Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Didergős rakózás

Didergős rakózás

Így tél közepe-vége felé már igencsak kikívánkozunk, mi horgászok a vízpartra. A beöltözés ceremóniáját is egyre inkább bevállaljuk, csak hogy horgászhassunk már végre. Sokan mondják, hogy mindegy, csak végre legyünk vízparton. Szerintem ha már vacogunk, azért legyen halszagunk is!

Én is bevállaltam egy ilyen fagyoskodós pecát. A hőmérséklet "kellemes" 1-2 fok volt és még a szél is fújt. Szoktunk mondani, hogy sz*r a hideg szél nélkül, hát ezt most megéreztem...

Miután túltettem magam, hogy ma sem fogok pólóban horgászni, azt a célt tűztem ki magam elé, hogy mindegy, legalább egy halat fogjak és azt is rakóssal. Biztosra mentem, a Moby-dick horgásztó Kisnevelőjére indultam horgászni. Ez a tavacska csurig van hallal, hátha valami nekem is csurran-cseppen...

Ha ezt nem eszik meg akkor semmit
Ha ezt nem eszik meg akkor semmit

Hal a horgon!
Hal a horgon!

Az etetőanyag bekeveréséhez nem kellett sem patikamérleg, sem számológép, az örökzöld, klasszikus G-Greent kevertem be annyi vízzel, hogy épp csak összeálljon. Ezt kupakolgattam be némi Bait-Tech epres aromával illatosított Sticky method pellet és fagytól gémberedett csonti társaságában.
Alapozó etetést nem is csináltam, inkább folyamatosan pötyögtettem a kaját.

Egy adag a kupakban
Egy adag a kupakban

Az első halak kárászok voltak. Nem kápráztattak el vad kapásaikkal, az úszón 2-3 millimétert húztak. Amikor bevágtam vagy megvoltak, vagy nem. Gondolom az egy szem csonti végét csócsálgatták csak leginkább. Legeredményesebb úgy voltam, hogy a kupakból kiöntöttem a kaját, és annak a felhőjébe eresztettem le a csalit. Ilyenkor sikerült a legtöbb kapást kicsikarni. Az eresztéket úgy állítottam be, hogy a fenéktől arasznyira legyen a horog, gyakorlatilag csak így voltak hajlandók megenni a csalit. Gondolom nem akartak lehajolni a földre érte. :)

Finnyás kárász
Finnyás kárász

Jól eljátszogattam a kárászokkal, amíg erősebben el nem kezdett fújni a szél. Erős oldalszélben nehéz volt már művelni ezt a leeresztegetős technikát, és a nyammogós kapások sem látszódtak igazán.

Végre egy ponty
Végre egy ponty

Gondoltam egy merészet, le a jelzőólom fenékre, horogra egy szem G-Green soft pellet és kivárjuk mi történik. Láss csodát, kb. 3 perc várakozás után az úszó lassan eltűnt és a bevágás után nyúlt is a gumi. Egy kicsi, de annál szebb pontyocska volt a tettes. Utána még gyorsan kettő hasonszőrűt kikaptam. Felpörögtek az események, nekem is fel kellett pörögnöm, mert az első ponty negyed 5 kor jött, és 5-kor zár a tó. Ilyen gyorsan még sohasem pakoltam össze.

Nyúlik a gumi!
Nyúlik a gumi!

Mondhatnám a közhelyet, hogy ha előbb váltok, mennyivel több pontyot fogtam volna, de inkább az lehetett, hogy sötétedés előtt álltak ki a halak a 8 méteres rakósbot távjára.

Búcsútükrös
Búcsútükrös

Jó peca volt, szeretem ezt a bíbelődős, finomkodós pecát, de azért nagyon várom, hogy emberibb időjárásban is horgászhassunk már! :)

"Nincs titok, csak közös siker!"

Oláh Tomi

UI: ha rakózol, érdemes egy pillantást vetni a neked szóló kínálatunkra itt!

 

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére