Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Didergős rakózás

Didergős rakózás

Így tél közepe-vége felé már igencsak kikívánkozunk, mi horgászok a vízpartra. A beöltözés ceremóniáját is egyre inkább bevállaljuk, csak hogy horgászhassunk már végre. Sokan mondják, hogy mindegy, csak végre legyünk vízparton. Szerintem ha már vacogunk, azért legyen halszagunk is!

Én is bevállaltam egy ilyen fagyoskodós pecát. A hőmérséklet "kellemes" 1-2 fok volt és még a szél is fújt. Szoktunk mondani, hogy sz*r a hideg szél nélkül, hát ezt most megéreztem...

Miután túltettem magam, hogy ma sem fogok pólóban horgászni, azt a célt tűztem ki magam elé, hogy mindegy, legalább egy halat fogjak és azt is rakóssal. Biztosra mentem, a Moby-dick horgásztó Kisnevelőjére indultam horgászni. Ez a tavacska csurig van hallal, hátha valami nekem is csurran-cseppen...

Ha ezt nem eszik meg akkor semmit
Ha ezt nem eszik meg akkor semmit

Hal a horgon!
Hal a horgon!

Az etetőanyag bekeveréséhez nem kellett sem patikamérleg, sem számológép, az örökzöld, klasszikus G-Greent kevertem be annyi vízzel, hogy épp csak összeálljon. Ezt kupakolgattam be némi Bait-Tech epres aromával illatosított Sticky method pellet és fagytól gémberedett csonti társaságában.
Alapozó etetést nem is csináltam, inkább folyamatosan pötyögtettem a kaját.

Egy adag a kupakban
Egy adag a kupakban

Az első halak kárászok voltak. Nem kápráztattak el vad kapásaikkal, az úszón 2-3 millimétert húztak. Amikor bevágtam vagy megvoltak, vagy nem. Gondolom az egy szem csonti végét csócsálgatták csak leginkább. Legeredményesebb úgy voltam, hogy a kupakból kiöntöttem a kaját, és annak a felhőjébe eresztettem le a csalit. Ilyenkor sikerült a legtöbb kapást kicsikarni. Az eresztéket úgy állítottam be, hogy a fenéktől arasznyira legyen a horog, gyakorlatilag csak így voltak hajlandók megenni a csalit. Gondolom nem akartak lehajolni a földre érte. :)

Finnyás kárász
Finnyás kárász

Jól eljátszogattam a kárászokkal, amíg erősebben el nem kezdett fújni a szél. Erős oldalszélben nehéz volt már művelni ezt a leeresztegetős technikát, és a nyammogós kapások sem látszódtak igazán.

Végre egy ponty
Végre egy ponty

Gondoltam egy merészet, le a jelzőólom fenékre, horogra egy szem G-Green soft pellet és kivárjuk mi történik. Láss csodát, kb. 3 perc várakozás után az úszó lassan eltűnt és a bevágás után nyúlt is a gumi. Egy kicsi, de annál szebb pontyocska volt a tettes. Utána még gyorsan kettő hasonszőrűt kikaptam. Felpörögtek az események, nekem is fel kellett pörögnöm, mert az első ponty negyed 5 kor jött, és 5-kor zár a tó. Ilyen gyorsan még sohasem pakoltam össze.

Nyúlik a gumi!
Nyúlik a gumi!

Mondhatnám a közhelyet, hogy ha előbb váltok, mennyivel több pontyot fogtam volna, de inkább az lehetett, hogy sötétedés előtt álltak ki a halak a 8 méteres rakósbot távjára.

Búcsútükrös
Búcsútükrös

Jó peca volt, szeretem ezt a bíbelődős, finomkodós pecát, de azért nagyon várom, hogy emberibb időjárásban is horgászhassunk már! :)

"Nincs titok, csak közös siker!"

Oláh Tomi

UI: ha rakózol, érdemes egy pillantást vetni a neked szóló kínálatunkra itt!

 

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Bojlis botok ideális dobósúlya

Bojlis botok ideális dobósúlya

2023. január 13. - Horgász-Zóna
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2022. december 22. - Horgász-Zóna
Decemberi csukák a Tisza-tavon...

Decemberi csukák a Tisza-tavon...

2022. december 20. - Nagy Róbert
Őszi nagypontyok a Tiszán...

Őszi nagypontyok a Tiszán...

2022. november 10. - Nagy Róbert
Október végi horgászat a Tisza-tavon...

Október végi horgászat a Tisza-tavon...

2022. november 03. - Nagy Róbert
Ősz ha jön... a Tisza-tavon

Ősz ha jön... a Tisza-tavon

2022. szeptember 30. - Nagy Róbert
Augusztus 20: irány a Tisza-tó!?

Augusztus 20: irány a Tisza-tó!?

2022. augusztus 28. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére