Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Cser-tavi feeder verseny tapasztalatok

Cser-tavi feeder verseny tapasztalatok
Szekeres Tibi újabb versenyélménye - ezúttal a 24 órás Cser-tavi feeder kupáról.
Múlt hétvégén a 24órás Pünkösdi Kupán horgásztam az alsópetényi Cser-tavon. Sikerült behúzni a tó hátsó, sekély részére...Mindenki ezt szerette volna elkerülni, így egy kis félelemmel vegyes kíváncsisággal foglaltam el az 52-es helyet. A sekély víz ezen a részen némi lágy iszappal is párosul, így fontos hogy találjunk pár kicsit keményebb részt, ahol a könnyebb method kosarak könnyen fent maradnak.

Nem terveztem nagy etetést, mindössze 4-5dobással alapoztam 40méterre. A többi versenyző azért a Spomb-okat sem hanyagolta. A fűszeres etetőmmel kezdtem, a dévérek húzták szépen. Az 54esen a nagy ellenfél, Bagi Zoli már a második pontynál járt. Ideje volt meglesni az etetőjét :) A panírozott mikropelleteket látva a kosarában én is átálltam a B tervre. Egy teljes zacskó Bait-tech Krill 2mm-es pelletet áztattam fel, majd ketté választottam, egyik felére Special G Green, a másikra Special G Gold panír került. A csalitüskére 8mm-es The Juice Wafters került fehér színben. A Gold-dal panírozott kaja egyből meghozta a pontyokat, 60méteren sikerült egy kicsit keményebb részt találni, ennél közelebbről nem is tudtam pontyot fogni a verseny folyamán.

A panírozott pelletes keresőpeca jól működött, az első 6órás etap után minimális előnnyel, de vezettem a szektort Zoli előtt. A délután csendesen telt, sokan egy alapos etetés kialakítására fordították ezt az időszakot. Én ragaszkodtam a külön etetés nélküli, csendes pecához. Zoli arrébb vagy fél órát csattogott a Spomb-bal. Aztán húzta a halat...A sötétség beálltával váltottam a Green-nel panírozott pelletre, erre aztán megjöttek a kapások. Éjjel kettőig 7db pontyot tudtam szákba tenni, Zoli etetése annyira pörgött, hogy vele nem tudtam tartani a lépést. A szektor többi versenyzőjénél viszont nagy csend honolt, így szektor második helyemet biztosnak érezve a hűvös nógrádi éjszakából az autóba húzódtam, ahol már arra ébredtem, hogy világos van. A reggel már nem volt olyan mozgalmas, így a 43 kg hallal sikerült megtartanom a szektor 2.helyét.

Ennek a versenynek is van tanúsága: magmix nélkül ne menjetek 24órás versenyre nyáron[font=Wingdings] :)
[/font]
Ezen a pecán a Horgász-Zóna jóvoltából az elsők között volt alkalmam kipróbálni a Middy új bottartófejét. Szerintem elég annyit elmondanom, hogy vízbe repülő bot nélkül lehoztam a 24órát, ami figyelembe véve a szomszédolásokat és hogy mindig akkor van kapás, tőlem szokatlan[font=Wingdings] :)[/font] A puha borítás óvja a botot, a tartó kellően nagy felülete pedig segít az ideális pozícióba helyezni a botot, akkor is ha nem egy adott irányba dobálunk. Ez a keresőpeca során igen hasznos!

Szekeres Tibor
AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére