat közben
2010. május 04.
Szekeres Tibor

A ROCKET FEEDER HASZNÁLAT KÖZBEN

Az egyik előző cikkben bemutatott Rocket Feeder szereléket megnézzük használat közben is, ellesve azokat az apró trükköket, melyek a sikerhez, a kánikulában a vízfelszín közelében úszkáló pontyok megfogásához vezetnek. A mély bányatavak gyorsan melegedő felső vízrétege gyakran már májusban is felcsalogatja a pontyokat a mélyebb, hideg vizekből, a rocket feeder ilyenkor is eredményesen használható!
A hóember
2010. április 14.
Szekeres Tibor

A HÓEMBER

A nagy pontyok kifogása nem egyszerű feladat, a túlhorgászott bojlis vizeken bizony már jónéhányszor kifogták őket, a felső méretkorlátozásnak, illetve a C&R bojlis szemléletnek köszönhetően azonban vissza kerültek a vízbe és egyre kitanultabbakká váltak. Hogy egy ilyen vízen kapást tudjunk elérni, sokszor szakítani kell a megszokott csalizási móddal, olyan praktikákat kell bevetnünk, mint például a hóember csalikombináció.
Feederezés természetes vizeken (1. rész: lehűlő holtágak halai)
2009. november 17.
Nagy Róbert

FEEDEREZÉS TERMÉSZETES VIZEKEN (1. RÉSZ: LEHŰLŐ HOLTÁGAK HALAI)

A késő őszi, tél eleji feederes horgászatok sok kérdést vetnek fel a zordabb körülmények között is szerencsét próbálók előtt. Felértékelődnek a részletek, a végszerelék összeállítása, a csali és a helyválasztás döntő jelentéssel bírnak. A természetes vizek partjára kilátogatók csodálatos természeti körülmények között búcsúztathatják az elmúlt horgászévet. Részesei lehetünk ilyenkor a növények és az élővilág méltóságteljes búcsújának, kiszakadva társadalmunk urbanizálódott világából újra átérezhetjük igazi emberi létünket…
A hobbid a szakmánk! Tetejére