Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Cormoran márka története

A CORMORAN márka születése 1973-ra datálódik. Sok sok mindent élt át ez a márka is, nézzük, hogyan alakult a története!
Az 1973-as alapítása óta a CORMORAN márka újoncból Németország piacvezető cégévé nőtte ki magát.

Cég stratégia

A CORMORAN már a kezdetektől arra törekedett, hogy erős saját termékfejlesztési részleget alakítson ki. A nagykereskedések által dominált piacon a saját fejlesztéseknek és innovációknak köszönhetően hamar egy karakteres márkává vált, amely mutatta az utat az iparág szereplőinek. A stratégia sikere a nemzetközi bővülést eredményezte, a horgászok egy praktikus és innovatív márkának ismerték meg Európa szerte.

Horgászbot és -orsó innovációk

1973-ban a CORMORAN teljesen kicserélte az addig megszokott drótból készült gyűrűket és bevezette Európában a FUJI gyűrűsort. A "Black Star" botcsaládja az első rövid tagos teleszkópos horgászbot volt a piacon - természetesen FUJI gyűrűkkel.

Egy másik úttörő lépése volt a végnek a carbon botanyag felhasználása a "KUNNAN" horgászbot programban. Ez volt a kezdete a botépítés új korszakának.

A “ROTARY” orsó volt az első szabadonfutó horgászorsó a világon. A ROTARY volt az alapja az első elektromos kapásjelzővel ellátott orsónak is: a "CORMORAN ELBAS" - máig klasszikus!

CORMORAN horgászzsinórok

Az elmúlt 20 évben a horgászzsinórok területén is számos fejlesztéssel büszkélkedhet a CORMORAN.

CORTEST Super Match néven forgalomban lévő damilok jó 20%-kal erősebbek a társaiknál a gyártási technológiának köszönhetően.

CORASTRONG egyike a CORMORAN cég ismert márkáinak. A fonott zsinórok evolúciója az első pergetésre szánt zsinórral kezdődött CORAMID néven (a CORAMID alapanyag a CORMORAN regisztrált védjegye). A Corastrong a fonott zsinór szinonimájává vált.

CORTEST-UFS. Az első láthatatlan monofil kifejlesztése szintén a cég nevéhez kötődik. CORTEST-UFS (ultra fast sinking) fluoro-carbon alapanyagból készült.

Horog innovációk

CGS technológia, azaz a kémiailag élezett horoghegy is a CORMORAN céghez kötődik. Ezek a horgok nagy carbontartalmú acélból készülnek és egy nagyon éles hegyet kaptak a CGS technológiának köszönhetően.

Műcsali fejlesztések
Amikor általánosan betiltották az élőcsali használatát, a CORMORAN is kifejlesztette a CORA-Z műcsalis márkáját, amely fémtől a gumiig, mindenféle mesterséges csalit magában foglal.

A CORMORAN márka napjainkban

A vevőkkel, kereskedőkkel való üzleti kapcsolat terén is vezető szerepet töltött be a CORMORAN. Olyan kiszolgálási rendszert dolgozott ki, amely minden félnek előnyére vált és segített a kölcsönös fejlődésben. A CORMORAN tagja az EFFTA és EFFTEX nemzetközi horgászcikk forgalmazói szervezeteknek.

A márka életében komoly változást hozott a DAIWA tulajdonosi megjelenése, amely 2012-ben 100%-ossá vált. Ez gyakorlatilag korlátlanná növelte a fejlesztési és gyártási kapacitást valamint a disztribúciós hálózat erejét.

A CORMORAN jelmondata: "Erfolg durch Technik" - azaz "Sikert a technika segítségével!"
AJÁNLOTT CIKKEK
Tavaszi pontyhorgászat, óvatos halak nyomában!

Tavaszi pontyhorgászat, óvatos halak nyomában!

2019. március 21. - Horgász-Zóna
Márciusi pontyok, szélben, esőben...

Márciusi pontyok, szélben, esőben...

2019. március 20. - Nagy Róbert
Hétvégi dipellős tip pontyfogáshoz

Hétvégi dipellős tip pontyfogáshoz

2019. március 14. - Nagy Róbert
Megérkezett az új Horgász-Zóna mobilapplikáció!

Megérkezett az új Horgász-Zóna mobilapplikáció!

2019. március 12. - Horgász-Zóna
Végre március

Végre március

2019. március 07. - Nagy Róbert
Maximális rapid horgászat

Maximális rapid horgászat

2019. február 25. - Tanács Jani
Végre a parton!

Végre a parton!

2019. február 14. - Nagy Róbert
Tavaszváró receptek

Tavaszváró receptek

2019. február 05. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére