Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

A Pa’linCa’rp Team 2014. évi nyitópecája

A kemény fagyokat követően a március lassan meghozta a felmelegedést, ami szinte egyik napról a másikra köszöntött be. Mit tehet a horgász, ha a bajszosok szerelmese? Meglátogat egy intenzíven telepített vizet, ahol már jégolvadás után is hemzseg a víz a békés halak jelenlététől. Egy ilyen intenzíven telepített tó Budapest közelében a Bia Carp Lake, újnevén Arizóna Horgásztó. Ez a horgászvíz az elmúlt tél folyamán ismét egy újabb átalakításokon ment át, további bojlisállásokon faházak épültek a kényelem érdekében, valamint bővült a tó halállománya is. Egyszóval a tó teljes karbantartást kapott a 2014. évi horgászszezonra.
A kemény fagyokat követően a március lassan meghozta a felmelegedést, ami szinte egyik napról a másikra köszöntött be. Mit tehet a horgász, ha a bajszosok szerelmese? Meglátogat egy intenzíven telepített vizet, ahol már jégolvadás után is hemzseg a víz a békés halak jelenlététől. Egy ilyen intenzíven telepített tó Budapest közelében a Bia Carp Lake, új nevén Arizóna Horgásztó. Ez a horgászvíz az elmúlt tél folyamán ismét egy újabb átalakításokon ment át, további bojlis állásokon faházak épültek a kényelem érdekében, valamint bővült a tó halállománya is. Egyszóval a tó teljes karbantartást kapott a 2014. évi horgászszezonra.A halak téli vermelése a kulcsszó a tavaszi horgászathoz, ha tudod mit jelent a vermelés, akkor néhány következtetést végiggondolva gazdag és eredményes horgászatra számíthatsz. A halak téli álma alatt az életfunkcióik lelassulnak, így kevesebbet esznek, és kevesebbet mozognak. A tavak, folyók vízhőmérséklete nem változik egyik percről a másikra, úgyhogy a jég olvadása után a halak még nem úsznak el téli pihenőhelyeikről. Kora tavasszal a halak még a mély vizekben tanyáznak, aztán, ahogy fölébredtek és gyorsul az anyagcseréjük, úgy keresik a melegebb vizeket, először a partközelben. Ezért szerencsét próbáltunk a tó egyik köztes vízmélységgel rendelkező állásán a „6” számmal ellátott stégen. Bár a szerencseszámom a 7-es, valahogy a horgászatot megelőző terepszemle alkalmával ebben a stégben láttam valami rációt és biztatást. Ezt hívják úgy, hogy mesés pillanat ... hiszen róla álmodtam egész télen!A háztűznézést követően irány a horgászbolt, majd a horgászkiállítás. A látogatásaink alkalmával összedugtuk a fejünket és feltettük a nagy kérdést! Mit enne a hal? Egy évszaknyi szinte fagyasztott állapot után? Mindent, ami csak él és mozog, vagyis fehérjét, fehérjével. Pinki, giliszta, csonti, nyű, esetleg jó sűrű kukorica legyen a horgon. Ilyenkor a húsfélék valahogy mindig eredményesebbek a növényi eredetű csaliknál, ezért maradtunk a halliszt alapú bojliknál és a pelleteknél.

Jött a következő nagy kérdés! Mivel etessünk? Véleményem szerint a nem érdemes halálra etetni a halakat, én inkább a masszívan illatozó, és gyorsan oldódó anyagokat javaslom, nem túl nagy mennyiségben. Sőt, állítólag a sötétebb színű a nyerő. Kedvenc horgászboltunk polcán a Horgász-Zónában biztosan hatalmas választékot találunk kifejezetten tavaszi csemegékből.És jó pár forgolódós éjszaka után eljött hát a nagy nap, közel öt hónapnyi kiéhezést követően. A kocsiba bepakolás, majd irány a tó. A meteorológiai előrejelzés első körben szélmentes 20 fok körüli értéket mutatott, de hála a jó égnek ez nem így alakult a három napos pecatúra alkalmával. Kaptunk bőven szelet és esőt, de emellett a nélkülözhetetlen légnyomás ingadozás sem maradt el. Megérkezés a tett színterére, rövid beszélgetés az új tógazdával, majd irány a stég. A stégre belépve örömteli érzés töltötte be az ereinket. Egy-két gyors pálinka biztatónak majd kezdődhetett a kipakolás.A kipakolás megtörtént, nézzük a szerelést. Kasu barátommal Zóna Zoli ajánlására vásároltunk egy jó pár darabot a Daiwa Phantom 3,5 lbs-ás 3,9 m-es bojlisbotokból, amelyek nagyon kedvező áron elérhetők mindenki számára.Ha már botok vannak azokat valamire rá is kellene majd rakni. Erre Zoli: Daiwa D-pod van jó áron! De mi az a jó ár?! Így végül lett D-pod, az ár csak részlet kérdése volt.A botok felszerelését követően kezdődhetett a csalizás. De első körben szót ejtenék a nagy tanakodást követően kiválasztott csalik és etetők vonatkozásában. A horgászkiállításon megismerkedtünk a Bravo Baits csapatával, akik tesztelés céljából megajándékoztak minket egy pár általuk forgalmazott bojlival és etetésre használható úgynevezett parittyamix-szel. Ezen termékek etetésére az 1. számú bójánál került sor, majd csalibojliait is tűztük a horgokra.Ezen az etetés a szélsőséges időjárás ellenére jó pár hallal megajándékozott minket. A Paprikajancsi és a különféle Squid ízesítésű termékek meghozták a várva várt eredményt az első napon.A következő termékpalettánkon a Zóna által forgalmazott és bőséges választékban kapható Dynamite Baits és Stég Product termékek közül az alábbi csalikkal csaliztunk és etettünk.
A 2. számú etetésen nappal főként a halibut ízvilág működött a legjobban, de az este bekövetkeztével a fűszer vette át a hódítást bajszosaink számára. A tóban élő rendkívül erőteljes tokok és töves barátaink fárasztása felejthetetlen élményt nyújtottak a számunkra az elkövetkező pár napban.A szélsőséges időjárás ellenére Zoli barátunk is bojlis horgásszá avatódott fel, amely ezen csaliknak nagy részben köszönhető volt. A tó őt is megajándékozta egy jó pár nagytestű halacskával.A harmadik csaliként a SBS termékek kerültek tesztelésre. Ez az etetés sem hagyott minket cserben. Az M1 és a Squid&Octopus sem került a fenti csalik mögé.Na de nézzük, hogy a jó csalikon túlmenően minek köszönhetjük még a jó fogásunkat. Nagyon nagy hálát örvendezett a szemünkbe az új Panama Speedy etetőhajó. A behúzásokat ezzel a szerkezettel végeztük. Egy akkumulátorral a nagy szél ellenére kb. 120 méteres távolságban cirka 12-15 behúzást tudtunk elvégezni. A csalit és az etetést a kérdéses távolságra egy perc környékén el tudtuk juttatni, minden fennakadás nélkül. A masinát a http://www.etetohajokolcsonzes.hu weboldalon vettük igénybe.
Pecatúránkat összegezve a nagyon változatos időjárás ellenére egy emlékezetes hétvégét hagytunk a hátunk mögött. A fárasztások során a Phantomok kiválóan állták a sarat. Az évszaknak megfelelően a halak vad étvágyuknak nem tudtak ellenállni. A rendkívül gazdag halállománynak köszönhetően 100 kg körüli halmennyiséget sikerült szakjainkba terelni a minőségi csaliknak köszönhetően. Epekedve várjuk a következő alkalmat, hogy lehetőségünk adódjon az Arizona horgásztó további nagy halainak a kifárasztására és a további értékes csalik kipróbálására. Ezen kisebb kötelező olvasmány a Horgász-Zóna, az Arizóna tó és a Bravo Baits csapatának a hozzájárulása nélkül magától nem íródott volna meg, ezért köszönetemet nyilvánítom mindenért, valamint a csodás éjszakai zümmögések élményéért.

Kedves Arizóna és Zoli! Találkozunk hamarosan…….

A további pár képpel köszönök el minden cikkolvasótól és sporttárstól. Ennél soha rosszabbul ne görbüljön!


AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére