Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • FIIISH csalik
  • Juice etetőanyag
  • Hanatu szuper távdobó kosár

Amikor a klasszikus csali mindent visz!

|

Meghívást kaptam a Balázs-tóra, egy állományfelmérő pecára. Az volt a feladat, hogy tárjuk fel, milyen, mennyi és mekkora halakból áll a rabló állomány. Azt tudtuk, hogy elsősorban fekete sügerek tanyáznak a tóban. Így sokat nem agyaltam a csali arzenálon: ha itt az ősz, akkor Top-Water! És némi gumi a Damiki kínálatából…

Egy pár szó a tóról, hogy miért is a felszíni csalik mellet döntöttem. A Balázs-Tó a XVIII. kerületben, 1 hektáron terül el. A víz mélysége a közepén eléri a 10 - 12 métert, de a part mentén a sekély rész is 1,5 - 3 méter mély. Olyan, mint egy hatalmas tölcsér.

A jelentős lehűlés miatt nem is számítottam rá, hogy a partmentén teremhet babér, inkább a tó közepén vízközt és a felszínen a melegebb rétegekben időznek a mai prédáim. Nem variáltam sokat egy Arbogast Jitterbug –ot indítottam az útjára. Nagyon szeretem ezeket a csalikat, nem kell rángatni, pöcögtetni csak egyszerűen, húzod, megállítod, húzod BAAAAMMMMM!!!! és iszonyat eredményesek :D Három-négy nagyszájú után, mint ha elvágták volna. Többiek összehúzott szemöldökkel kutatták a halakat, mert a dropi most nem adta.Váltani kellett nekem is. Kétségbe nem esünk, agresszívabb csalit rakok a kapocsba, a legendás Heddon Crazy Crawlert. Mint az összes amerikai csaliról elmondható kis méretük ellenére iszonyatosan jól dobhatóak, így az őrült rákkal is könnyedén túl dobtam a kapászónán. Az oldalsó szárnyak felváltva ütik a vizet, látványos locs-poccsal hívva fel magára a figyelmet. Hatalmas robbanásszerű kapásokra számítottam, ahogy a mélyebbről érkező nagyszájúak rárontanak, „ehhez képest” csak egyszerűen eltűnt a felszínen csapkodó csalim. Bizonytalanul vágtam be, mert magam sem voltam biztos benne, hogy mi történt, de az agresszív védekezés megnyugtatott, ismét egy fekete. Remek délután, két-három dobásonként újabb és újabb jelentkezők szippantották le a csalijaimat.

Délutánra a feltámadó szél telefújta a tó közepét falevelekkel és ágakkal, lehetetlenné téve a felszínizést. Mondhatnám, hogy készültem erre a jelenségre…, de nem lenne igaz, mert az igazság az, hogy egyszerűen sohasem mozdulok ki az ADU nélkül: Rebel Humpback. Szerintem minden TopWater kedvelő arzenáljában a helye, maximum 34 cm mélyen közlekedik, így a kapások többsége is igen látványos és vehemens. Nekem meg pont meghozta a várt eredményt. Közvetlen az avartakaró alatt lassú bevontatásnál szinte azonnal le is verték!


Déltől négyig egy parádés pecában volt részem, remek halállománnyal rendelkezik a tó. Mint a radarképen is látszik, a melegebb vízrétegeket keresik a halak, ide álltak be a feketék is. Ez fontos tanulság!Felszíni csalikra fel!

AJÁNLOTT TERMÉKEINK:

Heddon Tiny Crazy Crawler Fluorescent Green Crawdad 4cm/7g

Heddon Tiny Crazy Crawler Fluorescent Green Crawda...

0 értékelés
2.390 Ft
REBEL Humpback Black Gold 4,5cm/7g

REBEL Humpback Black Gold 4,5cm/7g

0 értékelés
1.890 Ft
Arbogast Jitterbug - Wounded Black - 5cm/6,4g

Arbogast Jitterbug - Wounded Black - 5cm/6,4g

0 értékelés
2.190 Ft


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó