Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Bait-Tech etetőanyagok bevetés közben 1. rész – The Juice

Bait-Tech etetőanyagok bevetés közben 1. rész – The Juice

Kíváncsi vagy a Bait-Tech etetőanyagaira? Érdekel melyik milyen és mire tudnád használni? Hogyan tudnád bekeverni, hogy a legjobb állagot érd el?
Tarts velem és ismerjük meg együtt ezeket a prémium kategóriás termékeket!

A Bait-Tech legtöbb terméke számomra még újdonságnak számít és én is most kezdek megismerkedni velük. Ezen apropóból arra gondoltam, hogy indítanék egy cikksorozatot, amelyben bemutatnám nektek ezeket a termékeket és leírnám a velük szerzett tapasztalataimat, hátha ezzel meg tudom könnyíteni a dolgotokat kicsit akár etetőanyag választás tekintetében, akár a bekeverésük menetében. Ahogy haladunk majd előre és több tapasztalatom lesz velük, akkor megpróbálok olyan keverékeket összerakni és lepróbálgatni, amik összekeverve együtt még fogósabbak lehetnek és természetesen ezeket meg is nézem, hogy muzsikálnak versenyeken is. Szóval később várhattok majd kotyvasztásokat és recepteket is tőlem, de először ismerkedjünk meg az alap etetőanyagokkal!

Elsőre a The Juice etetőanyagra esett a választásom. A miértre az lenne a válaszom, hogy helyszínnek a Kis-Bleró horgásztavat szemeltem ki és volt már olyan tapasztalatom, hogy a világosbarna színű és édes-halas ízvilágú kaják sokszor szoktak működni ezen a tavon. Ráadásul vizeink elkezdtek lehűlni és ilyenkor sok esetben jól szerepelnek az ilyen jellegű „sweet fishmeal” etetőanyagok. A zacskót kibontva egy finomszemcsés világosbarna mixet kapunk, amit egy kellemes, valamilyen süteményre hajazó illat kísér.

A bekeverésre szerettem volna nektek pontos arányokat írni, hogy megkönnyítsem a dolgotokat, de az általam előszeretettel használt, mérjük ki a vizet és öntsük rá egyben” dolog ennél a kajánál nem igazán akart működni, valahogy mindig vizesebbnek éreztem a kelleténél a mixemet és lassabban is bontott, mint azt szerettem volna. Így a 3. bekeverésnek már úgy álltam neki, hogy szépen apránként adagoltam a száraz anyaghoz a vizet és több lépcsőben vizeztem fel és kevertem át az etetőanyagot, még az el nem érte a megfelelő állagot. Ez után pedig jön egy nagyon fontos mozzanat, amit sokan szeretnek figyelmen kívül hagyni, mégpedig a rostán való áttörés! Itt csak azt tudom mindenkinek tanácsolni, hogy ha ilyen minőségi etetőanyagokkal dolgoztok, akkor ne sajnáljatok pár ezer forintot egy törőszitára és azt a néhány percet az etetőanyag áttörésére! Sokkal jobb állagot fogtok elérni, sokkal homogénebb lesz a mixetek és sokkal szebben fog majd bontani.

A bekeverés folyamata
A bekeverés folyamata

Mikor mindennel kész voltam bedobtam 1 gombócot magam mellé a sekély vízbe, mert kíváncsi voltam mit „alkot” a vízben a kajám. Meglepett, hogy mennyire aktív ez a kaja és a vízben valósággal felrobban. Rengeteg felszálló, illetve liftező szemcsét tartalmaz, aminek sejtésem szerint az lenne a szerepe, hogy a teljes vízoszlopból lehúzza a halakat az etetésünkre. Ezt a mozzanatot sajnos nem tudtam jól befotózni, de szerencsémre a srácok már készítettek erről egy videót korábban, így ezt is megnézhetitek:

                                              

A csalim pedig az etetőanyaghoz mi más is lehetett volna, mint a vele leginkább harmonizáló The Juice wafterek 8 mm-es méretben. A halak pedig díjazták az édes-halas, süteményes aromákat, nem csak pontyot és kárászt sikerült a merítőmbe terelni, de még néhány compó sem tudott ellenállni a finom falatoknak!

Juice be, hal ki :D
Juice be, hal ki :D

Édes szájú koi
Édes szájú koi

A nap legnagyobb hala
A nap legnagyobb hala

Üdvözlettel:

Hoffmann Feri

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert
Visszatérés a Tokaji Kovács tóra...

Visszatérés a Tokaji Kovács tóra...

2023. június 12. - Nagy Róbert
Dobóelőke kötése

Dobóelőke kötése

2023. május 05. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna üzletek húsvéti nyitvatartása

Horgász-Zóna üzletek húsvéti nyitvatartása

2023. április 04. - Horgász-Zóna
Boltos kollégát keresünk!

Boltos kollégát keresünk!

2023. március 07. - Horgász-Zóna
Bojlis botok ideális dobósúlya

Bojlis botok ideális dobósúlya

2023. január 13. - Horgász-Zóna
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2022. december 22. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére