Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

A Tatai derítő tó

A Tatai derítő tó 32 hektáros és bátran kijelenthetem, hogy akadós! Nem kicsit, nagyon! Régóta járok ide, idestova 20 éve. A magas partra járok, főleg mert ott nincs akkora tömeg és tapasztalataim szerint arra vannak a nagyobbak:) A 2-es kép a stégekről fényképezve mutatja a magaspartot az 5-ös kép meg már onnan van fényképezve. A meghorgászandó távolság 50 méter körül van és egy akadósor elé dobálok ilyenkor. Fontos tudni, hogy a magas parton végig ebben a távolságban húzódik az első akadósor, majd ezután 10-15 méterrel van még egy. A képeken látni a kiálló bokrokat, fákat, de mellettük is van végig, amik nem látszanak! A vízmélység itt 1,5-2 méterig alakul. Iszapos, ami kb. 15cm. Halállomány: Főleg ponty, amur de keszeg és szép kárászok is vannak. A rablóhalasok is megtalálják a számításukat:) Harcsa és süllő de csuka is szép számmal akad. Technikák, felszerelés: Na itt nehéz a dolgom de azért leírnám én mivel és hogyan vagyok eredményes. Az akadók miatt Heavy feederrel szoktam horgászni. Ez egy 360-as botból (nem kell nagyot dobni) 50-es nyeletőfékes orsóból áll. Főzsinór 22-25. Ez alá nem érdemes menni, mert könnyen szakadás lehet belőle! Horog 6-os méret ki mit szeret:) Dobóelőke használata nem indokolt!
Püspöki László vagyok Szentendréről és olvastam ezt a felhívást (Toborzó), ahol megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat. Én egy 3-4 részes bemutatót terveztem és a tárgyban említett tóval kezdeném. Az írásaim nem reklám jelleggel készülnek, csak mivel ezekre a tavakra járok rég, így hitelesen tudom bemutatni a tavat és a technikát, amivel sikeresek lehettek Ti is.

Kezdjük is:) A Tatai derítő tó 32 hektáros és bátran kijelenthetem, hogy akadós! Nem kicsit, nagyon! Régóta járok ide, idestova 20 éve. A magas partra járok, főleg mert ott nincs akkora tömeg és tapasztalataim szerint arra vannak a nagyobbak:)

A 2-es kép a stégekről fényképezve mutatja a magaspartot az 5-ös kép meg már onnan van fényképezve.

2-es kép
2-es kép


5-ös kép
5-ös kép


A meghorgászandó távolság 50 méter körül van, és egy akadósor elé dobálok ilyenkor. Fontos tudni, hogy a magas parton végig ebben a távolságban húzódik az első akadósor, majd ez után 10-15 méterrel van még egy. A képeken látni a kiálló bokrokat, fákat, de mellettük is van végig, amik nem látszanak! A vízmélység itt 1,5-2 méterig alakul. Iszapos, ami kb. 15cm.

Halállomány: Főleg ponty, amur de keszeg és szép kárászok is vannak. A rablóhalasok is megtalálják a számításukat:) Harcsa és süllő, de csuka is szép számmal akad.

Technikák, felszerelés: Na itt nehéz a dolgom, de azért leírnám, én mivel és hogyan vagyok eredményes. Az akadók miatt Heavy feederrel szoktam horgászni. Ez egy 360-as botból (nem kell nagyot dobni)és 50-es nyeletőfékes orsóból áll. Főzsinór 22-25. Ez alá nem érdemes menni, mert könnyen szakadás lehet belőle! Horog 6-os méret ki mit szeret:) Dobóelőke használata nem indokolt!

Csalik: Mivel nagyon rég idejárok horgászni, higgyétek el amikor azt írom, hogy a pelletek verhetetlenek!! :) Én az édes 16-os méretű narancsos és epres-halassal szoktam fogni, de a halibutos pelletek is fogósak. Mindig fűzöm a pelleteket és NE lebegtessétek meg őket!! Ez fontos, mert ha kikönnyítitek, akkor nem, vagy nagyon kevés kapásra számíthattok. Amit még fontosnak tartok, hogy az előke 10cm-nél ne legyen rövidebb. Etetni nem nagyon kell, hiszen egy intenzíven látogatott és horgászott tóról beszélünk.

Hagyományos feeder szereléssel szoktam horgászni. A 3-as képen látszik is:)

3-as kép
3-as kép


Sok tavon jártam már, de itt harcosak a halak!! Ez fontos számomra, mert az élmény csak így lehet maradandó! A kis 2-3 kilós pontyok csodákra képesek:) De a nagyobbak is brutális dolgokat produkálnak! Az 1-es képen egy 11+-ost láthattok.

1-es kép
1-es kép


Éjjeli vendég volt és epres-halas pelletre éhezett meg:) Még egy fontos dolgot hagy említsek meg nektek! Mégpedig a Picker bottal való horgászat!! Ezen a tavon sajátítottam el és szerettem bele a Pickerbotos horgászatba! Ha csak 20-30 méterre dobáltok, bizony észnél kell lenni:)) Erős határozott kapással jelentkeznek!

A 4-es képen láthatjátok milyen szép bajuszosokat lehet fogni, és nagyon nagy élmény Pickerrel megfogni őket!

4-es kép
4-es kép


Erősebb bojlis botok használatát én nem javasolnám. Egyrészt nincs szükség rá, másrészt az élmény se akkora szerintem:)

Remélem sikerült kedvet csinálni a tóhoz és hasznos információkkal ellátni titeket.

A következő részben a vadregényes Pölöskei tározóra szeretnélek elkalauzolni Titeket!
Addig is görbüljön mindenkinek!:) ha kérdésetek volna, bátran jelezzétek.

Sziasztok: Laca
AJÁNLOTT CIKKEK
Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

2021. szeptember 16. - Horgász-Zóna
Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

2021. augusztus 17. - Horgász-Zóna
Tisza-tavi kalauz

Tisza-tavi kalauz

2021. augusztus 04. - Nagy Róbert
Fenntarthatóság és a horgászcikk gyártás - FIIISH

Fenntarthatóság és a horgászcikk gyártás - FIIISH

2021. július 08. - Horgász-Zóna
Etetés? Alap!

Etetés? Alap!

2021. június 22. - Nagy Róbert
Gyors pecán a Fish World horgásztavon

Gyors pecán a Fish World horgásztavon

2021. június 14. - Illés Zoltán
Dunai úsztatás

Dunai úsztatás

2021. június 11. - Oláh Tamás

A hobbid a szakmánk! Tetejére