Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Deeper halradarok hatótávolsága

Deeper halradarok hatótávolsága

Ahogy egyre több pontyhorgász figyel fel a Deeper harladarok előnyeire, akut kérdéssé vált, hogy milyen távolságból lehet (még) használni a wifi-vel ellátott Deeper halradar modelleket (Pro, Pro+, Chirp+)? Erre próbálunk választ adni.

Wifi technológia

Először is érdemes tisztán látni a wifi adóvevő képességeivel kapcsolatban. A piacon lévő wifis kapcsolattal működő halradarokban technikailag ugyanaz a wifi adóvevő taláható, amelynek a jelerőssége ugyanaz. Ez praktikusan azt jelenti, hogy az egyes harladarok hatótávolsága nem a halradar, hanem a jelet vevő okostelefontól függ! Ez nagyon fontos, mert egyértelművé teszi, hogy a hatótáv növelése a telefon típusának és beállításainak függvénye.

Sajnos az is elmondható, hogy a modern okostelefonokban a wifi antenna egyre kisebb hatótávú, illetve vannak olyan androdidos rendszerű kínában gyártott telefonok, ahol az antenna gyenge minőségű. Ez van, végül is nem deeper-ezésre készítetik a telefonokat :)

Alapvetően a radarban lévő wifi antenna tudja a 100 méter körüli távolságot. Nézzük, hogyan tudod a telefonod wifi erősségét kimaxolni?

Tippek a hatótáv növeléséhez

1) Első és legfontosabb, hogy a telefont radarozás közben tedd legalább kézmagasságba. Ne a földre, ne a zsebedbe!

2) Ha vastagabb telefontokban tartod, vedd ki belőle, ne árnyékolja az antennát

3) Ne állj nagy fém tárgyak közelében

4) Az alábbi beállításokat végezd el a telefonod típusának függvényében:

Apple iOS - Kapcsold ki a "Mobile adat" és "WiFi assisztens" funkciókat. A "WiFi assisztenst" a "Beállítások" -> "Mobil/Hálózat adatok" -> görges le a legaljára
Android - Kapcsold ki a "Mobil adat" funkciót. Keresd meg a "WiFi beállítások" menüpontot a menüben. Például a felülről lehúzható menüben, hosszan tapintva a wifi ikonra majd a "Haladó" menüre kattintva jobb fent jön be ez a menü, ahol ki lehet kapcsolni az automata wifi keresést illetve bekapcsolást. Az a lényeg, hogy a telefon véletlenül se kezdjen folyamatosan wifit keresni vagy átkapcsolni mobiladatra vagy másik wifi hálózatra.

Deeper radar használatával kapcsolatban még három tipp:

1) Annyira lassan kell vontatni a radart, hogy az alján lévő két fém pont (ez a sonar jeladó) véletlenül se kerüljön ki a vízből és a radar se kerüljön teljesen a víz alá! Nagyobb hullámzásban még az is előfordulhat, hogy nem tudod használni a radart, mert annyira dobálja a víz. Különösen figyelj a nagy méretű pontyozó vagy spod orsóknál, hiszen azok méter felett húznak be egy tekerésre! Ilyen esetekben le kell lassítani a kézmozdulatokat! Ezekben az esetekben meg fog szakadni a kapcsolat a radar és a telefon között, így a kijelzőn megáll a jobb oldalon lévő sonar mozgó jele és meg kell várni, míg visszacsatlakozik.

2) Nagyon figyelj a használati utasítsban szereplő zsinórbekötési pontokra, a horgászati módszernek megfelelően tekerd be. Ha nem így jársz el, ez szintén a kapcsolat megszakadását eredményezheti bevontatáskor

3) Ellenőrizd a radar alján lévő két sonar jeladó fém pontot, hogy nincs e ráragadt növény, etetőanyag, kosz, stb, illetve nincs-e rajta korrozió nyoma vagy elszíneződés!


Reméljük tudtunk segíteni!

Természetesen a nagyon alacsony hatótáv lehet a radar wifijének hibája is, de minden esetben győződj meg arról, hogy a fentieket betartottad vagy nem állnak fenn.

Kellemes és hatékony szkennelést, még több élményt kívánunk a horgászataidhoz!

Horgász-Zóna

 

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére