Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Csak azt ne mondd, hogy teszt!

Csak azt ne mondd, hogy teszt!
Rablóhalas aromafolyadék method mixbe?! Erre adtam a fejem és szerencsére nem tettem rosszul...
Azt hiszem, hogy ha egy horgász spori manapság meghallja vagy olvassa azt a szót, hogy teszt, tízből öten majdnem biztos, hogy már kétkedve, fenntartásokkal olvassák a további sorokat, ha egyáltalán megteszik! Megértem! Hihetetlen árudömping minden évben, milliónyi újdonság, minden téren. Részemről tehát nem a nagy szavak jönnek, elmesélem hol voltam, mivel horgásztam, és milyen eredménnyel.

Hétfő reggel a közkedvelt Moby Dick horgásztóra látogattam el, azzal a céllal, hogy egy még ott (sem) bevetett etetőanyagot a Bait-Tech Super Method Mix "Max Feedert" próbáljam ki. Az érdekesség a dologban, hogy egy olyan aromafolyadékot vittem hozzá, amit újfent először használok, nemcsak ezen a helyszínen, hanem egyáltalán. A neve Bait-Tech Predator liquid... elég az hozzá, hogy ragadozóhalas horgászathoz lett kifejlesztve! Ugyanakkor több helyről is hallottam már, hogy ezt a vérszínű folyadékot remekül párosították halas, "büdösebb" etetőanyaggal, így én is ki akartam próbálni. Nagyon érdekes kombinációnak bizonyult számomra, rendkívüli érdeklődéssel vártam, hogyan fog teljesíteni ez a páros!

Partra érkezésemkor alig 10 °C, borult ég, váltakozva enyhe és néha közepes erősségű északnyugati szél fogadott. Kiválasztottam a helyet, kipakoltam és elkezdtem az etetőanyag bekeverését. A zacskót kibontva érezni lehet azonnal az intenzív halas mivoltát a Max Feedernek. Bekeveréskor, a tó vize mellett, egy gondolatnyi Predator plus liquidet is tettem hozzá, így annak ízvilágát épp csak egy kicsit felerősíti. Ezt követően természetesen a megfelelő állag eléréséhez áttörtem az anyagot, egy 3mm-es rostán. Az eredmény egy tökéletesen homogén jól bontó kaja.


Arra gondoltam, hogy mielőtt a kosárba tölteném az elkészített keveréket az aljába cseppentek a Predator plus-ból, így mikor bedobás után leér a mederfenékre, ott tudja kifejteni csalogató hatását.


A 10-es csalitüskén a 10-es horog alatt természetesen a The Juice wafters várja a bevetést.


Az első halra nem kellett túl sokat várni, egy szép 2kg körüli pikkelyes jelezte, hogy ízlik a felkínált Bait-Tech “reggeli”. Ekkor még nem mertem örülni, mert "egy hal nem hal". Aztán kicsit később jött egy nagyobb 2,5-3 kg körüli társa, majd egy újabb. A harmadik hal után már tudtam, nyerő ötlet volt, a Max Feeder turbózása a Predator Plus-al.A későbbiek során jött még ponty és néhány nagyobb kárász is.


A végeredmény összesen 15 db hal, megközelítőleg 20 kilogramm összsúlyban. Minden körülményt mérlegre téve a helyenként már viharossá erősödő szélben az 5-6 °C-os vízhőmérséklet mellett, azt hiszem ez mindenképpen egy meggyőző eredmény.

Kísérletezzetek bátran, megéri!
#versenyreneviddmertenviszem
#bittozolivoltamazonabol

“Methodra fel, a forradalom már elérte a partokat!”

Baráti üdvözlettel:
Bittó Zoli
KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Novemberi pontyozás a Tisza-tavon

Novemberi pontyozás a Tisza-tavon

2021. november 20. - Nagy Róbert
Tanácsok, receptek hidegvízi pontyozáshoz

Tanácsok, receptek hidegvízi pontyozáshoz

2021. november 15. - Horgász-Zóna
Hi-Tech offset horgok pergetéshez: Kína VS. Japán

Hi-Tech offset horgok pergetéshez: Kína VS. Japán

2021. november 10. - Balogh Gábor
Októberi Tisza-tó

Októberi Tisza-tó

2021. november 03. - Nagy Róbert
Rakós botos márnázás a Tiszán

Rakós botos márnázás a Tiszán

2021. október 28. - Horgász-Zóna
Tokaj, Kovács tó - rapid őszi nagyhalazás

Tokaj, Kovács tó - rapid őszi nagyhalazás

2021. október 18. - Nagy Róbert
Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

2021. szeptember 16. - Horgász-Zóna
Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

2021. augusztus 17. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére