Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

4 évszak 3 Method bojli

A tavalyi évben kísérleteztem először, method mix-ből gyúrtam bojlit. A siker nem maradt el már az első teszthorgászaton sem! Bővítettem a palettát és most ezt megosztom Veletek.
A tavalyi évben kísérleteztem először, hogy method mix-ből gyúrtam bojlit. A siker nem maradt el már az első teszthorgászaton sem. Megfogtam eddigi ponty rekordomat is, ami 16.6 kg lett.
Nem is csoda, hiszen a method kajákban megvan minden elengedhetetlen összetevő a sikeres halfogáshoz! Én kizárólag már csak ezeket használom csalizásra vagy PVA-ba is.

Ősszel bővítettem a palettát és tökéletesítettem a már meglévő recepteket. Így mind a négy évszakra van már egy kedvenc összeállításom, ezeket osztom meg Veletek!

Ősz-tavasz
Chilis-kókuszos:

- 1kg Bait-Tech Super Method Mix Red
- 8db tojás
- 2ek. só
- 40gr őrölt chili
- 40gr tört chili
- 2ek. Bait-tech chili olaj
- 3ek. Bait-Tech édes kókusz liquid
- 1dl víz


Nyár
Büdös pelletes:

- 1kg Bait-Tech Karma Method Mix
- 8db tojás
- 2ek. só
- 4ek.Bait-Tech pellet liquid
- 2dl víz
- 30dkg kukoricaliszt


Tavasz-nyár-ősz-tél
SpecG-é(alias BlackCap bojli):

- 1kg Bait-Tech Special G Method Mix
- 8db tojás
- 2ek. só
- 60gr őrölt fekete bors
- 2ek. Bait-tech krill&tuna olaj
- 4ek.Bait-Tech krill&tuna liquid
- 1dl víz


Elkészítés:
Feltörjük a tojásokat egy edénybe, hozzáadjuk a sót, fűszereket, olajat, liquid-et, vizet. Ezután egy villával, vagy turmixgéppel alaposan keverjük össze, majd kis adagokban szórjuk hozzá a method kaját. Folyamatosan keverjük kezünkkel mindaddig míg a boji tészta összeáll, és az edény falától el nem válik.
Ha ez megvan egy nylon zacsiba tesszük a tésztát és egy órát pihentetjük.
A pihentetési idő elteltével formázhatjuk kézzel vagy rollerrel.
A kész golyókat főzhetjük, száríthatjuk(ha oldódót akarunk), vagy egyesével (!) alufóliába csomagolva tesszük a lobogó vízbe.
Az én kedvencem az alufóliás főzés, igaz van vele pepecselés, de így nem veszít a bojli beltartalmából semmit sem.
Ha marad ki tészta lefagyasztható, vagy pasztaként alkalmazható.

A 2016-os évi projektem, hogy számomra állandó és új vizeken csak ezekkel a horgászom, persze írásaimon keresztül értesülni fogtok hogy vizsgáznak a "kis lasztik"!

Addig is kívánok Nektek sok nagy pontyot és kísérletezési kedvet! Mert nincs annál jobb érzés, mikor megdöntöd a személyes rekordod egy saját magad által készített csalival!!!




Sziasztok!

Attila
AJÁNLOTT CIKKEK
Végre a parton!

Végre a parton!

2019. február 14. - Nagy Róbert
Tavaszváró receptek

Tavaszváró receptek

2019. február 05. - Nagy Róbert
Újra FEHOVA vásár a Hungexpon - mivel készülünk?

Újra FEHOVA vásár a Hungexpon - mivel készülünk?

2019. február 04. - Horgász-Zóna
Rendelések teljesítése

Rendelések teljesítése

2019. január 07. - Horgász-Zóna
Év végi nyitvatartás

Év végi nyitvatartás

2018. december 24. - Horgász-Zóna
Arany vasárnapi nyitvatartás

Arany vasárnapi nyitvatartás

2018. december 23. - Szandi
Havas pontyok, téli receptek...

Havas pontyok, téli receptek...

2018. december 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére