Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

A Mojo varázsa

A Mojo varázsa
Érdekel egy jó kis recept? Eddigi tapasztalatok alapján "döglött vizekre" kiváló, azaz pont olyan helyzetre, amikor csak a fejtörés megy a partokon!
A kedvenc versenyhelyszíneim közé tartozik a Tereskei horgásztó. Jó néhány versenyen jártam már itt és számos kupát is őrzök innen az elmúlt versenyek emlékeként. Szeptember elején a Method Masters versenysorozat keretében újra alkalmam nyílt itt versenyezni.

Szinte még nyári meleg és teljes szélcsend fogadott minket. Ez itt nem sok jóval kecsegtet, a tó híres nagytestű halai szinte teljes éhségsztrájkot is hirdettek. Maradt a kisebb testű pontyok és kárászok finomabb methodos horgászata. Az első itteni kupámhoz a Bait-tech Mojo és egy mikropellet keveréke segített hozzá még vagy öt éve, így most sem hagyhattam otthon. Az ilyen "döglött" vízhez használt keverékem így állt össze:


- 60 dkg Mojo
- 40 dkg Special G Green
- 2 evőkanál májliszt
- 1 evőkanál fokhagymakivonat

Szinte mindig hangoztatom a mikropellet fontosságát a halak helyben tartása érdekében, nos az ilyen napokon, amikor a halak ennyire finnyásan táplálkoznak és inkább csak az ízt keresik a method kosár körül, lehet mellőzni a használatukat!


A Mojot, a Greent és a két adalékot szárazon összekeverem. A Mojo "erejét" finom szemcsés, könnyű összetevői adják: hal- és húslisztek, melyek a legkisebb vízmozgásra fellibbenek a fenékről, felkeltve a halak figyelmét.


Egy rendkívül finom szemcsés anyagot kapunk kézhez, melynek ízanyagai minden irányban gyorsan fognak terjedni a víz alatt.


A keverék nagyon könnyen kezelhető állagú. Akár rosta nélkül is homogén állagúra keverhető a folyadék folyamatos adagolása és folytonos kevergetés mellett.


Viszonylag sok 2 kg alatti halat kellett megfogni. Így 12-es horog és 6 mm-ees fehér pop-up csali mellett döntöttem! Natúr vagy halas változatot érdemes ehhez a kajához választani, ennek magyarázatául a következő kép szolgál.


Nagyon nehezen sikerült elérnem az első kapásokat. Ekkor jutott eszembe hogy éppen egy régebbi versenyen mennyire felgyorsította a halfogást egy egyszerű fokhagymás pordip. Csali bevizez, poraromába megforgat és mehet is a töltőbe. Nagyon sokfelé tapasztaltam viszont hogy édes csalival nem működik ez a fokhagymás pordippelés, csak halas, vagy natúr csalik alkalmasak erre.


Így néz ki a töltet. A fokhagymás aromafelhő a csali körül egy olyan plusz attraktor volt az etetőanyag íze mellett, ami az óvatosan táplálkozó pontyokat sem hagyta hidegen. 12 db ponty és körülbelül ugyanennyi kárászt sikerült begyűjtenem.


Ez elegendőnek bizonyult a szektorgyőzelemhez. Ez már a hatodik kupám Tereskéről, mindenképpen kedvenc helyeim között tartom számon! A versenyt Bagi Zoltán nyerte, míg a másik két szektort Farkas János és Fábián József.

Remélem sokakat megsegít majd a vízpartokon!

Üdv,
Szekeres Tibi
KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Rapid pontyozás a LUPA tavon

Rapid pontyozás a LUPA tavon

2020. szeptember 04. - Nagy Róbert
Egy versenygyőzelem „titkai” a Bentáról

Egy versenygyőzelem „titkai” a Bentáról

2020. augusztus 25. - Hoffmann Feri
Alkalmazkodj a siker érdekében!

Alkalmazkodj a siker érdekében!

2020. július 21. - Hoffmann Feri
Bemutatkozik a Middy Muscle-Tech 300 feeder bot

Bemutatkozik a Middy Muscle-Tech 300 feeder bot

2020. július 01. - Hoffmann Feri
Egy igazán szép mentés többet ér ezer halnál

Egy igazán szép mentés többet ér ezer halnál

2020. június 29. - Szily László
Big in Japan: Toray zsinórok a kínálatban!

Big in Japan: Toray zsinórok a kínálatban!

2020. június 21. - Horgász-Zóna
Balfácánegyetem az öbölszájban

Balfácánegyetem az öbölszájban

2020. június 16. - Szily László

A hobbid a szakmánk! Tetejére