Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

A Mojo varázsa

A Mojo varázsa
Érdekel egy jó kis recept? Eddigi tapasztalatok alapján "döglött vizekre" kiváló, azaz pont olyan helyzetre, amikor csak a fejtörés megy a partokon!
A kedvenc versenyhelyszíneim közé tartozik a Tereskei horgásztó. Jó néhány versenyen jártam már itt és számos kupát is őrzök innen az elmúlt versenyek emlékeként. Szeptember elején a Method Masters versenysorozat keretében újra alkalmam nyílt itt versenyezni.

Szinte még nyári meleg és teljes szélcsend fogadott minket. Ez itt nem sok jóval kecsegtet, a tó híres nagytestű halai szinte teljes éhségsztrájkot is hirdettek. Maradt a kisebb testű pontyok és kárászok finomabb methodos horgászata. Az első itteni kupámhoz a Bait-tech Mojo és egy mikropellet keveréke segített hozzá még vagy öt éve, így most sem hagyhattam otthon. Az ilyen "döglött" vízhez használt keverékem így állt össze:


- 60 dkg Mojo
- 40 dkg Special G Green
- 2 evőkanál májliszt
- 1 evőkanál fokhagymakivonat

Szinte mindig hangoztatom a mikropellet fontosságát a halak helyben tartása érdekében, nos az ilyen napokon, amikor a halak ennyire finnyásan táplálkoznak és inkább csak az ízt keresik a method kosár körül, lehet mellőzni a használatukat!


A Mojot, a Greent és a két adalékot szárazon összekeverem. A Mojo "erejét" finom szemcsés, könnyű összetevői adják: hal- és húslisztek, melyek a legkisebb vízmozgásra fellibbenek a fenékről, felkeltve a halak figyelmét.


Egy rendkívül finom szemcsés anyagot kapunk kézhez, melynek ízanyagai minden irányban gyorsan fognak terjedni a víz alatt.


A keverék nagyon könnyen kezelhető állagú. Akár rosta nélkül is homogén állagúra keverhető a folyadék folyamatos adagolása és folytonos kevergetés mellett.


Viszonylag sok 2 kg alatti halat kellett megfogni. Így 12-es horog és 6 mm-ees fehér pop-up csali mellett döntöttem! Natúr vagy halas változatot érdemes ehhez a kajához választani, ennek magyarázatául a következő kép szolgál.


Nagyon nehezen sikerült elérnem az első kapásokat. Ekkor jutott eszembe hogy éppen egy régebbi versenyen mennyire felgyorsította a halfogást egy egyszerű fokhagymás pordip. Csali bevizez, poraromába megforgat és mehet is a töltőbe. Nagyon sokfelé tapasztaltam viszont hogy édes csalival nem működik ez a fokhagymás pordippelés, csak halas, vagy natúr csalik alkalmasak erre.


Így néz ki a töltet. A fokhagymás aromafelhő a csali körül egy olyan plusz attraktor volt az etetőanyag íze mellett, ami az óvatosan táplálkozó pontyokat sem hagyta hidegen. 12 db ponty és körülbelül ugyanennyi kárászt sikerült begyűjtenem.


Ez elegendőnek bizonyult a szektorgyőzelemhez. Ez már a hatodik kupám Tereskéről, mindenképpen kedvenc helyeim között tartom számon! A versenyt Bagi Zoltán nyerte, míg a másik két szektort Farkas János és Fábián József.

Remélem sokakat megsegít majd a vízpartokon!

Üdv,
Szekeres Tibi
KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Ötletek főzsinórra 2.: Trabucco pontyozó damilok

Ötletek főzsinórra 2.: Trabucco pontyozó damilok

2021. február 24. - Nagy Róbert
Ötletek főzsinórra: Trabucco fluo pontyozó damilok

Ötletek főzsinórra: Trabucco fluo pontyozó damilok

2021. február 18. - Nagy Róbert
Didergős rakózás

Didergős rakózás

2021. február 11. - Oláh Tamás
Februári szélben

Februári szélben

2021. február 08. - Nagy Róbert
Deeper halradarok hatótávolsága

Deeper halradarok hatótávolsága

2021. január 14. - Horgász-Zóna
Visszatekintés ünnepi hangulatban

Visszatekintés ünnepi hangulatban

2020. december 23. - Horgász-Zóna
Rakparti esték

Rakparti esték

2020. december 21. - Oláh Tamás
Hogyan számíthattok ránk év végén?

Hogyan számíthattok ránk év végén?

2020. december 16. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére