Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Edzésnap a Rab horgásztavon

2012. augusztus 11-én 24 órás páros verseny lesz az Energofish - Rab horgásztó közös szervezésében, melyre már kb.1,5 hónapja készülök – sokáig még csak gondolatban. 1 héttel a verseny előtt azonban úgy döntöttem, hogy tartok egy edzésnapot megnézni, milyen etetőanyagok és csalik működnek mostanában ezen az intenzíven telepített vízen ilyen nagy kánikulában. Az edzésre augusztus 5-ét vasárnapot választottam, a hét legmelegebb napját.
2012. augusztus 11-én 24 órás páros verseny lesz az Energofish - Rab horgásztó közös szervezésében, melyre már kb.1,5 hónapja készülök – sokáig még csak gondolatban.
1 héttel a verseny előtt azonban úgy döntöttem, hogy tartok egy edzésnapot megnézni, milyen etetőanyagok és csalik működnek mostanában ezen az intenzíven telepített vízen ilyen nagy kánikulában. Az edzésre augusztus 5-ét vasárnapot választottam, a hét legmelegebb napját. A kiírás szerint a versenyszakaszban benne lesz mind a két hosszú oldal és a keresztgát is. Mivel még többnyire csak a keresztgáton és a halőrház oldalán pecáztam, most a túlsó gáti oldalt választottam a tesztelésre. Kíváncsian vártam, hogy vajon működnek-e azok a csalik, melyek a legutóbbi Horgász-Zónás versenyen kitűnően szerepeltek és sikerült elhoznom a legnagyobb halért járó díjat és egyébként a 4. helyet is megszereztem.

A horgásztóhoz 6-órakkor érkeztem, a napijegyváltást követően elfoglaltam horgászhelyem a 21-es állásnál. Beállítottam az újonnan beszerzett versenyládámat, amit még egy kicsit szoknom kell, de remélem, a többszöri használat után bele fogok jönni a beállítás részleteibe. Nyugodtam kipakoltam, nem siettem. Megnyugvást éreztem, hogy pont a horgászhelyem előtt kb. 60 méterre pontytúrásokat láttam, amiből azt a következtetést vontam le, hogy éhesek a halak és keresgélnek. Kezdésként néhány etetőkosárnyit dobtam a kiszemelt horgászhelyre, ami olyan 50-60 méterre volt. Kiakasztott zsinórklipsszel horgászom szinte minden alkalommal, így folyamatosan egy helyre tudok etetni és ott tudom tartani a halakat a folyamatos, pontos dobásokkal.

Bedobást követően nem sokat kellet nézni a mozdulatlan spiccet.
Bedobást követően nem sokat kellet nézni a mozdulatlan spiccet.


Már korán reggel nagy meleg fogadott és a nap folyamán ez még fokozódott! Árnyékban volt 38 fok, ami a peca után ágynak is döntött ugyanis egy kisebb napszúrást kaptam… De szerencsére a nagy meleg nem nagyon viselte meg a halak kapókedvét, ugyanis folyamatosan, szinte 2 percenként lehetett fárasztani a szebbnél szebb halakat.

Fárasztás közben
Fárasztás közben


A rövid, mindössze 6 órás horgászat alatt sikerült pontyokat, nagyobb testű kárászokat és dévérkeszegeket is horogra csalni. Akasztottam egy szép nyurga testű pontyot, amit 7 kg körülinek tippeltem, de sajnos merítés előtt lefordult a horogról. Nem csüggedtem, mert ez egy edzésnap volt és a lényeg, hogy a halnak megtetszett a felkínált csali. Csak a versenyen ne történjen ilyen! Az etetőanyagok közül a halas és a savanyított is egyaránt jól működtek a meleg vízben. Szinte forrt a víz bedobást követően, látszott, hogy a halak egyből odaúsztak az etetőkosárhoz. Csalik közül majdnem mindegy volt, mit fűztem a horog alá. Nagyon tetszettek a halaknak a különböző ízű pelletek, de sikeresek voltak az ízesített kukoricák is.

Akkor most egy kicsit szakmai dolgokról.

A jól bevált szerelékem részletesen:
- 25gr-os pellet feeder kosár
- 0,06mm-es fonott előke, ami 8-10 cm hosszúságú
- általában 6-os vagy 8-as horog
- és szinte mindig hajszálelőkés horgot használok.


Egy egészséges tükrös
Egy egészséges tükrös


Az edzésnapi nyerő csalik:
- 6mm-es süllyedő pelletek, ezen belül is gyorsabban találtak rá a halak az oldódó csalikra
- 2 szem erjesztett kukorica felfűzve
- 1-2 szem egyéb ízesített kukoricák
- puha horog pelletek, ebből gyakorlatilag mindegy volt, hogy édes vagy halas

Azt ugye tudjuk, hogy a versenykörülmények mindig mások, mert sokkal többen és intenzívebben horgásznak az adott tavon, mint egy átlagos hétvégi buli peca alkalmával.
A versenyzők minél jobb minőségű etetőanyagokkal és csalikkal készülnek, ezért versenyen nagy hangsúlyt kell fektetni a minőségre, a finomabb szerelékekre és persze a pontos horgászatra. És a legfontosabb jó nagy adag szerencse is kell hozzá! :)

Végezetül csak annyit, hogy remélem a versenyen is ilyen jól beválik a felállított stratégiám és halak is segítségemre lesznek. Bár a versenyhétvégére kisebb lehűlést és szelet is mondanak, ami nem mindig kedvez a halak étvágyának, remélem, egy jó kis verseny elé nézünk sok ügyes horgásszal és jó hangulattal és persze sok-sok hallal.
Folytatással jelentkezem a verseny után.

Sziasztok!
AJÁNLOTT CIKKEK
Horgász-Zóna outlet - bemutató

Horgász-Zóna outlet - bemutató

2022. január 21. - Horgász-Zóna
Jókívánságok 2022-re!

Jókívánságok 2022-re!

2021. december 31. - Horgász-Zóna
Év végi nyitvatartásunk

Év végi nyitvatartásunk

2021. december 19. - Horgász-Zóna
Csukázás a Tisza-tavon

Csukázás a Tisza-tavon

2021. december 01. - Nagy Róbert
Novemberi pontyozás a Tisza-tavon

Novemberi pontyozás a Tisza-tavon

2021. november 20. - Nagy Róbert
Tanácsok, receptek hidegvízi pontyozáshoz

Tanácsok, receptek hidegvízi pontyozáshoz

2021. november 15. - Horgász-Zóna
Hi-Tech offset horgok pergetéshez: Kína VS. Japán

Hi-Tech offset horgok pergetéshez: Kína VS. Japán

2021. november 10. - Balogh Gábor
Októberi Tisza-tó

Októberi Tisza-tó

2021. november 03. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére