Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Bomb feederrel a Barinán

Bomb feederrel a Barinán

Egy érdekes, kevésbé ismert technikára hívja fel a figyelmet Method Zoli kollégánk, ami nem más, mint a Bomb feeder. Amire szükséged van: egy feeder bot, finom szerelék, ólom, horog és csúzli. No és  csipetnyi okosság? Erről olvashattok most bővebben Zoli legújabb írásában!

Tombol a nyár, szabadság - végre itt lehetőség a sok-sok horgászattal töltött időre. A módszer számomra egyértelmű: feeder. Ha már feeder, akkor ne csak a method, hanem egy jó kis bomb-os peca! No de hol? A következő gondolatom támadt: a Pest környéki tavak közül sorsot húzok, amelyik név a kezembe akad, oda megyek. A Barina lett a nyerő, így már tervezhettem is a felkészülést.

A bomb feeder technikához előkészítettem a kedvenc botomat: egy 330-as Middy Nano-Core XK55-ös pálcát. Ez a bot igazán megér egy külön fejezetet, így szeretném kicsit közlebbről is bemutatni nektek.
Aki az angolosabb pecát részesíti előnyben, azok számára ez egy igazi kuriózum, kitűnő választás. Akár hányszor fogom peca alkalmával a kezembe, mindig lenyűgöz a kecsességében rejlő erő, a bot íve, a dobások alkalmával a könnyed pontosság. Finomítani szinte a végtelenségig lehet a szereléket, mégis ad egy biztonságérzetet akár ponty fárasztásnál, de jól mutatja a pörgős, versenyszerű keszegezésnél is a kapást. Igazából ezt jól nem is lehet leírni, ezt tényleg érezni kell. Ezt az élményt szinte az összes Middy bot hozza, ezért érdemes személyes ismeretséget kötni velük.

Ehhez a szuper bothoz a szerelékem egyszerű volt: MAP 4000-es orsó, amelyre 0,20-as főzsinórt tekertem. A végére 30 gr-os Preston In-Line Match Cube ólom került, Preston Quick Change gyorskapoccsal, 12 cm-es, 0,16-os, quickstoppal ellátott előke zsinórral, és 12-es méretű horoggal.A bevetésre csak szemes anyaggal készültem: kukorica csíra pelletet, mag mixet (búza, kukorica, repce keverékét), csemege kukoricát készítettem elő a csúzlizáshoz. Horogcsalinál típusra nem térnék ki, mert ami számított az az volt, hogy puha állagú és sárga színű legyen.

Mint ti is tudjátok, a bomb feeder közeli peca, és a szemes anyag folyamatos csúzlizással történő bejuttatása a lelke, így kb. olyan 10-13 m közötti távra horgásztam. Nagyon fontos az ütem és a pontosság! Azt hiszem, egy kis gyakorlással azért bárki elsajátíthatja! :)

Szinte hihetetlen volt, hogy az első bedobásra máris egy 6,84 kg-os bajszos jelentkezett, amelyet követett még pontosan 44 db ponty. Ezek nagy része 1,5-3 kg közötti volt, de megtisztelt egy valódi harcos szépség is, egy 7 kg-os személyében. Fantasztikus, spicc eltekerő kapásokban volt részem, függetlenül a halak méretétől. 

Erre a pecára családiasan érkeztünk, a feleségemmel, Angélával, jó barátommal Szabó Lóránttal és Fodor Bálinttal, ők method technikával próbáltak túljárni a bajszos komák eszén. Lóránt barátom is a partközeli horgászatot próbálta. Lazsálni bizony ő sem tudott, hisz akárhányszor felé fordultam, szinte minden alkaommal fárasztott. Rengeteg halat fogtak mindhárman, azonban ezen a napon egyértelműen, kimagaslóan az általam alkalmazott bomb-feeder technika hozta a legtöbb és legnagyobb halat.
A pecánk igazán eredményesnek bizonyult, hisz összesen kb 130 db pontyot tereltünk ideiglenesen a partra.

Azt hiszem, hogy ezt a technikát előveszem még hamarosan, de már a Middy újdonságaival, hisz már egy ideje megérkeztek a Horgász-Zóna üzleteibe az újabb bot típusok. Ha bármelyikőtök kézbe szeretné venni ezeket a pálcákat, vagy kérdése merülne fel, akkor látogassatok el hozzánk, a Horgász-Zóna budai, vagy pesti üzletébe.

 


Üdv,
Illés 'Method' Zoli

 

 

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Novemberi pontyozás a Tisza-tavon

Novemberi pontyozás a Tisza-tavon

2021. november 20. - Nagy Róbert
Tanácsok, receptek hidegvízi pontyozáshoz

Tanácsok, receptek hidegvízi pontyozáshoz

2021. november 15. - Horgász-Zóna
Hi-Tech offset horgok pergetéshez: Kína VS. Japán

Hi-Tech offset horgok pergetéshez: Kína VS. Japán

2021. november 10. - Balogh Gábor
Októberi Tisza-tó

Októberi Tisza-tó

2021. november 03. - Nagy Róbert
Rakós botos márnázás a Tiszán

Rakós botos márnázás a Tiszán

2021. október 28. - Horgász-Zóna
Tokaj, Kovács tó - rapid őszi nagyhalazás

Tokaj, Kovács tó - rapid őszi nagyhalazás

2021. október 18. - Nagy Róbert
Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

2021. szeptember 16. - Horgász-Zóna
Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

2021. augusztus 17. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére