Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Beszámoló az első Zóna-Zóna pergetőkupáról

Beszámoló az első Zóna-Zóna pergetőkupáról
Március elején rendeztünk egy jó hangulatú pergetőversenyt az Arizóna horgásztavon. Hol? Igen a pontyhorgászok birodalmában most a csukahorgászoké volt a főszerep. Ezen a napon a pergetőké volt a horgásztó, csak a kíméleti területen maradt két bojlis társaság.
A verseny reggelén 25-en jöttek el az Arizóna horgásztóra, hogy pergessenek egyet, a nyereményért és leginkább, hogy horgásszanak, csukázzanak egy jót. Kis útbaigazítás kellett azért, hiszen volt olyan, aki most volt először a tavon. Mesébe illő csukaállomány és alig kell utazni érte, Budapesttől fél órát. Régebben kis túlzással a világ végére is elmentem volna egy ilyen helyért. A tavat leginkább a szép pontyairól és tokjairól ismerik a horgászok, szerintem már egyre többen mennek csukázni is és látom az Arizóna oldalán, hogy a versenyzők közül az azóta eltelt időben is kimentek és fogtak jópáran.Hogy is indult a reggel?
Az indulás sorszámát sorsoltuk. Az első indulók mind a túloldalt célozták meg, akik a végére maradtak inkább a halőrház oldalát választották.

Elindult mindenki, egy páran már horgásztak. Gyors taktikai megbeszélés tartottunk a mérlegelő segítőimmel (köszönet itt is a pontos munkáért) és csörög a telefon valaki egyből fogott a gáti szakaszon. Na, ha ma is ilyen jó lesz a halfogás fel kell kötni a gatyánkat :)


A verseny közben megtudtam, hogy a verseny előtt 1 nappal a túlsó oldal nagyon adta a csukát, szóval ezért igyekezett mindenki a túloldalra... Most nem így volt. Egy-egy eltalált csalival lehetett egy-két csukeszt elkapni. Most a halőrház oldalának egy-két helye volt a favorit.A túlsó oldalon egy versenyző egy jól eltalált kék színű csalival fogott egymás után két darab - egy 73 és egy 78 centis - csukát, nagyjából 1 óra alatt, a verseny legutolsó szakaszában. A pecás tapasztalata szerint is a FireTiger színű csalik a nyerők a tavon, de most, akkor nem az kellett Nekik.

Az egyik legjobb helyen a 9-es álláson három Dunai pecás nyomta, összeszokott csapat volt, ment az viccelődés, vidám társaság. 2db halat fogtak, ezen a helyen nem ritka, hogy egy nap jön akár 7-8db csuka is. Most nem pörgött annyira a vas vagy a csuka :)


Na, de hogy alakult a halőrház oladalán? Itt azért már többet hívták a mérlegelőket. A verseny első helyezettje is itt fogta a halakat és a komolyabb eredmények innen jöttek.25 versenyző 31db csukát fogott. Szép eredmény ez egy versenyen! Egy bojlis tavon...

A verseny nyertese Tolnai Gábor lett 5db csukával, 281 centiméterrel.A második helyezett egy ifjú horgász Nagy Bátor. Bátor 4db csukát fogott és a verseny legnagyobb csukáját is Ő fogta (81cm). Bátor második lett a versenyen és egy szép kupát vihetett haza, mindamellett láttam apa, nagyon büszke a fiára és ez mindennél többet ér! :) Remek, hogy vannak még apák és fiúk akik horgásznak, szakítanak időt a horgászat megtanítására és gyakorlására. Kívánom, hogy sok apa és fiú vegyen minket körül a horgászataink során.Egy nagyon jó hangulatú versenyen vagyunk túl, szerencsére mindenki (kivéve két horgászbot) megúszta sérülés nélkül. Se hal nem döglött meg, se horgász nem kapott wobblert a fülébe. A botokat meg lehet pótolni...


A nyeremény egy DAM futron pergetőbot és egy DAM Winair horgászorsó volt. Remek páros, remélem sok halat fáraszt majd vele a nyertes Tolnai Gábor. Gratulálok!

Köszönöm mindenkinek a részvételt, ősszel ugyanitt!
Baráti üdvözlettel:
Oláh Zoltán
Horgász-Zóna


Az eredmények részletesen:
1. Tolnai Gábor 281cm
2. Nagy Bátor 241cm (legnagyobb hal: 81cm)
3. Burján Levente 202cm
4. Palóczi István 200cm
5. Gáspár Gyula 128cm
6. Samu Gergely 125cm
7. Visegrádi Zoltán 118,5cm
8. Tamás Norbert 117cm
9. Nagy Gergely 106cm
10. Pridericzky Nándor 78cm
11. Ladinszky Márk 72cm
12. Gál Tibor 68cm
13. Kohárszky Zoltán 65,5cm
14. Pitz Sándor 60cm
AJÁNLOTT CIKKEK
Bojlis botok ideális dobósúlya

Bojlis botok ideális dobósúlya

2023. január 13. - Horgász-Zóna
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2022. december 22. - Horgász-Zóna
Decemberi csukák a Tisza-tavon...

Decemberi csukák a Tisza-tavon...

2022. december 20. - Nagy Róbert
Őszi nagypontyok a Tiszán...

Őszi nagypontyok a Tiszán...

2022. november 10. - Nagy Róbert
Október végi horgászat a Tisza-tavon...

Október végi horgászat a Tisza-tavon...

2022. november 03. - Nagy Róbert
Ősz ha jön... a Tisza-tavon

Ősz ha jön... a Tisza-tavon

2022. szeptember 30. - Nagy Róbert
Augusztus 20: irány a Tisza-tó!?

Augusztus 20: irány a Tisza-tó!?

2022. augusztus 28. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére