Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

10-ből kilenc avagy Stég csalikkal a Carplove-on

10-ből kilenc avagy Stég csalikkal a Carplove-on
Hivatalosan is vége a télnek! Számomra mindenképp, hisz megejthettem első pecámat. Levonva a tavalyi év tapasztalatait, új megközelítéssel választottam szereléket és csalikat! Remélem, számotokra is tanulságos lesz-e kis beszámoló!
Vége a télnek! Én is, mint minden horgász alig vártam, hogy a vízparton lehessek. De egy kis visszatekintéssel kezdeném ezt a cikket.
A tavalyi év nem az én évem volt, legalábbis a vízparton. Kevés időt tudtam szánni a szenvedélyemnek, és mikor lenn voltam a vízen, akkor sem volt az igazi (mármint a fogások tekintetében).

A téli évszakban volt időm átgondolni és változtatni egy-két dolgon, amit szerintem rosszul csináltam.
Például:

- eddig 0,28-0,30mm-es fluo zsinórral horgásztam (nem rosszak, de lehet benne valami, hogy a pontyok jobban észreveszik)

- 2-es, 4-es, 6-os horgokat használtam többnyire

- csalik tekintetében minden volt nálam, amit hallottam, hogy jó, szép halakat fogtak vele...stb, és néha abba hibába estem, hogy sokat etettem.

Ez a három dolog volt, amin 2015-ben gyökeresen változtattam.

A zsinórt 0,25mm-es Prologic Xlnt Camo-ra cseréltem, mert terepszíne miatt jól beolvad a környezetbe, alacsony a nyúlása, és kiváló dobási tulajdonságokkal rendelkezik.
Horgok tekintetében csakis a 6-os, 8-as méreteket választottam, mert könnyebbek és kisebb sebet ütnek a hal száján.

A csalik választásánál volt a legnehezebb dolgom, mert igen sok remek készítmény van a piacon! Arra gondoltam, elengedem a márkák sokaságát - kinek van pénze, ideje mindbe belepróbálni? Annyi hülyeséget vettem már... így arra jutottam, hogy leszűkítem két olyan márkára a a választásom, amelyeket megbízhatóak, innovatívak, jók a múltbeli visszajelzések és széles, izgalmas választékot tartanak!

Hosszas töprengés után erre az évre két gyártó termékeit választottam kipróbálásra, az egyik egy magyar gyártó, a Stég Product (ezt használtam ezen a pecán is), a másik pedig egy angol cég (hogy melyik ez a gyártó erről a következő írásomban). A kiválasztásnál szempont volt a megfizethető ár, "fogósak" legyenek, mind a horogcsalik és etetőanyagok, pelletek. Csalis dobozomban háromféle íz, többféle méretben állandóan ott van mostantól: édes, fűszeres és büdös, így hamar eltalálható bármilyen vízen a halak ízlése.

Na, de elég a szövegelésből lássuk milyen volt az idei és első pecám!

Nem akartam messzire menni, ezért a gödöllői Carplove parkot céloztam meg. Sok jót hallottam már erről a komplexumról. Budapesttől kb. félórányira van autóval, az idelátogató horgászok négy tó közül választhatnak,van büfé, horgászbolt, hatalmas parkoló, játszótér a gyerekeknek. Családi programnak is tökéletes itt egy peca, mindenki számára van kikapcsolódási lehetőség.

Előre lefoglaltam telefonon a Big Ponty tavon az 5-ös állást, a halőr srác ajánlotta, mert itt mélyebb a víz és még zömével itt tartózkodnak a pontyok.Vasárnap reggel 7:45-kor érkeztünk a parkba, a parkolóba érve láttam, hogy szép számmal vannak már mind a négy tavon. Szívélyesen fogadtak, kaptam tanácsokat is a halőrtől "papírozás közben", mivel először voltam itt.

A horgász állást csak gyalogosan lehetett megközelíteni, felszerelést kis kocsin tudtuk szállítani. Gyors pakolás, és összeszerelés után 8:30-kor már a vízben volt a felszerelés.Háromféle Stég csalit kombinálva próbálkoztam: SmOke Ball ananász, 20mm-es Erdei gyümölcsös oldódó pellet félbevágva,megfaragva, és Oldódó lebegő 16mm-es citromos pellet.

Etetésként Stég Black fish metod mix-et kavartam be, megspékelve 3mm-es halibut pellettel és ananászos folyékony aromával. Ezt Deáky pellet inline feeder kosár segítségével juttattam be. A horogcsali mellé kis PVA zsákocskákba 5mm-es carp pelletet és kukorica pelletet tűztem.Tizenöt perc sem telt el az első óvatos húzásra jelzett is a kapásjelző, de kb. a fárasztás felénél leakadt.
Sebaj tíz perc múlva a másik botom füstölt el, és egy 4,8 kg-s pikkelyessel fotózkodhattam.Aztán egymást érték a kapások,délig öt potykát sikerült partra húzni. Bárhová dobtam, kis idő elteltével húzták a csalit.

Délutánra beborult, a kapások ritkábbak lettek, de négyig sikerült még négy halat akasztani.
Leszámítva a két kis tükröst (de nekik is örültem), 4-7,5 kg közötti pontyokat sikerült fogni.

Az eddig kizárólag bojlikkal foglalkozó Stég Product jó irányt vett az idén debütáló új termékeivel. Az oldódó és lebegő pelletek, method mixek és a nagy durranás, a SmOKe ball sok halat fog hozni a pecások örömére. Vízbeérés után gyorsan dolgoznak és a variálási, felkínálási lehetőségekben is nagy teret adnak a kísérletezésre. Csak biztatni tudok minden horgászt, hogy próbálja ki (ha még nem tette meg), főleg ha csak rövid horgászatokra van ideje!Tökéletesen működik az intenzíven horgászott, és telepített vizeken.

A Carplove-nak köszönet, hogy egy csodás, halban gazdag, idilli környezetű tavon, és környezetben tölthetünk el egy szép vasárnapot! Ide még visszatérünk!

Mindenkinek hasonló szezonnyitó horgászatot kívánok!

Sziasztok!

Attila
AJÁNLOTT CIKKEK
Alkalmazkodj a siker érdekében!

Alkalmazkodj a siker érdekében!

2020. július 21. - Hoffmann Feri
Bemutatkozik a Middy Muscle-Tech 300 feeder bot

Bemutatkozik a Middy Muscle-Tech 300 feeder bot

2020. július 01. - Hoffmann Feri
Egy igazán szép mentés többet ér ezer halnál

Egy igazán szép mentés többet ér ezer halnál

2020. június 29. - Szily László
Big in Japan: Toray zsinórok a kínálatban!

Big in Japan: Toray zsinórok a kínálatban!

2020. június 21. - Horgász-Zóna
Balfácánegyetem az öbölszájban

Balfácánegyetem az öbölszájban

2020. június 16. - Szily László
Füzesparti methodos pontyparádé

Füzesparti methodos pontyparádé

2020. június 03. - Hoffmann Feri
Mesteri szákolás karantén idején

Mesteri szákolás karantén idején

2020. május 31. - Szily László

A hobbid a szakmánk! Tetejére