Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • FIIISH csalik
  • Pro Natural Fine lake dark
  • Hanatu szuper távdobó kosár

Az otthon hagyott bojlis bot esete...

|

Pénteken reggel 6-ot ütött az óra és már útra készen álltam, hogy életemben először feeder botot ragadjak a kezembe és meglátogassam a közkedvelt Moby Dick kisnevelő tavát. Tudni kell rólam, hogy tavaly óta horgászok - párom hatására - főként bojlis módszerrel és még javában a tanulási fázisban vagyok. Reggel fél 8 kor már a tavon voltunk és a felszerelések is össze voltak készítve. A meglévő Shimano 5500 Ultegra XSC orsóm tökéletesnek bizonyult az ekkor még csak "kölcsön kapott" Shimano Beast Master CX 3,9m feeder bothoz. Csalinak elsőként a BAIT-TECH The Juice wafter 8mm-es dumbell-t használtam. Etetőanyagnak BAIT-TECH Special "G" Dark és Mojo volt összekeverve Krill&Tuna liquiddel. Nem hiába esett ezekre az anyagokra a választásom, hiszen ezek a termékek, már nagyon szépen bizonyítottak a bojlis horgászataimon. Elég ha csak a tíz kilogramm feletti pontyomra vagy a nyolc kilogrammos amuromra gondolok...


A partra érve, Pop Attila barátom, gyors oktatást tartott a method feeder módszerről és a fontosabb tudnivalókról, majd gyorsan megtöltöttem és vízbe segítettem a kosaramat, ami úgy 50 méterrel landolt a vízben. A dobásokat gyakorolnom kell még, hiszen a feederezésnél is fontos a kosár állandó helyre történő bejuttatása. Ez a "taktika" bizonyos esetekben szó szerint "aranyat érhet". Nem telt el 5 perc és a kapásom volt - ez aztán gyors volt - gondoltam magamban. Nem kell mondanom bojlisként automatikusan vártam valami csipogás félét a botok irányából, nem figyelgettem én a spiccet, valahogy az első pár bedobásnál nem állt rá a szemem. A nap végére, mondanom se kell mint egy "sas", úgy figyeltem minden rezdülést. Egy csodálatos 3 kilogrammos pontyocskát fogtam ki legelőször. Rögtön meg is töltöttem a kosarat és ment is vissza a vízbe. Újabb pár perc telt el és a spicc megint a víz felé fordult. Kapás, kapást követett megállás nélkül, nem hittem a szememnek. Dél fele kicsit megállt az élet az egész tavon, így lázas csali kísérletezésbe kezdtem. A délutáni pontyokat a Sonubaits krill-es dumbellje hozta meg számomra.Délután 4-ig maradtunk, addig legalább 15 halat sikerült partra segítenem. Hihetetlen élmény volt, hogy nem kellett sokáig a bot mellett ülni, hanem mozgalmas volt az egész nap. Bár a bojlis botjaim ez alkalommal otthon pihentek, nem rakom messze őket, hiszen mindkét módszer megfogott annyira, hogy egyiket se hanyagoljam. Következő beszámolómban biztos, hogy a két módszert fogom egymással szembe állítani egy másik tavon és meglátjuk melyik fog több halat hozni!

Végezetül megköszöntem Atinak, hogy bevezetett a method feeder rejtelmeibe, hisz azelőtt egynapos horgászaton nem volt ennyi kapásom. Úgy érzem, hogy közelebb kerültem a horgászat megismeréséhez és a fanatikussá váláshoz ( még vége sem volt a napnak már azon gondolkodtam mikor mehetek újra horgászni). A method feeder horgászatban az tetszett meg első tapasztalatom alapján, hogy kevésbé türelem játék, mint a bojlizás, továbbá sokkal jobban éreztem a halat, valahogy megvolt az összhang a bot, a hal és köztem. Nem utolsó sorban sokkal szebben tudtam fárasztani, majd megfogni a halat. Nem fotóztuk be az összes halat, de a legjobb képeket megmutatom nektek. Apropó a horgászat végére Atinak sikerült 2 harcsát is fognia feeder módszerrel, így végre én is tarthattam egy harcsát a kezembe!:)Mindenkinek tanácsolom, hogy próbálja ki ezt a módszert! A hölgytársaimnak pedig csak ajánlani tudom a horgászatot, hisz egy ez egy remek kikapcsolódás és izgalmas időtöltés is egyben!


Üdvözlettel,
Szandi

AJÁNLOTT TERMÉKEINK:

BAIT-TECH Special G Dark 1kg

BAIT-TECH Special G Dark 1kg

9 értékelés
1.990 Ft
BAIT-TECH Mojo 1kg

BAIT-TECH Mojo 1kg

0 értékelés
1.490 Ft
BAIT-TECH The Juice dumbells - wafters 8mm

BAIT-TECH The Juice dumbells - wafters 8mm

13 értékelés
1.690 Ft
BAIT-TECH Liquid krill & tuna 250ml

BAIT-TECH Liquid krill & tuna 250ml

6 értékelés
1.590 Ft
SONUBAITS Band'Um horogpellet - Krill

SONUBAITS Band'Um horogpellet - Krill

0 értékelés
1.990 Ft


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó