Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

728Mix Reload - a második felvonás

728Mix Reload - a második felvonás
Aki lemaradt volna a cikksorozatom első részéről annak néhány mondatban összefoglalnám, miről is van itt szó. Mivel Bözsi néni nem vette át a tyúkot meg a kakast, ezért gondoltam egy nagyot és a Bait Tech prémium kategóriás termékeiből megálmodtam egy etetőanyag keveréket, amit három különböző vízen figyeltem meg mire képes. Ennek az eredményeit olvashatjátok!
Aki lemaradt volna a cikksorozatom első részéről annak néhány mondatban összefoglalnám, miről is van itt szó. Mivel Bözsi néni nem vette át a tyúkot meg a kakast, ezért gondoltam egy nagyot és a Bait-Tech prémium kategóriás termékeiből megálmodtam egy etetőanyag keveréket, amit három különböző vízen figyeltem meg mire képes. Ennek az eredményeit olvashatjátok!

Az első állomáson, röviden a tapasztalataim, a következők voltak: Változékony idő, szél, eső mellett is majdnem tökéletesen szelektál az anyag, szinte csak pontyokat fogtunk, (melyek méretei igen eltérőek voltak) pedig a víz bővelkedik keszegben, kárászban. Igen szép mennyiséget, 54.5kg halat fogtam, horgásztársam pedig még ezt valamivel felül is múlta úgy, hogy sok esetben mindkét bot a parton volt.

Azt hiszem megállapodhatunk abban, hogy sokunk kiegyezne egy ilyen eredménnyel egy-egy horgászat alkalmával, hiszen sok helyen még mindig nagy eredménynek számít, ha a „halas jeggyel” sikerül megfogni a 2 pontyot… Nos, egy ilyen eredmény után, mit is várhatunk a következő állomástól? Én azt, hogy legalább sikerül megközelíteni azt a mennyiséget, amit az előző helyszínen sikerült szákba terelni! Ehhez a kísérlethez, nem is választhattam volna jobb helyszínt a Szászpa horgásztónál. Gyönyörű környezet, szívélyes fogadtatás, széles halfauna, mi kell még?

Szászpa horgásztó - mai helyszínünk
Szászpa horgásztó - mai helyszínünk


Mit tartogat számomra?
Mit tartogat számomra?


Festői környezet
Festői környezet


A Szászpa tavon néhány szabály betartása azonban minden horgász számára kötelező. Ezek a következők: csak és kizárólag szakáll nélküli horoggal, és elhagyó szerelékkel lehet horgászni. Fonott zsinór nem használható, pontymatrac és szájfertőtlenítő használata azonban kötelező. Ezek a szabályok, mind a halak védelmében állnak, mielőtt bárki kritizálná ezeket.

Erre készültem most is
Erre készültem most is


A horgászatot viszonylag későn, reggel 9 órakor tudtam érdemben elkezdeni. Ekkorra már készen álltak a keverékem összetevői. Ugyan ezeket csak a harmadik részben szerettem volna felfedni, de megteszem már most, mert többen jeleztétek felém, hogy jó lenne ha elárulnám...

A mixem alapjai
A mixem alapjai


Az idő itt sem kedvezett sokkal jobban, mint az első helyszínen. Felhős, napos, időszakok váltották egymást, és a szél, persze itt is megmutatta kellemetlen arcát, amit a feeder horgászok annyira „szeretnek”. De össze kellett szednem magam, hiszen mindössze 6 óra állt rendelkezésemre, hogy az első helyszín 54.5 kg-os eredményét megközelítsem. Ez nem kis vállalkozás, de nem lehetetlen, mondatta velem az optimizmus…

A botok ritkán voltak mozdulatlanok
A botok ritkán voltak mozdulatlanok


Az első tizenöt perc után máris jelentkezett egy szép négyes potyka. Ekkor még nem tudhattam, hogy véletlenül találtam meg őt, vagy esetleg az anyag működik (itt is) ennyire jól. Az első óra végére, már éreztem, ha kellően koncentrálok, akkor akár a merész tervem még sikerülhet is!

A gyakori dobás a siker kulcsa lehet
A gyakori dobás a siker kulcsa lehet


Munkában
Munkában


Sikeres szákolás
Sikeres szákolás


Ekkor megérkezett az általam annyira „imádott” szél, és az amúgy sem túl agresszív, óvatosabb kapásokat még nehezebb volt észlelni. Ezeket gyorsan szokni kellett. Szerencsémre időnként lecsillapodott és bátrabbak lettek a halak, (vagy éhesebbek) így jelentkeztek szép húzós kapások is, nagy örömömre. Ez alkalommal is azt tapasztaltam, hogy az anyag szépen szelektál. Nem mondom, hogy nem jött egy dévér sem, de minimális mennyiség, a potykákhoz képest.

Bivalyerős szászpai tőponty
Bivalyerős szászpai tőponty


... és még egy
... és még egy


... és egy újabb
... és egy újabb


A végeredmény számomra döbbenetes.
Mindössze 6 órásra szabott rövidke horgászatom alatt 67 kg (!) halat jegyezhettem, úgy hogy 2 halam még le is maradt. Tehát nyugodtan állíthatom, hogy abszolút várakozáson felüli eredményt hozott ez a délelőtt!

Összegezve, azt mondhatom, hogy a 4 órával rövidebb idő alatt 12,5 kg-al több halat fogtam, mint az első vízen. Vajon ha ugyanannyi időt tudok itt is tölteni, hol lett volna a vége? Nos, erre a kérdésre egy későbbi időpontban kapunk majd választ. Nagyon elégedett voltam az eredménnyel, és szép emlékekkel hagytam el a tavat. Köszönöm Szászpa!

Hamarosan jelentkezem a harmadik és egyben utolsó állomáson történtekkel. Addig is "Methodra fel! A forradalom már elérte a vízpartokat!"

Bittó "HZ" Zoli
AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére