Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

2 tonna és ami mögötte van...

2 tonna és ami mögötte van...
Versenyezni jó!? Versenyezni kell!? Egy-egy rövidebb vagy hosszabb pontyfogó verseny nem csupán az adrenalin termelődésének fokozott lehetőségét teremti meg, hanem számos új ötlet, taktika és szerelék kipróbálásának is remek színtere lehet...
Versenyezni jó!? Versenyezni kell!? Egy-egy rövidebb vagy hosszabb pontyfogó verseny nem csupán az adrenalin termelődésének fokozott lehetőségét teremti meg, hanem számos új ötlet, taktika és szerelék kipróbálásának is remek színtere lehet... Ilyen és ehhez hasonló ambíciókkal vágtunk neki mi is a legutóbbi kalandunknak, amikor is, az XV. Ohat-i Nemzetközi Pontyfogó kupán vettünk részt, amely egyébiránt, egy 96 órás, nem hétköznapi erőpróbát jelentett számunkra. Az "erőpróba" most szó szerint értendő, hisz volt egész napos eső, vihar és szél...na de nézzük is szépen sorjában:

Miért!? A Zóna Carp Team éves programjában nem véletlenül kapott helyet ez a megmérettetés, hisz amellett, hogy remek verseny-helyszínnek gondoljuk az Ohati 3-as tavat, emellett a "sokhalas pálya volta miatt", úgy véljük, nagyban kedvez, egy-egy "új" taktika kipróbálásának! A mi esetünkben ez most a "PVA Bag System" volt, amit már egy jó ideje tesztelgettünk, persze mindezt "titkosítva" tettük. (Ugye emlékeztek még arra a facebook posztomra, amikor nem is oly régen, Béla tenyérrel takarta el a szerelékeinket egy-egy fotón!?") Nos...ennek az oka akkor az volt, hogy a verseny előtt nem szerettük volna megszellőztetni, hogy mivel is készülünk.

A PVA tasakok, "bag-ek", egyébként, már nem lehetnek ismeretlenek a hazai horgásztársadalom előtt sem, hisz akik követik többek között az Angol szakirodalmat és persze a legnagyobb hazai versenyek, legügyesebb versenyzőit, azok jól tudják, hogy ez egy igen modern és eredményes lehetőség... Mégis, mintha még mindig valami misztikum venné körül e technikát idehaza. Az okok között a többféle összetevő szerepel, ilyen például a: a bizalmatlanság az új iránt, kellékek nehézkesebb beszerzése, azok precíz és sokszor időt igénylő és ami nagyon fontos: vízhatlan előkészítése. Ez valóban így van, azonban a kezdeti nehézségek leküzdése után, úgy vélem egy kis gyakorlással és odafigyeléssel, viszonylag könnyen elsajátítható és ami legfontosabb: páratlanul eredményes módszerről beszélünk.

A csapatmunka Ohaton, úgy nézett ki, hogy Béla kötögette a csomagokat a sátorban, míg Dávid és én nyomtuk le az etetés és persze minden más részét a "kinti" tennivalóknak. Szerencsére Béla is tudott néha "szellőzni" hisz többször volt tripla fárasztásunk!Nagy szükség volt az olajozott csapatmunkára, hisz a 96 óra alatt, nem kevesebb, mint 2091 kilogramm(!) halat mérlegeltünk. Külön öröm volt számunkra, hogy versenykörülmények között sikerült átlépnünk végül a 2 tonnás fogást! Ez a teljesítmény 8,1 kilogrammos átlagot és 258 darab kifogott halat jelentett számunkra.Fontosnak tartom azt is megemlíteni, hogy ezúttal 22 és fél perces fogási átlagot produkáltunk, tehát ennyi idő alatt tereltünk átlagosan szákba egy halat. Kis érdekesség továbbá, hogy ismét fogtunk két harcsát, amely közül az egyik 43,50 kilogrammot, míg a másik 18 kilogrammot nyomott...Ezen adatokból is kitűnhet, hogy a PVA technikánk remekül működött! A kedvezőtlennek mondható (ezt a véleményemet változatlanul fenntartom) sorsolásnak köszönhetően ez a fogási mutató végül a dobogó 3. fokára repített minket és nem sok kellett volna a második helyhez, valamint az "aranyos" pozíció sem volt csillagászati távlatokban. Minden összevetve, egy remek verseny volt, nagyszerű és kitartó csapatokkal, akiknek ezúton is gratulál a Horgász-Zóna Carp Team!

Terveink között szerepel a saját PVA technikánk alapos bemutatása egy videó vagy/és képanyag keretein keresztül a közeljövőben! Addig is figyeljétek, kövessétek a Pontyos csapatunkat a facebook oldalunkon és az Instagram oldalunkon, hisz számos szép fotót találhattok ott is, mindezt naponta frissülő tartalommal!Üdvözlettel:
Nagy Róbert - Black Cap

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Fonyódi csatornapeca - úszóval

Fonyódi csatornapeca - úszóval

2021. május 04. - Oláh Tamás
Tisza-tavi csónakom és története

Tisza-tavi csónakom és története

2021. április 27. - Nagy Róbert
Rapid pontyozás a Tisza tavon

Rapid pontyozás a Tisza tavon

2021. április 20. - Nagy Róbert
Bait-Tech 2021 - lehull a lepel

Bait-Tech 2021 - lehull a lepel

2021. március 16. - Horgász-Zóna
Bait-Tech 2021 - beharangozó

Bait-Tech 2021 - beharangozó

2021. március 12. - Horgász-Zóna
Ötletek előtét zsinórra

Ötletek előtét zsinórra

2021. március 11. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére