Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Edzésnap a Rab horgásztavon

2012. augusztus 11-én 24 órás páros verseny lesz az Energofish - Rab horgásztó közös szervezésében, melyre már kb.1,5 hónapja készülök – sokáig még csak gondolatban. 1 héttel a verseny előtt azonban úgy döntöttem, hogy tartok egy edzésnapot megnézni, milyen etetőanyagok és csalik működnek mostanában ezen az intenzíven telepített vízen ilyen nagy kánikulában. Az edzésre augusztus 5-ét vasárnapot választottam, a hét legmelegebb napját.
2012. augusztus 11-én 24 órás páros verseny lesz az Energofish - Rab horgásztó közös szervezésében, melyre már kb.1,5 hónapja készülök – sokáig még csak gondolatban.
1 héttel a verseny előtt azonban úgy döntöttem, hogy tartok egy edzésnapot megnézni, milyen etetőanyagok és csalik működnek mostanában ezen az intenzíven telepített vízen ilyen nagy kánikulában. Az edzésre augusztus 5-ét vasárnapot választottam, a hét legmelegebb napját. A kiírás szerint a versenyszakaszban benne lesz mind a két hosszú oldal és a keresztgát is. Mivel még többnyire csak a keresztgáton és a halőrház oldalán pecáztam, most a túlsó gáti oldalt választottam a tesztelésre. Kíváncsian vártam, hogy vajon működnek-e azok a csalik, melyek a legutóbbi Horgász-Zónás versenyen kitűnően szerepeltek és sikerült elhoznom a legnagyobb halért járó díjat és egyébként a 4. helyet is megszereztem.

A horgásztóhoz 6-órakkor érkeztem, a napijegyváltást követően elfoglaltam horgászhelyem a 21-es állásnál. Beállítottam az újonnan beszerzett versenyládámat, amit még egy kicsit szoknom kell, de remélem, a többszöri használat után bele fogok jönni a beállítás részleteibe. Nyugodtam kipakoltam, nem siettem. Megnyugvást éreztem, hogy pont a horgászhelyem előtt kb. 60 méterre pontytúrásokat láttam, amiből azt a következtetést vontam le, hogy éhesek a halak és keresgélnek. Kezdésként néhány etetőkosárnyit dobtam a kiszemelt horgászhelyre, ami olyan 50-60 méterre volt. Kiakasztott zsinórklipsszel horgászom szinte minden alkalommal, így folyamatosan egy helyre tudok etetni és ott tudom tartani a halakat a folyamatos, pontos dobásokkal.

Bedobást követően nem sokat kellet nézni a mozdulatlan spiccet.
Bedobást követően nem sokat kellet nézni a mozdulatlan spiccet.


Már korán reggel nagy meleg fogadott és a nap folyamán ez még fokozódott! Árnyékban volt 38 fok, ami a peca után ágynak is döntött ugyanis egy kisebb napszúrást kaptam… De szerencsére a nagy meleg nem nagyon viselte meg a halak kapókedvét, ugyanis folyamatosan, szinte 2 percenként lehetett fárasztani a szebbnél szebb halakat.

Fárasztás közben
Fárasztás közben


A rövid, mindössze 6 órás horgászat alatt sikerült pontyokat, nagyobb testű kárászokat és dévérkeszegeket is horogra csalni. Akasztottam egy szép nyurga testű pontyot, amit 7 kg körülinek tippeltem, de sajnos merítés előtt lefordult a horogról. Nem csüggedtem, mert ez egy edzésnap volt és a lényeg, hogy a halnak megtetszett a felkínált csali. Csak a versenyen ne történjen ilyen! Az etetőanyagok közül a halas és a savanyított is egyaránt jól működtek a meleg vízben. Szinte forrt a víz bedobást követően, látszott, hogy a halak egyből odaúsztak az etetőkosárhoz. Csalik közül majdnem mindegy volt, mit fűztem a horog alá. Nagyon tetszettek a halaknak a különböző ízű pelletek, de sikeresek voltak az ízesített kukoricák is.

Akkor most egy kicsit szakmai dolgokról.

A jól bevált szerelékem részletesen:
- 25gr-os pellet feeder kosár
- 0,06mm-es fonott előke, ami 8-10 cm hosszúságú
- általában 6-os vagy 8-as horog
- és szinte mindig hajszálelőkés horgot használok.


Egy egészséges tükrös
Egy egészséges tükrös


Az edzésnapi nyerő csalik:
- 6mm-es süllyedő pelletek, ezen belül is gyorsabban találtak rá a halak az oldódó csalikra
- 2 szem erjesztett kukorica felfűzve
- 1-2 szem egyéb ízesített kukoricák
- puha horog pelletek, ebből gyakorlatilag mindegy volt, hogy édes vagy halas

Azt ugye tudjuk, hogy a versenykörülmények mindig mások, mert sokkal többen és intenzívebben horgásznak az adott tavon, mint egy átlagos hétvégi buli peca alkalmával.
A versenyzők minél jobb minőségű etetőanyagokkal és csalikkal készülnek, ezért versenyen nagy hangsúlyt kell fektetni a minőségre, a finomabb szerelékekre és persze a pontos horgászatra. És a legfontosabb jó nagy adag szerencse is kell hozzá! :)

Végezetül csak annyit, hogy remélem a versenyen is ilyen jól beválik a felállított stratégiám és halak is segítségemre lesznek. Bár a versenyhétvégére kisebb lehűlést és szelet is mondanak, ami nem mindig kedvez a halak étvágyának, remélem, egy jó kis verseny elé nézünk sok ügyes horgásszal és jó hangulattal és persze sok-sok hallal.
Folytatással jelentkezem a verseny után.

Sziasztok!
AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére