Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • FIIISH csalik
  • Pro Natural Fine lake dark
  • Hanatu szuper távdobó kosár

A Mojo varázsa

|

A kedvenc versenyhelyszíneim közé tartozik a Tereskei horgásztó. Jó néhány versenyen jártam már itt és számos kupát is őrzök innen az elmúlt versenyek emlékeként. Szeptember elején a Method Masters versenysorozat keretében újra alkalmam nyílt itt versenyezni.

Szinte még nyári meleg és teljes szélcsend fogadott minket. Ez itt nem sok jóval kecsegtet, a tó híres nagytestű halai szinte teljes éhségsztrájkot is hirdettek. Maradt a kisebb testű pontyok és kárászok finomabb methodos horgászata. Az első itteni kupámhoz a Bait-tech Mojo és egy mikropellet keveréke segített hozzá még vagy öt éve, így most sem hagyhattam otthon. Az ilyen "döglött" vízhez használt keverékem így állt össze:


- 60 dkg Mojo
- 40 dkg Special G Green
- 2 evőkanál májliszt
- 1 evőkanál fokhagymakivonat

Szinte mindig hangoztatom a mikropellet fontosságát a halak helyben tartása érdekében, nos az ilyen napokon, amikor a halak ennyire finnyásan táplálkoznak és inkább csak az ízt keresik a method kosár körül, lehet mellőzni a használatukat!


A Mojot, a Greent és a két adalékot szárazon összekeverem. A Mojo "erejét" finom szemcsés, könnyű összetevői adják: hal- és húslisztek, melyek a legkisebb vízmozgásra fellibbenek a fenékről, felkeltve a halak figyelmét.


Egy rendkívül finom szemcsés anyagot kapunk kézhez, melynek ízanyagai minden irányban gyorsan fognak terjedni a víz alatt.


A keverék nagyon könnyen kezelhető állagú. Akár rosta nélkül is homogén állagúra keverhető a folyadék folyamatos adagolása és folytonos kevergetés mellett.


Viszonylag sok 2 kg alatti halat kellett megfogni. Így 12-es horog és 6 mm-ees fehér pop-up csali mellett döntöttem! Natúr vagy halas változatot érdemes ehhez a kajához választani, ennek magyarázatául a következő kép szolgál.


Nagyon nehezen sikerült elérnem az első kapásokat. Ekkor jutott eszembe hogy éppen egy régebbi versenyen mennyire felgyorsította a halfogást egy egyszerű fokhagymás pordip. Csali bevizez, poraromába megforgat és mehet is a töltőbe. Nagyon sokfelé tapasztaltam viszont hogy édes csalival nem működik ez a fokhagymás pordippelés, csak halas, vagy natúr csalik alkalmasak erre.


Így néz ki a töltet. A fokhagymás aromafelhő a csali körül egy olyan plusz attraktor volt az etetőanyag íze mellett, ami az óvatosan táplálkozó pontyokat sem hagyta hidegen. 12 db ponty és körülbelül ugyanennyi kárászt sikerült begyűjtenem.


Ez elegendőnek bizonyult a szektorgyőzelemhez. Ez már a hatodik kupám Tereskéről, mindenképpen kedvenc helyeim között tartom számon! A versenyt Bagi Zoltán nyerte, míg a másik két szektort Farkas János és Fábián József.

Remélem sokakat megsegít majd a vízpartokon!

Üdv,
Szekeres Tibi
AJÁNLOTT TERMÉKEINK:

BAIT-TECH Mojo 1kg

BAIT-TECH Mojo 1kg

0 értékelés
1.490 Ft
BAIT-TECH Special G Green 1kg

BAIT-TECH Special G Green 1kg

33 értékelés
2.190 Ft


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó