Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Daiwa márka története

A Daiwa egy óriási vállalat, termékeit a világ minden táján használják. Az immár Globeride nevet viselő – korábban Daiwa Seiko néven ismertté vált - anyavállalat és a Daiwa központja, legnagyobb tervezési és gyártási bázisa, valamint irányítása Japánban van. Mit érdemes tudni erről a világmárkáról?
Daiwa cégtörténet

A Daiwa egy óriási vállalat, termékeit a világ minden táján használják. Az immár Globeride nevet viselő – korábban Daiwa Seiko néven ismertté vált - anyavállalat és a Daiwa központja, legnagyobb tervezési és gyártási bázisa, valamint irányítása Japánban van. A Daiwa a világ vezető horgászcikk-gyártója, ami az innovációt és a horgászcikkek értékesítéséből származó teljes árbevételt illeti. A cég Japánon kívül saját vállalattal van jelen az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Tajvanon, Franciaországban, Thaiföldön és Németországban is. 1977-ben a Daiwa csúcsminőségű botok gyártására üzemet épített Wishaw városában, Skóciában. Ez a brit gyár különleges, egyik utolsó bástyája a megmaradt néhány tradícionális, európai horgászbot-gyártó üzemnek.
A Daiwa vállalat 1958-ban kezdte meg működését orsók gyártásával. Az alapító Yoshio Matsui hitvallása a design, minőség és innováció kombinációján alapult. Így indult útjára a Daiwa Seiko vállalat Tokió városában. Az orsók mellett 1964-ben már botokat is gyártottak. Ez a kis vállalkozás nagyon gyorsan igazi, nemzetközi jelentőségű cégcsoporttá fejlődött.

A vezető szerep elérése és megtartása szempontjából is fontos cél volt az erőteljes megjelenés az amerikai piacon, ezért 1966-ban Los Angeles-ben megalapították a Daiwa Corporation-t, majd ezután egy másik fontos piac, Ausztrália következett, ahol 1972-ben kelt életre a Daiwa Whyte-Hall Pty Ltd. Sydney-ben. Az európai terjeszkedés 1977-ben kezdődött a skót Wishaw-ban, megalakult a Daiwa Sports Ltd. Az európai piaci belépés fordulópontot jelentett a Daiwa történetében, hiszen azóta gyárt a Daiwa a brit és európai horgász-stílusokra, igényekre szabott horgászcikkeket. Hamar bekerültek a kínálatba a rakós, match, pergető és legyező botok, valamint pontyozó botok is, melyek a skót Daiwa gyár logóját és a "Made in UK" feliratot viselték. Ezek a termékek gyorsan magas presztízsű és keresett, minőségi cikkekké váltak a szigetországban, majd mindenütt egész Európában. Egy magán angol zászlót viselő brit Daiwa bot máig a páratlan, kiváló minőség szinonimája.

A vállalat töretlen növekedésével párhuzamosan újabb gyárak nyíltak Japánban: 1970-ben Hiroshima városában, valamint 1971-ben indult a Tochigi üzem, és a tajvani Daiwa vállalat is megkezdte működését Kaohsiung City-ben. Időközben 1970-ben a Daiwa részvényeit bevezették a tőzsdére.

A Daiwa 1984-ben újabb képviselettel jelent meg Európában, hiszen megalakult a Daiwa France s. a. Rouen-ben, majd 1990-ben a Daiwa Cormoran GmbH a németországi Gröbenzell-ben, München közelében. További leányvállalatok alakultak Thaiföldön (Daiwa Seiko Thailand co., Ltd. – 1995), Tajvanon (Enterprise Daiwa FT co., Ltd.-2002) és Kínában (Zhongshan Dasheng Sporting Goods Ltd.-2003). A Daiwa a németországi Daiwa Cormoran GmbH vezetésével 2006-tól kezdve megreformálta a vállalat közép-európai jelenlétét, képviseleti irodák nyíltak Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon.

Eközben 2008-ban ünnepelte a Daiwa cégcsoport fennállásának 50 éves jubileumát.

2012-ben a Daiwa 100%-osra növelte részesedését a német Cormoran cégben.

A Daiwa új logóval köszöntötte az elkövetkező korszakot, melyben meg kívánja őrizni vezető szerepét a horgászcikkek gyártásában, miközben a fenntartható fejlődést szem előtt tartva hobbinkat egy kortól, nemtől függetlenül mindenki számára elérhető, azt felhőtlenül élvezhető szabadidős tevékenységgé, megújuló örömforrássá igyekszik alakítani.

Daiwa filozófia

A DAIWA design és gyártástechnológia célja, hogy változatlanul felülmúlja a
várakozásokat, ezzel magasra téve a lécet az iparág többi szereplője számára.

A DAIWA alapítója, Yoshio Matsui - maga is elkötelezett horgász – fő célja az elérhető legjobb minőségű horgászfelszerelés elkészítése volt. Filozófiája valósággá vált, megalapította a DAIWA vállalatot. Szenvedélyesen hitt abban, hogy a design, innováció és a kimagasló minőségű gyártás naggyá teszik majd a DAIWA nevet, ami egyet fog jelenteni a legjobb horgászfelszereléssel.

Ma világszerte horgászok milliói hódolnak szenvedélyüknek DAIWA felszerelést használva. Sokan közülük valóra váltották horgászathoz kötődő álmaikat, hála azoknak a design, innovációs és minőségi elvárásoknak és elveknek, melyek minden DAIWA terméket fémjeleznek, hála Yoshio Matsui alapítónak.

A DAIWA innovációk hosszú sora átszabta a horgászcikk gyártás mai képét és megteremtette azokat az alapokat, amire megújult erővel tovább építkezünk. A DAIWA újításainak sora folytatódik, világszínvonalú termékek mutatkoznak majd be, új funkciójú és stílusú horgászeszközök jelennek majd meg a jövőben. A DAIWA innovációk nyomát szinte majd minden manapság gyártott horgászeszközben nyomon követhetjük.

Még több infot olvashattok itt:

Daiwa Magyarország
AJÁNLOTT CIKKEK
Tavaszi pontyhorgászat, óvatos halak nyomában!

Tavaszi pontyhorgászat, óvatos halak nyomában!

2019. március 21. - Horgász-Zóna
Márciusi pontyok, szélben, esőben...

Márciusi pontyok, szélben, esőben...

2019. március 20. - Nagy Róbert
Hétvégi dipellős tip pontyfogáshoz

Hétvégi dipellős tip pontyfogáshoz

2019. március 14. - Nagy Róbert
Megérkezett az új Horgász-Zóna mobilapplikáció!

Megérkezett az új Horgász-Zóna mobilapplikáció!

2019. március 12. - Horgász-Zóna
Végre március

Végre március

2019. március 07. - Nagy Róbert
Maximális rapid horgászat

Maximális rapid horgászat

2019. február 25. - Tanács Jani
Végre a parton!

Végre a parton!

2019. február 14. - Nagy Róbert
Tavaszváró receptek

Tavaszváró receptek

2019. február 05. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére