Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Egy sikeres method recept - code name 728Mix

Egy sikeres method recept - code name 728Mix
Bizonyára néhányan felkapják a fejüket a cím láttán, - ez valami új? Mindenki megnyugtatására: nem, semmiről nem maradt le senki. Nem egy új termékről van szó. A "728 Mix" mindössze egy fantázianév amit az új receptünk kapott. Azért emeljük ki, mert könnyű összerakni és nagyon jó eredményeket hozott már több vízen is. Nézzük, mi került bele!
A method feeder módszer nemcsak elképesztően hatékony, de egyszerű is megtanulni. Az alap dolgok könnyen felszedhetőek, és máris olyan sikerélményekkel gazdagodhatsz, amit korábban nem is gondoltál volna. Ezt nem mondjuk, látjuk. Látjuk a sok-sok visszatérő vásárlónkon, akik kezéből most már "ki sem lehet ütni" a feeder botot.

Mi a method feederezés második szintje? A Horgász-Zónában azt gondoljuk, az alapszerelék jó, egy kis tuningon (pl. gubancgátló szár beépítés), egy-két horogtípus váltogatáson kívül nem kell azt piszkálni. Amiben viszont a kísérletezés terep végtelen, hogy MIT TESZÜNK A KOSÁRBA? Ez gyakorlatilag a method feeder sikerének kulcsa, a kapás kicsikarásának nagy titka.

Horgászatainkon szeretünk mi magunk meggyőződni arról mit is tud egy termék. Sőt, mit lehet kihozni az etetőanyagok keverékéből? Megálmodtunk egy keveréket, amit három "állomáson" keresztül figyelünk meg, mire képes. Megnézzük, hogy a "728Mix" névre keresztelt, hogyan állja meg a helyét 3 különböző vízen.

A Bait-tech szakmai stábja azt írja, hogy az etetőanyagaikat viszonylag élesen külön lehet választani. Vannak a "pontyos" és az édes adalékokat tartalmazó inkább "keszeges" kajáktól. A górcső alá vett keverékünk egy "pontyos" mikropelletből és egy 8 féle gyógynövényt és különböző fűszereket, természetes aromákat tartalmazó "pontyos" etetőanyagból állítottuk össze, mely intenzíven csalogatja oda a halakat, és ott is tartja. Külön-külön is általában jól működött mind a kettő, arra voltunk kíváncsiak, hogy a kettő valamilyen arányú keveréke növelni tudja-e a hatásfokot, kiegyenlíti-e a teljesítményt?

Ez a beszámoló, az első alkalom módszereiről, megfigyeléseiről szól, amit a Barina horgásztavon "követtünk el" Csincsik Sanyi sporttársammal.Mikor a partra értünk, nem sok jót remélhettünk, ami az időjárást illette, egészen felhős volt az ég, esővel fenyegetett. Ez persze, nem tántorított el minket a célunktól. Kipakoltunk, elkészítettük a 728Mix-et, majd felszereltük a botokat 30 és 40g-os method kosarakat, jómagam pedig GURU QM1 Bayonet Rigs-et használtam, 10es méretben. Az etetőanyag tehát a 728Mix, a csali pedig a BT Micro pop ups pineapple volt. Mivel a horgászatunknak konkrét célja volt, így ezen a kombináción nem is változtattunk később sem.

A rövid esőkkel, némi széllel és napsütéssel tarkított időnk tökéletesen alkalmas volt rá, hogy megfelelő "felmérési" körülményeket kapjunk, hiszen néhány óra leforgása alatt, többször is megváltozott a szél, volt eső és szikrázó napsütés is. Ez jó volt arra. hogy biztosak lehessünk benne, hogy ez elért eredmény a nap végén, a lehető leghitelesebb lesz.

Első megfigyelésünk az volt, hogy ez a mix, meglehetősen szépen szelektál, hiszen a fogott halainknak több mint 85%-a ponty volt, annak ellenére, hogy a tó bővelkedik keszegekben, kárászokban. Ezekből, mindössze néhány darabot fogtunk. Ez máris szép eredmény.

Második megfigyelésünk, hogy a fogott pontyok méretének tekintetében viszont elég nagy volt a szórás. Ezek 1,5kg-tól egészen 9,5kg-ig terjedtek, tehát láthatjuk, hogy ugyan méret szelektálás ugyan ez alkalommal nem, de halfajra ellenben szépen működött a mixünk.

A mennyiség, amit kevesebb mint 9 óra alatt szákba tudtunk terelni ezen a napon, több mint 100kg volt!
(Persze mondható, hogy ahol sok a hal, ott könnyű fogni, de a rutinos horgászok tudják az okokat, ami miatt ez akár alaposan meg is nehezítheti a dolgunkat, hiszen a többször kifogott darabosabb potykákat már nem olyan könnyű becsapni...)
[img]https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif[/img]Azt hiszem ez az eredmény kellően meggyőző, bizony érdemes még a professzionális etetőanyagokkal is kísérletezni, keverni őket. Nincs nagyobb élmény, mint egy saját recepttel sikereket elérni!

Hamarosan jelentkezem a második állomás beszámolójával.

Addig is "Methodra fel! A forradalom már elérte a vízpartokat!" :-)

Bittó "HZ" Zoli
AJÁNLOTT CIKKEK
OKUMA horgászbot és- orsó bemutató nyílt hét

OKUMA horgászbot és- orsó bemutató nyílt hét

2024. április 19. - Balogh Gábor
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor

A hobbid a szakmánk! Tetejére