Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

A bait tech anyagokról, ahogy én látom

A bait tech anyagokról, ahogy én látom
A Bait Tech cég a legkiválóbb minőségi alapanyagokból dolgozik és ezt, most már, a hosszú évek sikerei is bizonyítják. Ezek az anyagok, első körben az angol vizekre lettek megalkotva, de a horgászok hamar felismerték a lehetőségeket ezekben a termékekben, és mára szinte minden vízen komoly biztonságot jelent használatuk a halfogásban...
A BAIT-TECH etetőanyagok, és adalékok felhasználása és kihasználhatósága végtelen + 1! Szeretném most felhívni a figyelmet néhány minőségi etetőanyag felhasználására a BAIT-TECH műhelyéből! Mint tudjátok ez a cég a legkiválóbb minőségi alapanyagokból dolgozik és ezt, most már a hosszú évek sikerei bizonyítják. Ezek az anyagok, első körben az angol vizekre lettek megalkotva, de a horgászok hamar felismerték a lehetőségeket ezekben a termékekben, és mára szinte minden vízen komoly bizonyságot mutatnak...Special "G" Green-t már nem kell bemutatni senkinek, mert akik használták és használják tudják mekkora lehetőségekkel bír a halfogás terén. Versenyeken szinte alig van horgász, akinél ne lenne ott tartalékban, ha már minden terv borul...De adalékanyagként is többszörösére emelheti a halfogás esélyeit. Néhány barátom, és horgásztársam is előszeretettel keveri az anyagot de önmagában is megállja a helyét. Lassan két évet szántam a BAIT-TECH anyagok megismerésére és elmondhatom mindig van mit tanulni, és mindig tud újat mutatni. Kezdetben mindig egy anyagot egy horgászaton "vallattam", és ha jól működött a következő horgászaton egy másik helyzetben is próbálgattam. Most viszont néhány receptet szeretnék megosztani veletek, amiket másoktól kaptam, és én is többször próbáltam már.Bevallom nem mindig volt akkora sikerem, mint amekkorát elvártam volna magamtól, de kétségtelenül a hétköznapi horgászatok során nagyobb élményekkel tértem haza. Ilyen például a POLONI termékcsalád. Fűszeres kolbászos, gyógynövényes illatával, kétségtelenül a melegedő, illetve a lehűlő vizek egyik legjobban összerakott etetőanyaga és csalicsaládja. Mivel mindig volt nálam BAIT-TECH POLONI, így egész évben rápróbálgattam, de a melegebb vizekben nem mindig vált be. A hideg vízben egyértelműen az F1 volt, ami több halat hozott, később elkezdtem MARINE HALIBUT method mixel keverni és úgy éreztem még ütősebb lett. Ezt több vizén, időjárásban vetettem be és a ponty mellet a keszeg, de még a tok is el elcsípte a horgot.Vannak anyagok, amelyek önmagukban is jól teljesítettek, és szépen hozták, amit elvártam tőle. Nem volt szükség kevergetésre, de elkezdtem versenyekre járni, és bizony sokszor hiányzott az a kis plusz ami sokszor jól jött volna a kiélezett helyzetekben. A 16 fokot elérő vízhőmérséklet, a halaknál, mint egy "bűvös szám" mutatkozik, hisz elkezdenek habzsolni. A spiccek már nem mindig finomkodó kapásokat jeleznek, inkább karikába hajló "elcsavarásokkal", mutatják mohóságukat. Ilyenkor előkerülnek nálam azok az anyagok is amelyeket alig, hogy csak finoman aromázok, az illatok előcsalogatása véget. Például a MOJO vagy az N-TICE egy kevés fűszeres kolbász vagy Krill&Tuna folyadék hozzáadásával, igen jó eredményeket értem el.


A nyár slágerre számomra a KARMA anyag, ezt nyugodtan le merem írni. Nem egyszer esélyem sem volt két bottal horgászni, ha ezzel indítottam reggel. Hozzáteszem ez rengeteg horgászattal eltöltött órát jelent, hogy véleményt tudjak írni róla. Mondok erre egy példát: a nappali hőmérséklet 25-30 fok körül, gyenge déli szélben vagy szélcsendes időben, egyik ponty a másikra, de másnap 22 fokos hőmérsékletnél, északi szélben egy húzásom sem volt rá, ugyanott, ugyan azt a távot horgászva... A versenyzés és azok az alkalmak amikor sokan vagyunk egy egy nap a tavakon, olyan helyzeteket szülnek, hogy szükség van a megoldáshoz egy keverékre, ami elősegíti a halfogást. Többször volt rá példa, hogy a verseny vége előtt összeborítottam az anyagokat, és lás csodát beindult a halfogás, igaz az eredménybe már nem segített de ebből is le kell tudni szűrni a következtetéseket.A tavaszi lassan melegedő vizek, a tapasztalatok szerint, az édesebb vonalnak adnak nagyobb esélyt, ezért az új anyagok közül megemlíteném a PRO FEEDER termékeket. Ezen anyagok az édesebb vonalat követik, és jól keverhető a többi édes "method mixel" is.

Ezek után, íme néhány konkrét keverék:

1/2 kg Pro feeder groundbait+1/4 kg Sweet Coconut + 1/4 kg special "g" green. A nyers keverékhez adjunk egy negyed flakon melaszt vízben felengedve, és keverjük jól össze, míg a kezünkhöz már nem tapad a keverék. Hagyjuk állni 15 percig, hogy átjárja a nedvesség az egészet, aztán 3mm-es szitán törjük át. Egy jó marék Bait-Tech Sticky pellettel tovább dúsíthatjuk. Után vizezést már csak "spricnivel" végezzük, a kívánt állag eléréséig.
Ez a keverék a melegebb vizekben fejti ki hatását köszönhetően az erősen halas- fűszeres aromáknak és összetevőknek. 1/2 kg Mojo + 1/2 kg Karma + 1/4 kg Marine Hallibut method mix + 1/2 flakon Sizzling Spicy Sausage liquid + szükséges víz. Tovább fokozhatjuk az etetőanyagot ha a liquidben feláztatunk két marék hallibut pelletett.
Ez egy nagyon egyszerű keverék mely a pelletek adta lehetőségeket aknázza ki. 1/2 kg Special "g" green 2 mm-es pellet + 1/2 kg Krill 2 mm-es pellet. Öntsük hozzá egy fél flakon kagylós vagy Krill&Tuna liquidet, és annyi vizet amennyi alig hogy ellepje. Pihentetjük kb. 4-6 percig míg magába szívja a folyadékot és megpuhul. Ha túllocsoltuk sincs semmi gond, csak öntsük le róla a fölösleget, fedjük le és pihentessük 15-20 percig. Érdemes nem túl önteni vízzel hiszen elvesznek az értékes összetevők!

Ezek a receptek ponty horgászatra alkalmasak, de nézzünk egy igazi amuros keveréket is! Íme: 1 kg Green Envy method mix + 600 gr Crushed Hemp + 250 ml liquid corn + víz.
Ezt az etetőanyagot nem szükséges áttörni, csak várjuk meg míg átitatódik a vízzel és erőteljesen keverjük át újra.A víz adagolását nem részletezem, hiszen soha nem mértem ki, inkább csak finoman tettem hozzá a keverékhez, és utólag még nedvesítem, ha szükséges. A keverékek hatása általában, jobban stimulálják a halak érzékeny érzékszerveit és jobban az etetésünkön tartják a halakat.Néhány gondolat a csalizásról:

Erről egyszerű a véleményem: mindenki azt használja, amit gondol, hogy adott helyzetben a legjobb lehet. Néhány megfigyelésem, azért van, amit szintén saját tapasztalatból tudok veletek megosztani. A Keve horgászparkban az 1,5 méteres vízben egyértelműen a Poloni Dumbells adta a legtöbb halat számomra, de volt egy őszi időszak amikor a "mikro pellet" mellé fehér színű csalit tűztem és nagyon jó fogással hálálta meg. A Joker horgásztó favorit csalija pedig a narancs vagy citromsárga pop up. A Moby Dick versenytaván a narancs vagy a mély vörös csalik jöttek be a legtöbb horgásznak. (versenybeszámolók alapján) Ha az a benyomásotok, hogy nehéz dönteni mit vagy mikor használjatok, próbáljatok a megérzésekre hagyatkozni, az általában jó szokott lenni. De ha kedvet kaptok az anyagok kevergetéséhez vagy van már egy két jól bevált receptetek osszátok meg, hogy azt mások is kipróbálhassák!

Üdvözlettel:
Pop Attila

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére