Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Egyről tízet: Zoli

Egyről tízet: Zoli
A Zóna munkatársalkat bemutató sorozatunk újabb alanya, Illés Zoltán, akit szokásunkhoz hűen, 10 kérdésben faggatunk saját magáról és a horgászathoz fűződő szenvedélyéről. Ismerjétek meg Zolit!
1. Ki vagy, mit csinálsz a Zónában?

Sziasztok, Illés Zoltán a nevem, a Horgász-Zóna legújabb munkatársa, a budai üzlet feederes részének eladója vagyok.


2. Mikor és hogyan vesztetted el a horgászszüzességed?

A horgászat és a természet szeretetét édesapámtól örököltem, mindig is horgásztam, azonban a mélyrehatóbb, tudatos tanulást 7 éve kezdtem meg.

3. Hogyan horgászol?

Most már csak feeder bottal horgászok, azon belül pedig legfőképp a methodos technika áll a szívemhez legközelebb. Általában a telepített, kisebb-nagyobb tavakat részesítem előnyben, de szívesen horgászok például Balatonon is. Tervbe vettem, hogy feltérképezem a Budapest környéki tavakat, így mindig szívesen hallok újabb és újabb meghorgászandó vizekről.


4. Mit szeretsz a horgászatban?

Ezt nehéz kőrbe írni, ugyanis mindent szeretek benne. Még a hajnali kelést is :o) Szeretem a csendet, a táj szépségét, a madarakat, a természetet magam körül. Szeretem várni a kapást és látni, ahogy görbül a spicc! Jó érzés megküzdeni egy-egy halért, vagy hallal, majd visszaengedni őt az éltető elemébe, a vízbe.

5. Melyik fogásodra vagy a legbüszkébb és miért?

A legbüszkébb a csömöri tavon pár éve kifogott 20 kg-os busára vagyok, amelyet szabályosan, a szájába akadt horoggal sikerült kifárasztanom és partra segítenem. És hogy miért Ő a kedvenc fogásom? Mert mindezt a kedvenc technikámmal, feederrel sikerült véghez vinnem.

6. Hogyan vennéd rá a párod a horgászatra?

Nekem szerencsére nem kell rávennem a páromat a horgászatra, ugyanis ő az, aki egy fárasztó időszak után javasolja, hogy a családdal pihenés képen ugorjunk le egy kicsit horgászni valamelyik kedvenc helyünkre.
A kérdésedre válaszolva, ha rá kellene vennem, akkor olyan horgászhelyre vinném el, ahol a szép környezet mellett a szórakozás is biztosított. Kapás után átadnám neki a fárasztás lehetőségét, hogy érezze azt az izgalmat, amit egy hal kifogása okoz. Azt, ami miatt egy horgász ennek a sportágnak a rabjává válik.

7. Horgászaton kívül mivel foglalkozol még szívesen?

A horgászattal. De tényleg. Szeretem a fiamnak megtanítani azokat az apró trükköket, amelyekkel a parton, a horgászat közben sikeresebb lehet. Amúgy szeretem a természet filmeket, szeretek főzni, az ételekkel kísérletezni, új ízeket, összetevőket kipróbálni.


8. Mit üzensz a vásárlóknak?

Merjék az újdonságokat kipróbálni és kísérletezni velük! Ha bárkiben felmerül bármilyen ötlet vagy kérdés a termékeinkkel, vagy a horgászattal kapcsolatban, akkor a pesti és budai üzletben is szívesen állunk rendelkezésükre, keressenek meg bátran!

9. Mik a céljaid a horgászatban?

Minél több számomra új horgász helyet megismerni és a feeder technikával kapcsolatos ismereteimet bővíteni, minél több dolgot megtanulni róla. Szeretném a fiamnak is átadni az ismereteket és számára is fontossá tenni a horgászatot, hogy a szabad idejét Ő ne a négy fal között töltse, hanem a szabadban és a vízparton.


10. Mi álmaid hala?

Igazából nincs „álmaim hala”, ugyanis nekem maga a horgászat az, ami örömet okoz, egy nagyobb hal kifogása már csak hab a tortán, amelynek természetesen mindig nagyon örülök. De ha már megkérdezted, akkor egy 10 pluszos amur lenne, természetesen feeder bottal.
AJÁNLOTT CIKKEK
Tokaj, Kovács tó - rapid őszi nagyhalazás

Tokaj, Kovács tó - rapid őszi nagyhalazás

2021. október 18. - Nagy Róbert
Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

2021. szeptember 16. - Horgász-Zóna
Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

2021. augusztus 17. - Horgász-Zóna
Tisza-tavi kalauz

Tisza-tavi kalauz

2021. augusztus 04. - Nagy Róbert
Fenntarthatóság és a horgászcikk gyártás - FIIISH

Fenntarthatóság és a horgászcikk gyártás - FIIISH

2021. július 08. - Horgász-Zóna
Etetés? Alap!

Etetés? Alap!

2021. június 22. - Nagy Róbert
Gyors pecán a Fish World horgásztavon

Gyors pecán a Fish World horgásztavon

2021. június 14. - Illés Zoltán

A hobbid a szakmánk! Tetejére