Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

A D.A.M. márka története

A márka 1875-ben született, amikor is egy német testvérpár Oskar és Fritz Ziegenspeck megalapította vasáru és horgászfelszerelés üzletét. A nyitás után néhány évvel kezdték meg a horgászeszközök gyártását. Mind a gyártás, mind a kereskedelem szépen fejlődött, így 1902-ben már Európában is elindíthatták az általuk gyártott horgászfelszerelések forgalmazását Detsche Angler Manufakture azaz D.A.M. márkanév alatt.
A D.A.M. márka története

1024x768 A márka 1875-ben született, amikor is egy német testvérpár Oskar és Fritz Ziegenspeck megalapította vasáru és horgászfelszerelés üzletét. A nyitás után néhány évvel kezdték meg a horgászeszközök gyártását. Mind a gyártás, mind a kereskedelem szépen fejlődött, így 1902-ben már Európában is elindíthatták az általuk gyártott horgászfelszerelések forgalmazását Detsche Angler Manufakture azaz D.A.M. márkanév alatt.Jó minőségű német gyártású horgászcikkekre mindenhol gyorsan nagy igény keletkezett. 1909 volt a következő fontos dátum a D.A.M életében, ekkor újabb jelentős piacokra tudott belépni. A D.A.M termékek innentől Angliában, Franciaországban, Amerikában, Oroszországban és Japánban is elérhetők lettek. Az első világháború alatt is megőrizte piacait sőt bővíteni tudta azokat.

1914 ismét egy fontos dátum a D.A.M történetében, mert ekkor születet meg a világhírű villantó-pergető márka az Effzett. Az Effzett márka neve, az alapító Fritz Ziegenspeck nevének kezdőbetűiből álltak össze (FZ) fonetikusan „leírva” F németül ejtve = ef, míg a Z Németül ejtve = zett1933-ban mutatta be a D.A.M az Ever-Ready-Spinner műcsali márkát, mely a megjelenése után azonnal hatalmas sikereket és eladási csúcsokat ért el, 1949-ben Z-Spinner-re rövidítették, majd 1958-ban 44 évvel az Effzett márkanév első megjelenése után a Z-Spinner is megkapta az Effzett márkanevet.

1937-ben jelent meg az első fix dobos D.A.M Quick orsó, és egy azóta is híres új márkanév, a Damyl horgász zsinór.

1955-ben a D.A.M a háborús évek gazdasági és politikai válságait túlélve egy új és modern gyárat nyitott Gunzenhausen-ben. Ezután erőteljes növekedés indult el a gyár életében amely 2008-ig töretlen volt.

1973-ban a D.A.M Európában elsőként kínált karbon-szálas botokat, melyet először az 1973-ban Kölnben rendezett SPOGA nemzetközi kiállításon mutatott be a Német kereskedő partnereinek.

1993-ban a D.A.M tovább tudta növelni és hatékonyabban tudott fellépni a nyugat-európai piacon az EU létrejötte után, és azonnal nyitott kelet felé, amint lehullt a vasfüggöny.

2007 ismét egy fontos dátum a D.A.M életében, ekkor jelenik meg újra egy nagy márkanévvel, amely azóta is meghatározó szerepet tölt be a horgászpiacon ez a MAD. Szintén ebben az évben a D.A.M Quick 1000-4000 orsók megnyerik az Efftex díját.2008 év végére világossá vált a D.A.M vezetése számára, hogy az addig használt raktárt az ismét rohamos növekedésnek indult cég kinőtte. Így 2009 tavaszán ismét költözött a cég, egy közel 7000m2 nagyságú épület komplexumba.

2009-ben ismét egy újabb Efftex díjjal gazdagodik a D.A.M melyet az új MAD Medusa merítőjének köszönhetett.

2012-ben egy újabb Efftex elismerést kapott a D.A.M ekkor a Damyl Tectan Superior horgász zsinór nyerte meg az Efftex díját.

2014-ben három újabb Efftex elismerést kapott a D.A.M. A pergetéshez használt kiegészítői közül három termék is elnyerte az Efftex bírák elismerését és begyűjthettek két kategória győztes díjat és egy ezüstérmet.

A D.A.M vállalat több mint 100 éves történelme alatt több világhírű márkát hozott létre, amelyek azóta is világhírűek és piacvezetők. Nagyon kevés márka mondhatja el magáról, hogy ennyi tapasztalat van a háta mögött. Az Effzett 100 éves, a Damyl horgász zsinór már majdnem 80 éves, a Quick orsó széria több mint 50 éves múltra tekint vissza.

A D.A.M. a versenytársaihoz hasonlóan termékei jó részét már szintén Kínában gyártatja. A D.A.M. horgászcikkek azonban magukban hordozzák az elmúlt 140 év rengeteg tapasztalatát. Mind a megjelenésben, mind az apró részletekben minden D.A.M termék hordozza magán azokat a jegyeket, amelyek kiemelik a többi márka közül.

A Horgász-Zóna kiemelten kezeli a DAM és DAM MAD márkákat. A magyarországi aktuális választékról ezen az oldalon is tájékozódhatsz. Amit itt találsz, mi be tudjuk szerezni!

DAM és DAM MAD forgalmazói oldal

AJÁNLOTT CIKKEK
Legjobb receptjeink: a folyóvízi keverék

Legjobb receptjeink: a folyóvízi keverék

2020. február 18. - Horgász-Zóna
Legjobb receptjeink: a Tisza-tavi mix

Legjobb receptjeink: a Tisza-tavi mix

2020. február 12. - Horgász-Zóna
Legjobb receptjeink: a Black Cap mix

Legjobb receptjeink: a Black Cap mix

2020. február 11. - Horgász-Zóna
Deeper halradarról minden egy helyen!

Deeper halradarról minden egy helyen!

2020. február 10. - Horgász-Zóna
2020 FEHOVA kínálat a Horgász-Zóna standján!

2020 FEHOVA kínálat a Horgász-Zóna standján!

2020. február 10. - Horgász-Zóna
Újdonság! Rod Hutchinson termékek a kínálatunkban!

Újdonság! Rod Hutchinson termékek a kínálatunkban!

2020. február 02. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére