Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Bemutatkozik a Middy Muscle-Tech 300 feeder bot

Bemutatkozik a Middy Muscle-Tech 300 feeder bot

A Middy egyik legjobb ár-érték arányú feeder botját szeretném nektek bemutatni, amivel már jó néhány pecán túl vagyok és nagyon a szívemhez nőtt. Mondhatom, hogy felhasználása elég sokrétű, igyekszem is bemutatni nektek, hogy én milyen szituációknál kapom elő a botzsákból és azt is látni fogjátok, hogy elég sűrűn a kezemben van ez a pálca, de ez nem véletlen!

Az első találkozás:
Nem titok, hogy szeretem a rövidebb feeder botokat és mikor először kézbevettem a Middy 3 méteres Mucle-Techjét még a boltban, már akkor elsőre megfogott és azonnal rámondtam, hogy oké, akkor egy ilyen kell nekem, MOST! :) A rendkívül karcsú blanknak köszönhetően alig lehet érzékelni a bot súlyát, de ennek ellenére hihetetlen erőtartalékok vannak a botban és keményebb terhelésnél nagyon fel tud keményedni a gerincénél (ezt ti is megtapasztalhatjátok, ha bejöttök a boltba és meghúzzuk).

A száraz adatok:
A dobósúlyt 56 grammban határozza meg a gyártó, gond nélkül el fogsz tudni dobni vele egy 30 grammos L-es méretű method kosarat, vagy a kisebb és közepes méretű feederkosarakat.
A bot 2 részes, valószínűleg ennek is köszönhető a kiváló karakterisztika, viszont ezt a szállításnál bele kell kalkulálnod.
2db spicc jár a bothoz, amik "medium" és "light" elnevezést kaptak. A gyárilag megadott 56 grammnyi dobósúlyt mindkét spiccel el fogod tudni dobni, de a lágyabb spiccel azért érdemes ésszel játszadozni.
Botunk parafa nyélborítást kapott, ami szerintem a lehető legjobb és legigényesebb választás.

Folyamatosan kapja nálam a terhelést
Folyamatosan kapja nálam a terhelést

Az első peca, láb alatt:
Az első terhelést a Füzespart horgásztavon kapta alanyunk. Direkt erre a vízre esett a választásom, itt sok esetben ki tud állni rövidebb távra is a hal, és a Middynél is kifejezetten ajánlják ezt a botot az úgynevezett láb alatti pecához, nem fog neki gondot okozni, ha néhány méterről csavarja el a hal. A botra egy Middy GFD orsó került, 40-es méretben, a főzsinórral pedig nem finomkodtam, 0,23-as Preston Feeder Sinking Mono került fel. A pontyok szerencsére partnerek voltak a botavatásban, így már az első alkalommal elég rendesen meggyepálhattam a "kicsikét". Az már akkor kiderült, hogy ez tényleg egy igazi, úgymond halkitermelős feeder bot, ami ráadásul nem is fárasztja le a kezet sok fárasztás mellett sem a könnyű súlynak köszönhetően!Fonott zsinóros keszegezés:
Természetesen kíváncsi voltam, hogy a kisebb halaknál hogyan reagál a bot, így irány az RSD egy teli fonott zsinóros keszegezésre. Ugyanúgy a Middy orsó maradt rajta, csak a pótdob kapott egy adag fonottat, illetve bekerült a light spicc a botba. Ezen a próbán is kiválóan teljesített a bot, még a legapróbb keszegeket is meg tudtam vele fogni, az pedig természetesen a korábbi methodos pecáknak köszönhetően nem volt meglepetés, hogy a beeső pontyokkal is gond nélkül elbánt.

Az apróságokra is élvezetes vele a peca
Az apróságokra is élvezetes vele a peca

Method Országos Bajnokság:
Itt a 3 versenynapon és az edzésnapon is ez a bot volt a legtöbbet a kezemben. A leginkább az volt a jellemző a pecámra, hogy 40 méter körüli távra horgásztam és főként keszeget, kárászt kellett fogni, amik mellé beesett néhány kisebb (1-2 kilós ponty) és ezt a pecát remekül le lehetett hozni a Muscle-Techkel. A 2. fordulóban, amikor szektor 1-et sikerült horgásznom, akkor szinte másik bot nem is volt a kezemben, és végig precízen tette a dolgát!

Kárászozásra is tökéletes
Kárászozásra is tökéletes

Elérhető távolságok:
Én leginkább 30grammos L-es méretű method kosárral használom, amit 45-50 méterig stabilan és pontosan tudok dobálni ezzel a bottal (kiakasztott zsinórklipsszel) és ez szerintem nagy szó egy mindössze 3 méteres bottól. Az első alkalmaknál próbálgattam, hogy mi az, amit el lehet érni ezzel a bottal és nagyon meglepett, amikor 70 méter környékén csobbant a kosaram egy laza lendítés után (ülve). Nyílván ezen a távon már pontatlan lesz a sztori, de odáig még be lehet juttatni vele a végszereléket, ha nagyon muszáj (persze nem erre találták ki).

A 30grammos L-es method kosár passzol hozzá a legjobban
A 30grammos L-es method kosár passzol hozzá a legjobban

Összegzésként azt tudom elmondani, hogy bár a Muscle-Tech a Middynél belépő szintű botnak számít, nekem nagyon nagy kedvencemmé vált már nagyon rövid idő alatt és amikor elég, ha 50 méteren belülre horgásszak, akkor ezt a kis botot veszem elő a legszívesebben a botzsákomból. Kicsi, könnyű, finom és rengeteg szituációt meg lehet oldani vele, ráadásul a peca minden mozzanata élvezetes lesz!
Ha megnéznéd közelebbről a botot, akkor látogass el hozzánk a Horgász-Zónába vagy ha összefutunk a vízparton, akkor is szívesen megmutatom! (esélyes, hogy épp nálam lesz:))

Hoffmann Feri

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére