Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Cser-tavi feeder verseny tapasztalatok

Cser-tavi feeder verseny tapasztalatok
Szekeres Tibi újabb versenyélménye - ezúttal a 24 órás Cser-tavi feeder kupáról.
Múlt hétvégén a 24órás Pünkösdi Kupán horgásztam az alsópetényi Cser-tavon. Sikerült behúzni a tó hátsó, sekély részére...Mindenki ezt szerette volna elkerülni, így egy kis félelemmel vegyes kíváncsisággal foglaltam el az 52-es helyet. A sekély víz ezen a részen némi lágy iszappal is párosul, így fontos hogy találjunk pár kicsit keményebb részt, ahol a könnyebb method kosarak könnyen fent maradnak.

Nem terveztem nagy etetést, mindössze 4-5dobással alapoztam 40méterre. A többi versenyző azért a Spomb-okat sem hanyagolta. A fűszeres etetőmmel kezdtem, a dévérek húzták szépen. Az 54esen a nagy ellenfél, Bagi Zoli már a második pontynál járt. Ideje volt meglesni az etetőjét :) A panírozott mikropelleteket látva a kosarában én is átálltam a B tervre. Egy teljes zacskó Bait-tech Krill 2mm-es pelletet áztattam fel, majd ketté választottam, egyik felére Special G Green, a másikra Special G Gold panír került. A csalitüskére 8mm-es The Juice Wafters került fehér színben. A Gold-dal panírozott kaja egyből meghozta a pontyokat, 60méteren sikerült egy kicsit keményebb részt találni, ennél közelebbről nem is tudtam pontyot fogni a verseny folyamán.

A panírozott pelletes keresőpeca jól működött, az első 6órás etap után minimális előnnyel, de vezettem a szektort Zoli előtt. A délután csendesen telt, sokan egy alapos etetés kialakítására fordították ezt az időszakot. Én ragaszkodtam a külön etetés nélküli, csendes pecához. Zoli arrébb vagy fél órát csattogott a Spomb-bal. Aztán húzta a halat...A sötétség beálltával váltottam a Green-nel panírozott pelletre, erre aztán megjöttek a kapások. Éjjel kettőig 7db pontyot tudtam szákba tenni, Zoli etetése annyira pörgött, hogy vele nem tudtam tartani a lépést. A szektor többi versenyzőjénél viszont nagy csend honolt, így szektor második helyemet biztosnak érezve a hűvös nógrádi éjszakából az autóba húzódtam, ahol már arra ébredtem, hogy világos van. A reggel már nem volt olyan mozgalmas, így a 43 kg hallal sikerült megtartanom a szektor 2.helyét.

Ennek a versenynek is van tanúsága: magmix nélkül ne menjetek 24órás versenyre nyáron[font=Wingdings] :)
[/font]
Ezen a pecán a Horgász-Zóna jóvoltából az elsők között volt alkalmam kipróbálni a Middy új bottartófejét. Szerintem elég annyit elmondanom, hogy vízbe repülő bot nélkül lehoztam a 24órát, ami figyelembe véve a szomszédolásokat és hogy mindig akkor van kapás, tőlem szokatlan[font=Wingdings] :)[/font] A puha borítás óvja a botot, a tartó kellően nagy felülete pedig segít az ideális pozícióba helyezni a botot, akkor is ha nem egy adott irányba dobálunk. Ez a keresőpeca során igen hasznos!

Szekeres Tibor
AJÁNLOTT CIKKEK
Puha pellettel bearanyozott method peca

Puha pellettel bearanyozott method peca

2019. november 21. - Hoffmann Feri
Moby Dickes MOJOlgatás

Moby Dickes MOJOlgatás

2019. november 14. - Hoffmann Feri
Közeli vizeken 1. rész (Házirét)

Közeli vizeken 1. rész (Házirét)

2019. november 13. - Nagy Róbert
Hogyan legyél faültető?  - interjú

Hogyan legyél faültető? - interjú

2019. november 08. - Horgász-Zóna
Őszi műcsali ajánló-újdonságok

Őszi műcsali ajánló-újdonságok

2019. november 03. - Balogh Gábor
Egyszerűen folyóvízen: method kosárral a Dunán

Egyszerűen folyóvízen: method kosárral a Dunán

2019. október 29. - Hoffmann Feri
Egyszerűen folyóvízen: method kosár folyóra

Egyszerűen folyóvízen: method kosár folyóra

2019. október 24. - Hoffmann Feri

A hobbid a szakmánk! Tetejére