Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • FIIISH csalik
  • Pro Natural Fine lake dark
  • Hanatu szuper távdobó kosár

Bemutatkozik a DAM Quick Royal harcsázó orsó

|

A D.A.M 2016-ra elkészítette az új generációs DAM QUICK ROYAL orsót, amely 2014-ben megjelent elődjének tesztek és vásárlói visszajelzések alapján átdolgozott változata. A fejlesztés célja a rendkívüli teherbírás és a hosszú élettartam további emelése volt, annak érdekében, hogy tengeren és édesvízben egyaránt a lehető legnagyobb halakra is eséllyel horgászhassunk.
Főbb paraméterei: Alumínium orsóház, 6 db portól és víztől teljesen védett rozsdamentes csapágy, 1 db magas minőségű azonnali és állandó visszaforgás gátló csapágy, rozsdamentes acélból készült S-Stroke dobemelő rendszer, vastag, rozsdamentes acélból készült főtengely, extra erős és vastag ötvözött alumínium hajtókar, titániummal bevont nagyméretű zsinórvezető görgő, 4mm(!) vastag alumínium felkapó kar, alumínium távdobó dob nagy zsinórkapacitással(90-es méret 350m/0,50mm), nagyméretű csúszásmentes, biztos fogású markolat, 10 db nagyméretű karbon és acél fék lamella, finoman állítható „mikro” első fék, teljesen vízhatlan és pormentes orsó test, amelyet minden ponton szimering zár le. A karbantartását segíti az orsó jobb oldalán található zsírzó-olajzó nyílás melyet egy szimeringgel ellátott csavar véd a portól és víztől. Az orsóhoz kapunk 1 tubus speciális orsó olajat, amellyel évente 1-2 alkalommal célszerű otthoni gyors kenést végrehajtani. (Az orsó esetleges szétszerelését bízzuk szakemberre!)

1. kép
1. kép


1024x768 Amint az 1-es 2-es és 3-as képeken is látszik, az orsó felépítése robosztus, precíz, átgondolt. Az orsót kézbe fogva és megtekerve az első, ami eszünkbe jut, hogy ez brutálisan erős és nagyon-nagyon rendben van. Ami nem látszik a képeken, hogy az orsó belső legfontosabb teherviselő elemei, mint a 7mm! vastagságú főtengely, tányérkerék és az azt függesztő tengely, az S-Stroke dobemelő rendszer csigás része és kulisszája rozsdamentes acélból! készült. Az orsó többi nagy terheléseknek kitett fogaskereke egyenes fogazású, mivel ez a technikai megoldás biztosítja a legnagyobb átviteli erőt és csökkenti az esélyét a fogak fáradásának, törésének. A hatalmas 30mm átmérőjű karbon féklamellákból és acél féktárcsákból 5-5db került a portól és víztől védett, lezárt fékházba, így hatalmas és egyenletes fékerő áll rendelkezésünkre. A fék mikro finoman állítható, nem ragad, nem szaggat és nagyon jól adagolható. A 60-as méretű orsó 20kg, a 75-ös 25kg, a 90-es 30kg-os rendkívül magas fék-ellenállással bír. Ezeknek az értékeknek a fele-negyede tekinthető átlagosnak. Az orsó legfontosabb pontjaiban 6db portól és víztől védett rozsdamentes csapágy helyezkedik el. 1db az orsó rotorját, 1db a meghajtó tengelyt, 2 db a kulissza két végét és 2db a dobot tehermentesíti. Az állandó visszaforgás-gátló alkalmazásával az orsó utolsó lehetséges gyenge pontját is kiküszöbölték. Az erőtől sugárzó, forgácsolt duralumínium alapanyagú dob, fékháza rejti a 2db, rozsdamentes acélból készült, tökéletesen zárt, portól és víztől teljesen védett csapágyat. A dob kapacitása is több mint kielégítő, a 60-as méretű dobra 150m 0,40mm vastagságú zsinór, a 75-ös méretűre 280m 0,40mm vastagságú zsinór és a 90-es méretűre 520m 0,40mm vastagságú zsinór tekerhető fel. A zsinór visszacsévélése is gyors, a 60-as méretű 74cm zsinórt, a 75-ös méretű 88cm zsinórt a 90-es méretű 109cm zsinórt húz vissza 1 hajtókar fordulat alatt.

2. kép
2. kép


Az extra nagyméretű CNC marású hajtókar megerősített alumíniumból, fogantyúja közepesen kemény, érdesített felületű gumi alapanyagból készült. A kapitális méretű harcsák fárasztásához szükséges agresszív fellépés egyik nélkülözhetetlen eleme. Az alumínium orsó ház, víztől és portól védett, az összes borító elemet gumitömítés, illetve gumi szimering zárja le hermetikusan. Így a ROYAL szinte teljesen gondozásmentes és tengeri horgászatra is tökéletesen alkalmas. Az orsó egyszerűen karbantartható, a jobb oldalán elhelyezett zsírzó-olajzó nyílásán keresztül, melyhez a D.A.M mellékelt 1 tubus speciális orsó olajat is.
Érdemes tudni az orsó erejéről, hogy a D.A.M nagyméretű harcsa mellett tonhal horgászatára is ajánlja, ami a legkeményebb erőpróbák egyike.
Összefoglalásként csak egy képet mutatunk(3.kép) mely önmagáért beszél, az erő és a tökélyre fejlesztett meghajtás egymásra találásáról.

3. kép
3. kép

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó