Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

A kukorica gyermekei /1

A kukorica gyermekei /1
Számtalan variáció áll már rendelkezésére a mai modern kor horgászának, miként csalja horgára az aktuális víz különböző fajtájú halait. A sokszínű ízkavalkád minden alkalommal csábítóan adja alánk a lovat, és ha nem vigyázunk, könnyen eshetünk terepszínű királyságunk örvénylő sokaságának csapdájába...
Számtalan variáció áll már rendelkezésére a mai modern kor horgászának, miként csalja horgára az aktuális víz különböző fajtájú halait. A sokszínű ízkavalkád minden alkalommal csábítóan adja alánk a lovat, és ha nem vigyázunk, könnyen eshetünk terepszínű királyságunk örvénylő sokaságának csapdájába... A kevesebb néha több! - tartja a mondás, és ha kicsit is visszatekintünk felmenőink békebeli horgászati szokásaira, szinte biztosra vehető, hogy nagyapáink birtokában minden körülmények között ott volt a favorit, a kukorica!Követve a tradíciókat, magam is gyakran nyúlok a Kolumbusz által honosított csemegéhez, és gyakran fordítom meg a vesztésre álló "csatát" egy - egy nehéz, kapás nélküli napon. Jó néhány alkalommal főztem, erjesztettem, ízesítettem otthoni körülmények között, kevertem, dúsítottam magokkal, hogy nagyobb sikerrel járjak a horgászataim során. Nem beszélve a társított magokról (kender, búza, repce, tigris mogyoró, stb), melyek természetes vonzó ereje a halak számára már megkérdőjelezhetetlen számomra. Nyitott szemmel járva a "pecapiacon", sokszor teszteltem különböző mag-mixeket, az egyszerűtől az ínycsiklandó módon ízesített portékákig.

Mert a kukorica örök! Imádják a békés pontyok, megvadulnak érte az amurok, és nyilvánvaló, hogy felhasználása nem ismer határokat. Elengedve a huszonegyedik század szilikonos plasztik katonáit (gumikuki:)), próbáltam feltérképezni a helyzetet, és olyan termékeket górcső alá venni, ahol a beltartalmi aroma különféle eljárások során nagyobb arányban marad a magokban. És létezik! Szokásos eszmecserém alkalmával kóricáltam a Horgász Zóna polcai között.Épp azon agyaltam, mi legyen a következő teszt, mikor a nyár közeledtével egyre jobban előtérbe kerülő erjesztési eljárásokról dumálgattam Black Cap Robival. Már vezetett is az üzlet BAIT-TECH oltárához, ahol megpillantottam az áhított dobozokat. Különféle aromájú konzervbe zárt szellemek kacsintottak rám. Csilis, scopexes, tutti fruttis, aranysárga kukorica készítmények, mellette kender és apró magokból álló impozáns "party mix" lapult, még arrébb egy fűszeres aromájú tigrismogyoró konzerv feszített büszkén. Úgy ragadtam magamhoz mint a Jégkorszak rajzfilmben a "kis motkány" a makkot.... Már láttam is magamban a szitut, ahogy fűzöm fel a kukoricát, lebegtetve kínálom fel a "tigrismogyit". Robi még beszélt, de én már nem hallottam... Fejben már máshol jártam! Mivel nem szeretek egy tóhoz ragadva tesztelgetni, így beosztva a készleteket különböző helyeken, eltérő mélységű tavak partjain engedtem ki a BAIT-TECH konzervekből a "Gin" - t.

Nem sok kívánságom volt, csak annyi, hogy ezekben a frontos, szeszélyes nyár eleji időszakokban legyen némi siker. A kulcs a zárt dobozokban lapult, illetve egy kiegészítő felhősítő method anyagban, a Karma method mixben, melynek vonzó ereje sokszor lendületet adott már a csapongó időjárási viszonyok között. Egy kis utána járás után derült ki számomra, miben különbözik a Bait Tech - es konzervben aromásított magok sokasága más termékektől.

Léteznek olyan eljárások, amiket otthoni körülmények között nem tudunk véghez vinni, bármennyire szeretnénk. Például, ha otthon neki állunk akár kukoricát főzni egy edényben, a legnagyobb probléma számomra mindig az volt, hogy a belső tartalom, illetve maga a kukoricából, magokból, a hőkezelés során kioldódó értékes tápanyagok elillannak, illetve aromázás során is veszíthetnek értékükből úgymond. Ezzel szemben a BAIT-TECH ezen termékei már aromával együtt zárt konzervekben kapják a megfelelő eljárást, így minden a dobozban és a magokban koncentrálódik, illetve utána a horgunkon, vagy éppen alatta felfűzve várják a szebbnél szebb pontyokat akár...

Első ütemben a scopexes, másodikban a tutti fruttis super sweet corn került az etetési alapmix központjába, illetve horog alá csaliként is. A bekevert Superseed particle és Aniseed hemp mixek köré, a számomra favorit csúzli golyó készítő kis szerkezetem adta meg a finom szemcsés Karma körítést.Ezzel bombáztam a célterületre, mely adta is szépen a halakat, köztük egy gyönyörű tíz plusszost is. Egy kicsit iszaposabb, nem túl mély tavon amurokat szerettem volna becserkészni ugyanezzel a rapid módszerrel, azzal a különbséggel, hogy nagy szerepet kapott a Hot chili growlers - Tiger nuts is, mely a tutti fruttis kukoricával kombinálva hozta el a várva várt találkozást életem amur rekordjával. A fél órán át fárasztott torpedó a parton sem pihent, a büszke fotózás közbeni néhány farok úszós maflás legalábbis erre utalt...Teljesen egyértelmű számomra, hogy a magok, és különböző termények ilyen célú felhasználása fokozza a horgászat sikerességét, bár hozzá tenném, hogy egy harmadik esetben szinte egész nap az apró keszegekkel, kisebb kárászokkal vívtam 5 percenként húzd és ereszd harcot, mire a halkeresési módszerem nagyobb békés halakra talált.

Azóta is hajthatatlan vagyok ezen a téren, és már ki is szemeltem következő áldozatomat a BAIT-TECH újdonságai közül kiemelkedő JAR magmixeket, melyek esetenkénti felhasználásáról a következő fejezetben írok majd. Addig is horgásszatok jókat, kísérletezzetek ti is bátran ezekkel a prémium természetes anyagokkal, és álljátok ti is büszkén az uszonyos pofonokat!

Üdv : Tanács Jani

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére