Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Egy kicsi ponty szerelem!

Ez a horgászat is egy beszélgetéssel kezdődött! Még Vácon említettem Tamásnak, hogy kicsit már feedereznék... Ő javasolta a Carplove-ot Gödöllő mellett, aminek a vezetését a barátai vették át. A következő pecát így ide szerveztem. Ahogy lenni szokott, megint nehezen indult a dolog. Kicsit késve tudtam indulni, így csak délben értem a Carplove horgász és pihenőpark kapujába. A bejáratnál megváltottam a napijegyemet és beszéltünk egy pár szót a parkról meg a tavakról. Mert nem csak egy tó van! Rögtön három: az első kettő név szerint Roky meg Bumeráng, a harmadik meg a Big ponty! A kis tavakon igazi élmény pecára lehet számítani, a nagy tó meg a nevéhez méltóan igazi nagyhalas (a tógazda tervei szerint további telepítéssel). Én ma a kis tavak egyikét választottam. A bejárattól egy kicsit még autózni kell a tavakig, de szinte a tóparton lehet parkolni.
Ez a horgászat is egy beszélgetéssel kezdődött! Még Vácon említettem Tamásnak, hogy kicsit már feedereznék... Ő javasolta a Carplove-ot Gödöllő mellett, aminek a vezetését a barátai vették át.

A következő pecát ide szerveztem. Ahogy lenni szokott megint nehezen indult a dolog. Kicsit késve tudtam indulni, így csak délben értem a Carplove (http://www.carplovepark.com) horgász és pihenőpark kapujába. A bejáratnál megváltottam a napijegyemet és beszéltünk egy pár szót a parkról meg a tavakról. Mert nem csak egy tó van! Rögtön három: az első kettő név szerint Roky meg Bumeráng, a harmadik meg a Big ponty! A kis tavakon igazi élmény pecára lehet számítani, a nagy tó meg a nevéhez méltóan igazi nagyhalas (a tógazda tervei szerint további telepítéssel). Én ma a kis tavak egyikét választottam. A bejárattól egy kicsit még autózni kell a tavakig, de szinte a tóparton lehet parkolni.

Mielőtt beültem volna a kocsiba, összefutottam Zsolttal a tógazdával. Nagyon jó tanácsokkal látott el: ne pecázzak messze, nem kell a kemény felszerelés, csak finoman, kicsi horog - kicsi csali és akkor igazán jó peca lesz! Leértem a parkolóba és már nagyon vártam a kezdést! A Bumeráng tó túlsó oldalán alakítottam ki a horgászállasomat.Gyönyörű hely! A mai napra a pickeremet és a rövidebb feederemet készítettem elő, a method kosaramba ma is a Extrem method etetőket töltöttem. Az első kapás nagyon gyorsan érkezett! Pár perc alatt a matracon is volt az első ponty.Nagyon jó kezdés! Nem volt igazán nagy, de ponty! Dobtam a következőt és vártam. Jelentkező rögtön volt, de igazi kapás nem. Folyamatos mozgás volt a spicceken, de semmi komoly! Láttam hogy ott a hal, de kapás nem lett. Az etetőkaján változtattam, de nem hozott eredményt visszatértem az XMenergy-hez. Csalin is változtattam, de ezt nem gondoltam annyira fontosnak, mert ezt már kitapasztaltam az eddigi methodozásoknál hogy ez nem olyan fontos, mint az etető. De akkor mi lehet a baj? Már majdnem eltelt egy óra az első hal óta és semmi! Csak piszkálás! Gondoltam egyet és az egyébként is kikönnyített csalimat még egy hungarocell golyóval is megtoldottam. Elsőre sok volt, de amikor megfeleztem a golyót már tökéletes lett. A partszélen próbálgattam addig, amíg éppen nem emelte el a kicsi horgomat. Siker!!!! Szinte azonnal megindultak a kapások!Fogtam pontyokat, keszegeket és kárászokat is! A pontyok nem voltak nagyok (1,5 kg körüliek), de az érzékeny szereléssel élvezetes volt a horgászat, hamar eltelt a nap. Este mikor pakolgattam már tudtam, hogy visszajövök!Kifelé menet még beszélgettem a Zsolttal egy kicsit. Ő ültette el a bogarat a fülembe, hogy milyen jó matchezni a kis tavakon! Hazafelé már azt tervezgettem, hogy mikor megyek újra és melyik botomat viszem. Sokat kellett várnom két hétig folyamatosan esett, de egyszer csak eljött a jó idő. Ezen a napon is kicsit későn tudtam indulni, fél tizenkettőkor feltankoltam egy kis csontival a Zónában és már mentem is a partra. Megváltottam a jegyem és irány a Bumeráng tó, de most kicsit máshova ültem.Összeállítottam a felszerelést: a botom Middy 4G Waggler, rá az egyik kedvenc Shimano Stradic harcifékes orsómat tettem. Úszónak egy átalakított csontis úszót használtam, de erről majd máskor írok... Most inkább nézzük, mi történt aznap! Igazán szép napfényes, de leginkább szélcsendes napon kezdtem a horgászatot.

Most is lassan indult, pedig töltögettem a kosarat rendesen. Aztán elmerült az úszó és megérkezett az első ponty!Fotó, és utána vissza is engedtem, újra töltöttem és dobtam! Rendszeresen voltak kapások, csak kicsit több aprót fogtam, mint a methodozáskor de nem voltam letörve, mert ezzel a bottal még ezek a kisebb halak is nagyon nagy élményt adtak.Na azért voltak tényleg kicsikék is!Minden rendben ment addig, amíg el nem törtem a kedvenc úszom! Mindegy, folytattam a horgászatot. Kicsit megritkultak a kapások, pedig folyamatosan csúzliztam a csontit. Minden hal fárasztásánál megcsodáltam a botot milyen szépen dolgozik!Igazán élvezetes volt minden perc! Fogtam 6 pontyot.2-3 kárásztMeg nem is tudom hány aprót! Igazán jó nap lett ez a mai is. Indulás előtt még elsétáltam a big ponty tó egyik stégjéhez.Lehet legközelebb ide jövők?

Görbüljön nektek is!
AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére