A tavalyi évben kísérleteztem először, hogy method mix-ből gyúrtam bojlit. A siker nem maradt el már az első teszthorgászaton sem. Megfogtam eddigi ponty rekordomat is, ami 16.6 kg lett.
Nem is csoda, hiszen a method kajákban megvan minden elengedhetetlen összetevő a sikeres halfogáshoz! Én kizárólag már csak ezeket használom csalizásra vagy PVA-ba is.
Ősszel bővítettem a palettát és tökéletesítettem a már meglévő recepteket. Így mind a négy évszakra van már egy kedvenc összeállításom, ezeket osztom meg Veletek!
Ősz-tavasz
Chilis-kókuszos:
- 1kg Bait-Tech Super Method Mix Red
- 8db tojás
- 2ek. só
- 40gr őrölt chili
- 40gr tört chili
- 2ek. Bait-tech chili olaj
- 3ek. Bait-Tech édes kókusz liquid
- 1dl víz
Nyár
Büdös pelletes:
- 1kg Bait-Tech Karma Method Mix
- 8db tojás
- 2ek. só
- 4ek.Bait-Tech pellet liquid
- 2dl víz
- 30dkg kukoricaliszt
Tavasz-nyár-ősz-tél
SpecG-é(alias BlackCap bojli):
- 1kg Bait-Tech Special G Method Mix
- 8db tojás
- 2ek. só
- 60gr őrölt fekete bors
- 2ek. Bait-tech krill&tuna olaj
- 4ek.Bait-Tech krill&tuna liquid
- 1dl víz
Elkészítés:
Feltörjük a tojásokat egy edénybe, hozzáadjuk a sót, fűszereket, olajat, liquid-et, vizet. Ezután egy villával, vagy turmixgéppel alaposan keverjük össze, majd kis adagokban szórjuk hozzá a method kaját. Folyamatosan keverjük kezünkkel mindaddig míg a boji tészta összeáll, és az edény falától el nem válik.
Ha ez megvan egy nylon zacsiba tesszük a tésztát és egy órát pihentetjük.
A pihentetési idő elteltével formázhatjuk kézzel vagy rollerrel.
A kész golyókat főzhetjük, száríthatjuk(ha oldódót akarunk), vagy egyesével (!) alufóliába csomagolva tesszük a lobogó vízbe.
Az én kedvencem az alufóliás főzés, igaz van vele pepecselés, de így nem veszít a bojli beltartalmából semmit sem.
Ha marad ki tészta lefagyasztható, vagy pasztaként alkalmazható.
A 2016-os évi projektem, hogy számomra állandó és új vizeken csak ezekkel a horgászom, persze írásaimon keresztül értesülni fogtok hogy vizsgáznak a "kis lasztik"!
Addig is kívánok Nektek sok nagy pontyot és kísérletezési kedvet! Mert nincs annál jobb érzés, mikor megdöntöd a személyes rekordod egy saját magad által készített csalival!!!
Sziasztok!
Attila