Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

2 x 2 óra csukaparádé a Big Carp Laken

2 x 2 óra csukaparádé a Big Carp Laken
Ugyan még nem nyílt meg a tó, volt lehetőségem egy nagyon élvezetes pergetésre a dunavarsányi Big Carp Lake-n. Ennek tanulságait olvashatjátok!
Hiába az életem szerves része a horgászat, de van úgy, hogy egyszerűen nem jutok ki a vízpartra. Hónapokig. Tudom, most felhúzod a szemöldököd, de így van. Mert mi kell egy pergető horgásznak? Bot, orsó, kistáska a tuti csalikkal, ami munka után vagy előtte, egy óra simán beleférne. Horgász show, ponty show az év végi hajtás, és a versenyek miatt nem vágytam másra csak pihenésre. Így rajtatok keresztül éltem meg az élményeket, a fényképeitek alapján éltem át a fogás és fárasztás örömét. Nem beszélve arról, amikor az általam összeállított felszereléssel vagy csalikkal értétek el a sikereket.

Így azt hiszem, hogy ismered azt az érzést, amikor sikerül leszervezni egy villám pecát. Két –három óra a barátaimmal a kedvenc halamra vadászva és mind ezt megspékelve egy új tó tesztelésével. Ugyan is Tomi, már egy ideje a fülemet rágta, hogy Arnold csinált egy új tavat Dunavarsányban, amit le kéne tesztelni. Húsz éves háborítatlan halállomány és ezt továbbgazdagította tíz mázsa csukával és nagytestű pontyokkal.
Tomi közel ötkilós fogása
Tomi közel ötkilós fogása


Lehet erre nemet mondani?

Nem.

Felvállalva barátnőm rosszalló pillantását és a pihenésről szóló kiselőadását, őt is kirángattam magammal, hátha tudok vele is fogatni valamit, hogy megtudja miért is vagyunk megszállottak.

Szombaton zárás után indultunk a Zónából. Cél állomás a Big Carp Lake, Varsányban. Laza 30 perces út jó hangulatban telt, teljes extázisban voltam, már elképzeltem, ahogy az akadókból, bedőlt fák rejtekéből fogom ki a tó krokodilpofájú rémeit. Ezért egy cseppet meglepett a tó látványa, szó szerint egy kocka tó, úgy tizenegy hektár lehet, sehol egy bedőlt fa, sehol egy akadó, viszont kristálytiszta vízben jól látszik, hogy a meder lankásan indul, de úgy egy másfél – két méter után egy meredek törés van. Egy bojlis társaság szerint a tó baloldalán tanyáznak a csukák és csak az UV fehér Daiwa Spintailel a mederben lehet itt halat fogni.
Kristálytiszta a víz!
Kristálytiszta a víz!


Na persze, én maradok a napos oldalon és a töréseknél.
Ezért jobbra indultunk. Egy sárga STORM Silent került a karabinerbe és a törést céloztam meg, második dobásra agresszív kapás igazolt. Az első csukám öröme egy pillanat alatt semmivé foszlott, amikor a wobblertől akartam megszabadítani. Egy szájfeszítő két csipesz és még két kéz segítségével, sikeres műtétet hajtottunk végre. Hihetetlen mélyre nyelte. Zoli és Tomi a tó közepe felé vették az irányt ahol kíméletlenül fogták a halakat, körforgóval.
Zoli is beköszönt!
Zoli is beköszönt!


Dobtam itt is vagy kettőt, ki is jött két csuka.
- „akadós itt a víz mi?”
- Az, de annyira mohók, hogy minden csukát műteni kell.
- A körforgó csak a szájuk szélében akad, meg is lépet egy pár.
Jöttek szépen sorban...
Jöttek szépen sorban...


Hmmm. Ezt tesztelem. Lehet, hogy csak a Silent van rájuk ilyen hatással, STORM Arashi Minnow-ra cseréltem. Két dobáson belül kiderült! Iszonyatos vehemenciával zabálták a STORM wobblereit, itt nem volt piszmogás, lemaradás, szájszél, két pofára zabálták. Sőt! Még a szín is mindegy volt! Közben Tomi is utolért minket, de ő se értette, hogy miért nem tud halat fogni a bevált wobblereivel, csak a vas. Hát, nem tudom. :D
Elérkezett az idő, hogy Beus kezébe adjam a botot. Az eddig bevált csalikat, maradva a STORM-nál, Flat shadre cseréltem, hogy a mélyebb rétegekben is kutakodjunk egy kicsit. Némi info, csak húzd szépen lassan, ezeket úgy tervezték, hogy mindenféle Jedi trükk nélkül is kapásra késztesse a halat. Na, ez a durva! Az élete első halát fárasztja! Némi pánik kíséretében. A D.A.M. Neo Salt Spining egy kezdő kezében is tökéletesen dolgozik, minden hibát korrigált, bár a csuka egy komolyabb kirohanásánál azt hittem, hogy a kezéből kitépi a botot, de megoldotta. Elsőre egy háromkilós csukával indítani, sőt! Élete első halával! Arnoldnak szerintem ez volt a terve ezzel a tóval, idejössz és garantált az élmény, gyönyörű környezetben, na, jó, tereprendezés előtt, ez durva, de már elmondta, hogy mi lesz belőle. Míg Beus kiremegte magát az adrenalin nyújtotta sokkból, én dobtam egy párat. Mint ahogy a drogok esetében lenni szokott, az adrenalin is függőséget okoz, sőt felbátorít, így már a dobást is bevállalta. Még át se néztem a dobozt, hogy mivel nem fogtunk még halat, már hallottam a fék visítását. A második :)

Két óra horgászat ilyen körülmények között egy szempillantás alatt eltelik. A téli sötétedés egy pillanat alatt ránk szakadt, eléggé száj húzva, kényszeredetten hagytuk abba a horgászatot, de ha menni kell, akkor menni kell.

Hazafelé vezető úton be se állt a szánk, gyorsan lebeszéltünk egy következő időpontot, mert egy teszt nem teszt. Bár 58 csuka nem lehet véletlen, de azért: Vasárnap reggel 7…

Nincs mit szépíteni, ha dzsungel pecát keresel, akkor nem ezt keresed, de ha élményekre vágysz vagy csak agresszív csukákra, akkor ez lesz a te helyed. A tó várható nyitása Április vége, addigra a frissen telepített 10 mázsa kapitális csuka belakja a tavat és esély is lesz horogra csalni.A cikkben szereplő termékekről bővebb infot itt találsz:

A tó honlapja pedig (Big Carp Lake, Varsány):
http://www.bigcarplake.hu/hu/

Megnéznéd a legizgalmasabb perceket videón is? Összeszedtük, jó szórakozást!!!
Üdv,
Balogh Gabi

A hobbid a szakmánk! Tetejére