Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Egyről tízet: Zoli

Egyről tízet: Zoli
A Zóna munkatársalkat bemutató sorozatunk újabb alanya, Illés Zoltán, akit szokásunkhoz hűen, 10 kérdésben faggatunk saját magáról és a horgászathoz fűződő szenvedélyéről. Ismerjétek meg Zolit!
1. Ki vagy, mit csinálsz a Zónában?

Sziasztok, Illés Zoltán a nevem, a Horgász-Zóna legújabb munkatársa, a budai üzlet feederes részének eladója vagyok.


2. Mikor és hogyan vesztetted el a horgászszüzességed?

A horgászat és a természet szeretetét édesapámtól örököltem, mindig is horgásztam, azonban a mélyrehatóbb, tudatos tanulást 7 éve kezdtem meg.

3. Hogyan horgászol?

Most már csak feeder bottal horgászok, azon belül pedig legfőképp a methodos technika áll a szívemhez legközelebb. Általában a telepített, kisebb-nagyobb tavakat részesítem előnyben, de szívesen horgászok például Balatonon is. Tervbe vettem, hogy feltérképezem a Budapest környéki tavakat, így mindig szívesen hallok újabb és újabb meghorgászandó vizekről.


4. Mit szeretsz a horgászatban?

Ezt nehéz kőrbe írni, ugyanis mindent szeretek benne. Még a hajnali kelést is :o) Szeretem a csendet, a táj szépségét, a madarakat, a természetet magam körül. Szeretem várni a kapást és látni, ahogy görbül a spicc! Jó érzés megküzdeni egy-egy halért, vagy hallal, majd visszaengedni őt az éltető elemébe, a vízbe.

5. Melyik fogásodra vagy a legbüszkébb és miért?

A legbüszkébb a csömöri tavon pár éve kifogott 20 kg-os busára vagyok, amelyet szabályosan, a szájába akadt horoggal sikerült kifárasztanom és partra segítenem. És hogy miért Ő a kedvenc fogásom? Mert mindezt a kedvenc technikámmal, feederrel sikerült véghez vinnem.

6. Hogyan vennéd rá a párod a horgászatra?

Nekem szerencsére nem kell rávennem a páromat a horgászatra, ugyanis ő az, aki egy fárasztó időszak után javasolja, hogy a családdal pihenés képen ugorjunk le egy kicsit horgászni valamelyik kedvenc helyünkre.
A kérdésedre válaszolva, ha rá kellene vennem, akkor olyan horgászhelyre vinném el, ahol a szép környezet mellett a szórakozás is biztosított. Kapás után átadnám neki a fárasztás lehetőségét, hogy érezze azt az izgalmat, amit egy hal kifogása okoz. Azt, ami miatt egy horgász ennek a sportágnak a rabjává válik.

7. Horgászaton kívül mivel foglalkozol még szívesen?

A horgászattal. De tényleg. Szeretem a fiamnak megtanítani azokat az apró trükköket, amelyekkel a parton, a horgászat közben sikeresebb lehet. Amúgy szeretem a természet filmeket, szeretek főzni, az ételekkel kísérletezni, új ízeket, összetevőket kipróbálni.


8. Mit üzensz a vásárlóknak?

Merjék az újdonságokat kipróbálni és kísérletezni velük! Ha bárkiben felmerül bármilyen ötlet vagy kérdés a termékeinkkel, vagy a horgászattal kapcsolatban, akkor a pesti és budai üzletben is szívesen állunk rendelkezésükre, keressenek meg bátran!

9. Mik a céljaid a horgászatban?

Minél több számomra új horgász helyet megismerni és a feeder technikával kapcsolatos ismereteimet bővíteni, minél több dolgot megtanulni róla. Szeretném a fiamnak is átadni az ismereteket és számára is fontossá tenni a horgászatot, hogy a szabad idejét Ő ne a négy fal között töltse, hanem a szabadban és a vízparton.


10. Mi álmaid hala?

Igazából nincs „álmaim hala”, ugyanis nekem maga a horgászat az, ami örömet okoz, egy nagyobb hal kifogása már csak hab a tortán, amelynek természetesen mindig nagyon örülök. De ha már megkérdezted, akkor egy 10 pluszos amur lenne, természetesen feeder bottal.
AJÁNLOTT CIKKEK
Májusi pontyok, pelletes megoldások...

Májusi pontyok, pelletes megoldások...

2022. május 10. - Nagy Róbert
Pontyos délután a Tisza-tavon...

Pontyos délután a Tisza-tavon...

2022. május 02. - Nagy Róbert
Ébredező pontyok a Tisza-tavon...

Ébredező pontyok a Tisza-tavon...

2022. március 22. - Nagy Róbert
10 éves a DEEPER

10 éves a DEEPER

2022. március 21. - Horgász-Zóna
RAPALA pergetőbotok bemutatója

RAPALA pergetőbotok bemutatója

2022. február 28. - Balogh Gábor
Tél van a Kis-Tiszán...

Tél van a Kis-Tiszán...

2022. január 28. - Nagy Róbert
Horgász-Zóna outlet - bemutató

Horgász-Zóna outlet - bemutató

2022. január 21. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére