Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • FIIISH csalik
  • Juice etetőanyag
  • Hanatu szuper távdobó kosár

Cormoran márka története

|

Az 1973-as alapítása óta a CORMORAN márka újoncból Németország piacvezető cégévé nőtte ki magát.

Cég stratégia

A CORMORAN már a kezdetektől arra törekedett, hogy erős saját termékfejlesztési részleget alakítson ki. A nagykereskedések által dominált piacon a saját fejlesztéseknek és innovációknak köszönhetően hamar egy karakteres márkává vált, amely mutatta az utat az iparág szereplőinek. A stratégia sikere a nemzetközi bővülést eredményezte, a horgászok egy praktikus és innovatív márkának ismerték meg Európa szerte.

Horgászbot és -orsó innovációk

1973-ban a CORMORAN teljesen kicserélte az addig megszokott drótból készült gyűrűket és bevezette Európában a FUJI gyűrűsort. A "Black Star" botcsaládja az első rövid tagos teleszkópos horgászbot volt a piacon - természetesen FUJI gyűrűkkel.

Egy másik úttörő lépése volt a végnek a carbon botanyag felhasználása a "KUNNAN" horgászbot programban. Ez volt a kezdete a botépítés új korszakának.

A “ROTARY” orsó volt az első szabadonfutó horgászorsó a világon. A ROTARY volt az alapja az első elektromos kapásjelzővel ellátott orsónak is: a "CORMORAN ELBAS" - máig klasszikus!

CORMORAN horgászzsinórok

Az elmúlt 20 évben a horgászzsinórok területén is számos fejlesztéssel büszkélkedhet a CORMORAN.

CORTEST Super Match néven forgalomban lévő damilok jó 20%-kal erősebbek a társaiknál a gyártási technológiának köszönhetően.

CORASTRONG egyike a CORMORAN cég ismert márkáinak. A fonott zsinórok evolúciója az első pergetésre szánt zsinórral kezdődött CORAMID néven (a CORAMID alapanyag a CORMORAN regisztrált védjegye). A Corastrong a fonott zsinór szinonimájává vált.

CORTEST-UFS. Az első láthatatlan monofil kifejlesztése szintén a cég nevéhez kötődik. CORTEST-UFS (ultra fast sinking) fluoro-carbon alapanyagból készült.

Horog innovációk

CGS technológia, azaz a kémiailag élezett horoghegy is a CORMORAN céghez kötődik. Ezek a horgok nagy carbontartalmú acélból készülnek és egy nagyon éles hegyet kaptak a CGS technológiának köszönhetően.

Műcsali fejlesztések
Amikor általánosan betiltották az élőcsali használatát, a CORMORAN is kifejlesztette a CORA-Z műcsalis márkáját, amely fémtől a gumiig, mindenféle mesterséges csalit magában foglal.

A CORMORAN márka napjainkban

A vevőkkel, kereskedőkkel való üzleti kapcsolat terén is vezető szerepet töltött be a CORMORAN. Olyan kiszolgálási rendszert dolgozott ki, amely minden félnek előnyére vált és segített a kölcsönös fejlődésben. A CORMORAN tagja az EFFTA és EFFTEX nemzetközi horgászcikk forgalmazói szervezeteknek.

A márka életében komoly változást hozott a DAIWA tulajdonosi megjelenése, amely 2012-ben 100%-ossá vált. Ez gyakorlatilag korlátlanná növelte a fejlesztési és gyártási kapacitást valamint a disztribúciós hálózat erejét.

A CORMORAN jelmondata: "Erfolg durch Technik" - azaz "Sikert a technika segítségével!"
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó