Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Az a bizonyos egy... beszámoló a Balázs-tavi feeder versenyről

Az a bizonyos egy... beszámoló a Balázs-tavi feeder versenyről
November 4.-én egy őszi vasárnapon került megrendezésre az újabb feeder verseny a Balázs-tavon. Illés Method versenybeszámolóját olvashatjátok most ebben az írásunkban.
Vasárnap, november 4.-én került megrendezésre a Balázs tavon az újabb feeder verseny. A verseny előtti csütörtökön felkerestük a tavat a családommal, hogy egy kicsit felmérjük a terepet: milyen etetőanyag és csali kelti fel leginkább a pikkelyes barátaink figyelmét ebben a lehűlő vízben. Alapvetően kétféle etetőanyaggal próbálkoztunk: az egyik egy édes-halas jellegű pellet keverék, amely 2 mm-es Aqua pellet és a Dynamite F1 pellet elegye, a másik variáció Bait-Tech Big Carp method mix krill&tuna etetőanyaga volt.

A tesztelő nap végére sikerült összesen több, mint 20 db, átlagosan 1,5 kg körüli pontyot fogni, amelyek szépen, ütemesen szedegették fel a sárga színű csalikat, etetőanyagnak pedig leginkább a pelletes keverék hozta ezen a napon a halakat. A vasárnapi versenyre már ezekkel a tapasztalatokkal indultam, azonban mint általában mindig: a verseny felülírhatja a korábban nagyjából biztosnak vélt taktikát is. A verseny halfogás szempontjából számomra viszonylag jól indult, azonban gyorsan kiderült, hogy a csütörtökön fogósabbnak talált pellet keveréket gyorsan félre kell tenni, helyette a fent említett krilles etetőanyag hozta jobban a halakat.

A jó kezdés után sajnos nem maradtak meg egy helyben a halak, a folyamatos, pontos dobálások ellenére is hullámzó volt a kapások száma. A verseny közepére úgy véltem, hogy szoros versenyben, de egészen jól állok, amikor is történt egy baki, amiről már akkor éreztem, hogy a verseny végeredményét is befolyásolni fogja. Az egyik 1,5 kg körüli potyka haltartóba helyezése közben az őrült fickándozás miatt a merítőfej hálójába gabalyodott a hal bognártüskéje, ami miatt a már félig a haltartóban lógó halat ki kellett emelni merítőfejestől, hogy minél kíméletesebben ki lehessen szabadítani a hálóból. Na és itt következett be a baj. Mivel a halat nagyon óvatosan próbáltuk kiszabadítani, az amúgy is nagyon élénk potyesz elvesztette a türelmét és abban a pillanatban, ahogy kiszabadult az uszonya - az amúgy rugalmas gumi bevonattal ellátott hálóból -, már meg is ugrott, és mozdulhattunk bármilyen gyorsan utána, az menthetetlenül vízbe vetette magát... ... és mint utóbb kiderült: ezzel a hallal együtt az Abszolút 1. helyezésem is elúszott... Néhány deka különbséggel a második legnagyobb fogott összsúllyal fejeztem be ezt a nehéz, taktikás versenyt.

Amit mindenképpen megtanultam ezen a versenyen az az, hogy a már jónak vélt taktika is cserben hagyhat és valóban van úgy, hogy egyetlen hibán múlhat egy verseny végkimenetele. Azon a bizonyos egyetlenen...

Ez úton is gratulálok minden versenyzőnek, köszönet Oláh Tamásnak, a verseny szervezőjének, és természetesen külön köszönöm a támogatást a Horgász-Zónának!

Üdvözlettel:
Illés Method Zoltán

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
OKUMA horgászbot és- orsó bemutató nyílt hét

OKUMA horgászbot és- orsó bemutató nyílt hét

2024. április 19. - Balogh Gábor
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor

A hobbid a szakmánk! Tetejére