Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

200 kg 8 óra alatt feederbottal!!! és videóval

Ott kezdeném, hogy eredetileg el sem akartam menni erre a horgászatra. Az Ohati III. tavon foglalt Csiba Dávid barátom egy helyet hétvégére. Péntektől vasárnapig tervezte a horgászatot. Szombat-vasárnap bojlis barátja csatlakozott hozzá az előzetes tervek alapján, de pénteken sem akart egyedül horgászni. Így végül „hosszas” rábeszélés után vele tartottam :)
Ott kezdeném, hogy eredetileg el sem akartam menni erre a horgászatra. Az Ohati III. tavon foglalt Csiba Dávid barátom egy helyet hétvégére. Péntektől vasárnapig tervezte a horgászatot. Szombat-vasárnap bojlis barátja csatlakozott hozzá az előzetes tervek alapján, de pénteken sem akart egyedül horgászni. Így végül „hosszas” rábeszélés után vele tartottam :)Előzetesen annyit tudtunk meg, hogy az áprilisi melegedő időjárás hatására lassan elkezdtek eszegetni a pontyok. Előző hétvégéken még csak az 5-6 kg-os állomány indult meg, de most már lehet számítani 7-9 kg közti egyedekre is. Nagy reményeink azonban ne legyenek, 4-5 db ponty per nap a realitás, 10 kg felettiről ne is álmodjunk. Valamint azzal is tisztában voltunk, hogy ez nem feeder horgásznak és főleg nem method módszernek való vidék. A bojlizás egyik nagy hazai fellegvára az Ohati III-as tó! A bojlis etetések mennyisége, összetétele és a csali nagysága nagyban befolyásolja a halak táplálkozási szokásait. El is határoztam, hogy ellene megyek az itt kialakult szokásoknak :) Mindenféle alapozó etetés nélkül csak a töltögetős method kosárral és etetőanyagba rejtett 4-5 mm-es puha pellettel fogom megkísérelni a lehetetlent.

Kamerát is hoztam magammal abban a reményben, hogy le tudok filmezni 1-2 füstölős kapást. Jó lesz majd télen visszaidézni a nyári élményeket, izgalmakat.Megérkezés után barátom közölte, hogy mivel Ő 3 napig éjjel-nappal itt lesz, ezért kezdjek el nyugodtan horgászni. Neki még nincs kedve kipakolni, kicsit akklimatizálódik ( sör+HP ) Mivel nekem csak a mai nap adatott meg, ezért éltem a lehetőséggel. Két bot 3,90 és 4,20. Irány a túlparton 1-1 fa, a távolság meg, ahogy a kosár leesik. :)

9 körülre sikerült mindent elrendeznem, kezdődhetett a horgászat. Az első fél óra eseménytelenül telt, már kezdtem gondolkodni a variációs lehetőségeken, amikor ellentmondást nem tűrően lecsavarta a 3,90-est egy 7,60-as ponty. Érezhetően jó erőben volt, a partnál kihasználta a testsúlyát nehéz volt a felszín közelébe húzni.Kezdtek szépen beindulni a halak! Óránként két-három majd négy-öt darab jött. Nem lehetett rájuk panaszom, jó erőben voltak, általában 5 percnél is hosszabbra nyúlt egy fárasztás. Ha ezt kivonjuk a hasznos horgászidőből, akkor gyakorlatilag 5-10 percenként lecsavarta a botot egy kisdisznó méretű ponty! Ha már a méretnél járunk, valóban a 7-9 kg közöttiek jöttek. Az első 10 felettire ½ 2-ig kellett várni, amit még 3 követett délután.

Az első 10 feletti
Az első 10 feletti


Jelentkezett még a nap folyamán 3 gyönyörű dévér, de mivel nem ők voltak a célközönség ezért megpróbáltam kiküszöbölni a kapásaikat. A felcsalizott horgot mélyebben raktam be az etetőanyagba, illetve növeltem a nedvességtartalmát, hogy lassabban bontson. Ezzel gyakorlatilag meg is oldottam a problémát.

Összehasonlításképpen figyelgettem a bal oldali két helyen horgászó bojlis csapatot, Ők 8 illetve 6 bottal horgászva 3 illetve 2 db halat fogtak egész nap. Ezt nem azért írom le, hogy felvágjak, milyen f@sza gyerek vagyok, hanem, hogy érzékeltessem a két módszer közti különbséget. Ezen a kifejezetten nagyhalas, bojlis tavon is milyen eredményes tud lenni a feeder és a method technika!

A bojlis szomszédoknak túl sok dolga nem volt
A bojlis szomszédoknak túl sok dolga nem volt


Az anyagi részét pedig össze sem lehet hasonlítani. 8 óra horgászat alatt fél kg etetőanyag és kb 40 db puha pellet fogyott el. Így talán már érthető, miért e mellett a módszer mellett tettem le annak idején a voksomat.
Most jöjjön az, ami teljesen elképesztett! A fogott halak súlya! Dél körül már éreztem, hogy ennyire darabos halakkal komoly lesz a végeredmény. 5 óra horgászat után léptem át a 100 kg-ot, amire azt hittem, hogy nagy eredmény, de a maradék 3 órában megdupláztam azt!Szerintem ez önmagában is szép adat, de nem ezért született ez az írás. :) A fő ok, hogy megmutattam a Zónás srácoknak az alábbi saját felhasználásra készült videót és követelték, hogy egy cikk kíséretében tegyem ki az oldalra. Hát legyen!
Jó szórakozást hozzá!Görbüljön!
Kurucz Dávid
Fotó, videó: Csiba Dávid, Kurucz Dávid
AJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére