Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Big in Japan: Toray zsinórok a kínálatban!

Big in Japan: Toray zsinórok a kínálatban!

Ismerősen cseng a név: Toray? Nem véletlen, mivel Japán óriás vegyipari vállalatáról van szó, amely 1926 óta van jelen a világban. A horgászatban a carbon bot alapanyagról híresek és a zsinórokról! Ez utóbbiak kerültek be a kínálatunkba - ismerkedj meg velük!

Toray Industries, Inc. vállalatot 1926-ban alapította a Mitsui Csoport, amely egyébként Masuda Takashi alapítása még 1876-ból! Nem ma kezdték hát az ipart...

Vegyipari óriáskonszernről beszélünk, amely a horgászok szerencséjére mind a botgyártás alapanyagain, mind pedig a horgász zsinórokon is komoly fejlesztési és gyártási munkát végzett.

Így történt, hogy a Toray Japán legrégebbi damilgyáraként 1941 óta gyártja a nylon horgászdamilokat. 1985-ben megindult a fluorocarbon zsinórok készítése is. Mára a Toray a legnagyobb zsinórgyár Japánban, a nylon és fluorocarbon mellett a fonott zsinórok is a kínálat részét képezik.

Japánban nem csak „úgy” gyártanak, hanem kifejezetten fontos a filozófiai háttér. A Toray Industries jelmondata: „egyensúly a több fogásért”. Csupán az, hogy legyen mindig erősebb egy damil, nem megoldás, hiszen egyéb tulajdonságaiban alul fog teljesíteni a termék! A Toray minden zsinórja egy jól megtervezett egyensúlyt képvisel olyan tulajdonságok között, mint lágyság, dob memória, érzékenység, tartósság. Ez az alap, amelyre minden egyes terméktípusnál ráépül egy csak arra a típusra vonatkozó speciális tulajdonság halmaz. Így valósul meg az, hogy a Toray zsinórok a vízpartokon mindig az adott horgászmódszert szolgálják ki.

A csomótűrés tulajdonságot, például nem csak a gyárban, laborban tesztelik. Konkrét horgászeszközökön és helyzetekben is lemérik a zsinór teljesítményét, pl. forgókapocs, horog, két zsinór összekötése, stb. Ezen túl a szerződött teszthorgászok is folyamatosan küldik a beszámolókat, tapasztalatokat a vízpartokról.

A különböző tesztelések eredményei alapján dolgozza át újra és újra a Toray fejlesztő csapata az adott terméket. Csak akkor kerül a piacra, amikor mindenki tesztelésben résztvevő elégedett. Arra biztatunk, próbálj ki egy Toray zsinórt, dobj vele párat! Hiszünk benne, hogy érezni fogod a különbséget!

 ***

Toray zsinórok a Horgász-Zóna kínálatában:

 

Bawo Carp 1000m: kiemelkedő kopásállóság, alacsony nyúlás, erő. A kompromisszum mentes pontyozó zsinór, akár behúzáshoz, akár dobálásához! Nagyon "kezes", élmény vele dolgozni. Elegáns fém dobozban szállítjuk, amely védi a külső hatásoktól (UV, fény, nedvesség). Mi lecseréltük a Techniumot!

 


Bawo BR Pro Type 300m. Beceneve: "bokorugró", egészen elképesztő kopásállósággal. Univerzális használatra, fenekező módszerekhez. Jól bírja a strapát, de nem sprőd, kifejezetten kezes, mind a dobon, mind a kötéseknél. Folyóvízi pecához is!
Bawo Upgrade fluorocarbon 150m
: egyedülálló, főzsinórként használható fluorocarbon zsinór! Süllyed, mint a kő, kopásálló, ugyanakkor lágy és kezelhető! Casting orsókra fonott helyett, vagy feederezni fonott helyett!

 


Premium fluorocarbon 50m
: a Toray legjobb fluorocarbon előkezsinórja. Elsősorban az ellenállóképességével tűnik ki a társai közül. Van tartása, de még jól köthető kézzel. Ideális bojlis rig-ek (elsősorban kombi rig-hez) készítéséhez és pergetőelőkékhez is (pl. balinozáshoz, sügerezéshez)!
Excellent fluorocarbon 50m
: tökéletes egyensúly az erő és merevség között. Kiváló előke, legyen szó horogelőkéről, pergető előkéről. Teljesen konzisztens minőség minden centiméteren a számítógéppel kontrollált gyártásnak köszönhetően.Bawo Super finesse 8 braid 150m fonott zsinór: megkockáztatjuk, hogy a legjobb pergető zsinór most a piacon. Sok kiemelkedő tulajdonsága között a legizgalmasabb, hogy nincs rajta bevonat, mégis csendes, kiválóan dobható és elképesztó tartós! Tökéletes akár a fineszes, UL módszerekhez ugyanúgy, mint az erőből való pergető pecákra is. Tapasztalatból mondhatjuk, hogy ebből nyugodtan lehet nagyobb méretet használni, mint másból ugyanahhoz, mivel nem vesztesz tualjdonságot, csak megnyered a nagyobb erőt. Ez óriási lehetőség az egyes technikáid továbbgondolásához (messzebb, nagyobbra, stb.)

 Ultimate PE 100m fonott zsinór
: egyszerre nagyon kopásálló és erős, nagyon megbízható, tartós minőség a pergető zsinórok között. 4 szálból készült, kategóriájában nincs párja. Kiváló minden pergetőmódszerhez, áradásul sötétzöl és multicolor kiszerelésben is elérhető.

 

***

Reméljük Te is megtalálod a kipróbálni valót! Nálunk már az egész cég váltott - igaz bármihez hozzáférhetnénk  - de ez mellett tettük le a voksunk.

Horgász-Zóna

 

AJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére