Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Bait-Tech Special G Dark - az új dimenzió

Bait-Tech Special G Dark - az új dimenzió
Két évet kellett rá várni, de megérte! Elkészült az örökzöld Special G Green fekete változata! Még nem tudjuk, mit mutatnak majd a hazai vízparti tapasztalatok, néhány háttérinfot azonban már most olvashattok erről a szenzációs termékről.
Special G Dark.

A Hold sosem látott oldala.... Az univerzum sötét anyaga.... ilyen és ehhez hasonló "beceneveket" adtunk már a terméknek :) A hazai vízparti próbák még hátravannak, most minden más infot leírunk ebben a rövid bemutatóban!

Mielőtt rátérnék a fekete verzióra, két érdekességre szeretnék rámutatni. Azért tartom ezt szükségesnek, mert jómagam is tagja vagyok jó pár horgász facebook csoportnak és azt látom, mennyire elvesznek a valódi, hiteles tartalmak a komment dömpingekben. Arról nem is beszélve, hogy az egy-egy termék kérdésre beírt vélemény hitelességét senki sem nézi, holott sokszor olyanok is kommentelnek, akik soha nem használták ezt vagy azt... Hogy tovább fokozzam: a nélkül, hogy körbejárná a válaszoló azt, hogyan, merre, mivel, mennyit stb. horgászik a kérdező, hogyan ajánlhat bármit?! A Horgász-Zóna filozófiájától ez teljesen idegen, hiszen mi mindig azzal kezdjük: hol, mivel és mennyit horgászol? Ezért nézem sajnálattal ezeket a fórumokat, hiszen a bejegyzések többsége már ilyen gyors termékvélemény jellegű... az értékes tartalom rovására! Talán most sokan egyetértenek velem, talán nem, én a Special G Dark etetőanyag bemutatását két ténnyel kezdem, mert azok - ahogy mondani szokás - makacs dolgok.Az egyik érdekesség a Special G-vel kapcsolatban, hogy a Green, azaz zöld fedőnevű termék már 2007 óta állócsillagként ragyog a hallisztes etetőanyagok égboltján. Nehéz lenne egyáltalán bármit is mellé tenni, ami lassan 10 éve változatlan összetételben, elképesztő fogási eredményeket produkálva, elképesztő mennyiségben a vízpartra kerülve szolgálta a horgászok boldogságát. Ha valaki figyelemmel kísérte a hallisztes etetőanyagot gyártók tevékenységét az évek során, láthatja, hogy ez mennyire egyedülálló dolog! Erre már lehet azt mondani, hogy bizonyított...

A másik érdekesség, a Special G sorozat kulcs alapanyaga a GPS90 halliszt, amely természetesen a fehérje tartalmában is kiemelkedő, de egyedülálló tulajdonsága a hihetetlen oldódási képessége. Ez azt jelenti, hogy a kosarad környékén nagyon gyorsan egy nagyon aktív attraktor felhő képződik. 2007 óta a match és feeder horgászok megkerülhetetlen választása, mert bárhová dobták be, működött.
Sajnos ebből a hallisztből elég kevés készül, jó drága is, ezért nem találkozol vele más gyártók termékeiben. Ha valaki veszi a fáradtságot és megnézi a hallisztek piacát, láthatja, hogy a minőségi különbség a fehérje tartalomban van (pl. <50%, <60%, stb.). Ez a beltartalom attól függ, milyen halból, annak milyen részéből készítik a hallisztet. Hogy egy könnyen érthető hasonlatot mondjak: más íze van a csirkemellnek és a csirkecombnak.
Az oldódási idő az előállításnál nem szempont (kvázi véletlenszerű tulajdonság), hiszen a halliszt gyártók elsősorban nem horgászoknak készítik ezeket, hanem állateledelekhez, halgazdaságoknak, stb., így pl. leginkább préselve pellet alakba zárva várják sorsukat. A GPS90 hallisztre való rátalálás a Bait-Tech alapító, örökös angol bajnok mesterhorgász, Peter Clapperton géniuszát dicséri, ő látta meg az ebben lévő óriási lehetőségeket az intenzív vizeket látogató horgászok számára.

Na, de térjünk rá a Special G Dark verzióra! A zöld és az arany egyszerre jött ki 2007-ben. Sokáig nem is volt másra szükség, hiszen kiválóan működött, működik. Az utóbbi pár évben azonban a versenyhorgászat fejlődése oda jutott, hogy a különbség egy-egy horgász között, sokszor már csak az etetőanyag recepten, az etetőanyag, csali kombináción múlott. Ez a felismerés keltette életre a fekete verzió megszületésének igényét. Igen ám, de melyik az a színező anyag, aminek nincs "mellékhatása, mellékíze", azaz a nem veszti el a színét az idő múlásával a víz alatt, a feketeségen kívül nem teszi tönkre az oldódási időt, urambocsá' a csalogató hatást?Azok a csaligyártók, akik valóban tesztelnek, ilyen és ehhez hasonló dolgokat próbálgatnak, ami tényleg elhúzódhat akár 1-2 évig. Hiszen - jelen esetben például - össze kellett gyűjteni a szóba jöhető feketére színező anyagokat, majd különböző arányokban bekeverni, majd tesztelni. Mindezt tudományos módon, azaz többször elvégezve, kontroll mérésekkel stb. Látható, hogy ez pl. 3 arány és 4 adalék mellett már 12 különböző mix, amit tesztelni kell...

A munkát elvégezték, a zacskót megtervezték, megvárták az év elejét... éééééés a FEHOVA-n már Te is hozzájuthatsz a 100 zacskó egyikéhez! Természetesen folyamatosan lesz aztán, sajnos a kiállításra ennyit tudtunk gyorsba lekérni, hiszen még meleg a zacskó :)

Elkészült egy fedett pályás összeállítás az Special Dark bekeveréséről. Ebből a színét és az állagát is megvizsgálhatjátok, kellemes tévézést!Bízom benne, hogy számos örömteli horgászpillanatot fog okozni ez a Bait-Tech termék is a vízpartokon akár önmagában, akár valamivel keverve! A "receptmesterek" eszköztára ezzel a termékkel jelentősen kibővült, lehetőségük lesz sötét színre keverni bármit, ráadásul prémium halliszt hozzáadásával.

A zöld, az arany és a fekete. Készek a 2017-es bevetésekre!


Üdv,
Lajos


KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére