Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Az otthon hagyott bojlis bot esete...

Az otthon hagyott bojlis bot esete...
Mindenkinek tanácsolom, hogy próbálja ki a method feeder módszert! A hölgytársaimnak pedig csak ajánlani tudom a horgászatot, hisz egy ez egy remek kikapcsolódás és izgalmas időtöltés is egyben!
Pénteken reggel 6-ot ütött az óra és már útra készen álltam, hogy életemben először feeder botot ragadjak a kezembe és meglátogassam a közkedvelt Moby Dick kisnevelő tavát. Tudni kell rólam, hogy tavaly óta horgászok - párom hatására - főként bojlis módszerrel és még javában a tanulási fázisban vagyok. Reggel fél 8 kor már a tavon voltunk és a felszerelések is össze voltak készítve. A meglévő Shimano 5500 Ultegra XSC orsóm tökéletesnek bizonyult az ekkor még csak "kölcsön kapott" Shimano Beast Master CX 3,9m feeder bothoz. Csalinak elsőként a BAIT-TECH The Juice wafter 8mm-es dumbell-t használtam. Etetőanyagnak BAIT-TECH Special "G" Dark és Mojo volt összekeverve Krill&Tuna liquiddel. Nem hiába esett ezekre az anyagokra a választásom, hiszen ezek a termékek, már nagyon szépen bizonyítottak a bojlis horgászataimon. Elég ha csak a tíz kilogramm feletti pontyomra vagy a nyolc kilogrammos amuromra gondolok...


A partra érve, Pop Attila barátom, gyors oktatást tartott a method feeder módszerről és a fontosabb tudnivalókról, majd gyorsan megtöltöttem és vízbe segítettem a kosaramat, ami úgy 50 méterrel landolt a vízben. A dobásokat gyakorolnom kell még, hiszen a feederezésnél is fontos a kosár állandó helyre történő bejuttatása. Ez a "taktika" bizonyos esetekben szó szerint "aranyat érhet". Nem telt el 5 perc és a kapásom volt - ez aztán gyors volt - gondoltam magamban. Nem kell mondanom bojlisként automatikusan vártam valami csipogás félét a botok irányából, nem figyelgettem én a spiccet, valahogy az első pár bedobásnál nem állt rá a szemem. A nap végére, mondanom se kell mint egy "sas", úgy figyeltem minden rezdülést. Egy csodálatos 3 kilogrammos pontyocskát fogtam ki legelőször. Rögtön meg is töltöttem a kosarat és ment is vissza a vízbe. Újabb pár perc telt el és a spicc megint a víz felé fordult. Kapás, kapást követett megállás nélkül, nem hittem a szememnek. Dél fele kicsit megállt az élet az egész tavon, így lázas csali kísérletezésbe kezdtem. A délutáni pontyokat a Sonubaits krill-es dumbellje hozta meg számomra.Délután 4-ig maradtunk, addig legalább 15 halat sikerült partra segítenem. Hihetetlen élmény volt, hogy nem kellett sokáig a bot mellett ülni, hanem mozgalmas volt az egész nap. Bár a bojlis botjaim ez alkalommal otthon pihentek, nem rakom messze őket, hiszen mindkét módszer megfogott annyira, hogy egyiket se hanyagoljam. Következő beszámolómban biztos, hogy a két módszert fogom egymással szembe állítani egy másik tavon és meglátjuk melyik fog több halat hozni!

Végezetül megköszöntem Atinak, hogy bevezetett a method feeder rejtelmeibe, hisz azelőtt egynapos horgászaton nem volt ennyi kapásom. Úgy érzem, hogy közelebb kerültem a horgászat megismeréséhez és a fanatikussá váláshoz ( még vége sem volt a napnak már azon gondolkodtam mikor mehetek újra horgászni). A method feeder horgászatban az tetszett meg első tapasztalatom alapján, hogy kevésbé türelem játék, mint a bojlizás, továbbá sokkal jobban éreztem a halat, valahogy megvolt az összhang a bot, a hal és köztem. Nem utolsó sorban sokkal szebben tudtam fárasztani, majd megfogni a halat. Nem fotóztuk be az összes halat, de a legjobb képeket megmutatom nektek. Apropó a horgászat végére Atinak sikerült 2 harcsát is fognia feeder módszerrel, így végre én is tarthattam egy harcsát a kezembe!:)Mindenkinek tanácsolom, hogy próbálja ki ezt a módszert! A hölgytársaimnak pedig csak ajánlani tudom a horgászatot, hisz egy ez egy remek kikapcsolódás és izgalmas időtöltés is egyben!


Üdvözlettel,
Szandi

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére