Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

A D.A.M. márka története

A márka 1875-ben született, amikor is egy német testvérpár Oskar és Fritz Ziegenspeck megalapította vasáru és horgászfelszerelés üzletét. A nyitás után néhány évvel kezdték meg a horgászeszközök gyártását. Mind a gyártás, mind a kereskedelem szépen fejlődött, így 1902-ben már Európában is elindíthatták az általuk gyártott horgászfelszerelések forgalmazását Detsche Angler Manufakture azaz D.A.M. márkanév alatt.
A D.A.M. márka története

1024x768 A márka 1875-ben született, amikor is egy német testvérpár Oskar és Fritz Ziegenspeck megalapította vasáru és horgászfelszerelés üzletét. A nyitás után néhány évvel kezdték meg a horgászeszközök gyártását. Mind a gyártás, mind a kereskedelem szépen fejlődött, így 1902-ben már Európában is elindíthatták az általuk gyártott horgászfelszerelések forgalmazását Detsche Angler Manufakture azaz D.A.M. márkanév alatt.Jó minőségű német gyártású horgászcikkekre mindenhol gyorsan nagy igény keletkezett. 1909 volt a következő fontos dátum a D.A.M életében, ekkor újabb jelentős piacokra tudott belépni. A D.A.M termékek innentől Angliában, Franciaországban, Amerikában, Oroszországban és Japánban is elérhetők lettek. Az első világháború alatt is megőrizte piacait sőt bővíteni tudta azokat.

1914 ismét egy fontos dátum a D.A.M történetében, mert ekkor születet meg a világhírű villantó-pergető márka az Effzett. Az Effzett márka neve, az alapító Fritz Ziegenspeck nevének kezdőbetűiből álltak össze (FZ) fonetikusan „leírva” F németül ejtve = ef, míg a Z Németül ejtve = zett1933-ban mutatta be a D.A.M az Ever-Ready-Spinner műcsali márkát, mely a megjelenése után azonnal hatalmas sikereket és eladási csúcsokat ért el, 1949-ben Z-Spinner-re rövidítették, majd 1958-ban 44 évvel az Effzett márkanév első megjelenése után a Z-Spinner is megkapta az Effzett márkanevet.

1937-ben jelent meg az első fix dobos D.A.M Quick orsó, és egy azóta is híres új márkanév, a Damyl horgász zsinór.

1955-ben a D.A.M a háborús évek gazdasági és politikai válságait túlélve egy új és modern gyárat nyitott Gunzenhausen-ben. Ezután erőteljes növekedés indult el a gyár életében amely 2008-ig töretlen volt.

1973-ban a D.A.M Európában elsőként kínált karbon-szálas botokat, melyet először az 1973-ban Kölnben rendezett SPOGA nemzetközi kiállításon mutatott be a Német kereskedő partnereinek.

1993-ban a D.A.M tovább tudta növelni és hatékonyabban tudott fellépni a nyugat-európai piacon az EU létrejötte után, és azonnal nyitott kelet felé, amint lehullt a vasfüggöny.

2007 ismét egy fontos dátum a D.A.M életében, ekkor jelenik meg újra egy nagy márkanévvel, amely azóta is meghatározó szerepet tölt be a horgászpiacon ez a MAD. Szintén ebben az évben a D.A.M Quick 1000-4000 orsók megnyerik az Efftex díját.2008 év végére világossá vált a D.A.M vezetése számára, hogy az addig használt raktárt az ismét rohamos növekedésnek indult cég kinőtte. Így 2009 tavaszán ismét költözött a cég, egy közel 7000m2 nagyságú épület komplexumba.

2009-ben ismét egy újabb Efftex díjjal gazdagodik a D.A.M melyet az új MAD Medusa merítőjének köszönhetett.

2012-ben egy újabb Efftex elismerést kapott a D.A.M ekkor a Damyl Tectan Superior horgász zsinór nyerte meg az Efftex díját.

2014-ben három újabb Efftex elismerést kapott a D.A.M. A pergetéshez használt kiegészítői közül három termék is elnyerte az Efftex bírák elismerését és begyűjthettek két kategória győztes díjat és egy ezüstérmet.

A D.A.M vállalat több mint 100 éves történelme alatt több világhírű márkát hozott létre, amelyek azóta is világhírűek és piacvezetők. Nagyon kevés márka mondhatja el magáról, hogy ennyi tapasztalat van a háta mögött. Az Effzett 100 éves, a Damyl horgász zsinór már majdnem 80 éves, a Quick orsó széria több mint 50 éves múltra tekint vissza.

A D.A.M. a versenytársaihoz hasonlóan termékei jó részét már szintén Kínában gyártatja. A D.A.M. horgászcikkek azonban magukban hordozzák az elmúlt 140 év rengeteg tapasztalatát. Mind a megjelenésben, mind az apró részletekben minden D.A.M termék hordozza magán azokat a jegyeket, amelyek kiemelik a többi márka közül.

A Horgász-Zóna kiemelten kezeli a DAM és DAM MAD márkákat. A magyarországi aktuális választékról ezen az oldalon is tájékozódhatsz. Amit itt találsz, mi be tudjuk szerezni!

DAM és DAM MAD forgalmazói oldal

AJÁNLOTT CIKKEK
Őszi PVA tasakos recept ajánló!

Őszi PVA tasakos recept ajánló!

2019. október 09. - Tanács Jani
Egyről tízet: Feri

Egyről tízet: Feri

2019. október 08. - Horgász-Zóna
A nagy Sneci meló

A nagy Sneci meló

2019. szeptember 23. - Szily László
Hogyan válassz horgászbotot folyóvízi fenekezéshez?

Hogyan válassz horgászbotot folyóvízi fenekezéshez?

2019. szeptember 11. - Horgász-Zóna
Tüskevár 2059., 3. rész - A menekülő fanszőrzet

Tüskevár 2059., 3. rész - A menekülő fanszőrzet

2019. szeptember 09. - Szily László
Tüskevár 2059., 2. rész - Meglepetésbuli Matulánál

Tüskevár 2059., 2. rész - Meglepetésbuli Matulánál

2019. szeptember 04. - Szily László

A hobbid a szakmánk! Tetejére