Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Egyről tizet - Zotyával

Egyről tizet - Zotyával
Ebben a sorozatban a Horgász-Zóna kollégák mutatkoznak be: mindenkiről tíz kérdés mentén tudhatsz meg belsős infokat. Folytatjuk a sorozatot Zotyával, a method forradalom első sorának harcosával, nem mellesleg pedig a csomagjaitok készre alakítójával!
Ne az számítson, hogy nyersz vagy veszítesz
Ne az számítson, hogy nyersz vagy veszítesz


Rövid bemutatkozás:
Egy Zen mester egyszer azt mondta egy tanítványának: „Amikor küzdesz, ne számítson, hogy nyersz vagy veszítesz.” Később a tanítvány megértette, hogy ha ezt meg tudja élni, azonnali és teljes harmónia és béke uralkodik benne.
Civilben fodrász vagyok, zenélek, és írok is. Már 4 éve a Zóna-család tagja.

1. Ki vagy, mit csinálsz a Zónában?
Több területen dolgozom egyszerre. Kéz közelből ismerem a weben leadott megrendeléseket, legyen az magánszemély vagy kereskedői hiszen az összeszedett termékek ellenőrzése és csomaggá alakítása is a munkámhoz tartozik. Ez mellett a Zónaban nagy hangsúlyt kapó „Method-forradalom” népszerűsítése a szakmai küldetésem. Az ezzel kapcsolatosan felmerülő vásárlói kérdések esetén, igyekszem a lehető legjobb tanácsokat, tippeket szolgáltatni. Én magam is ennek a technikának a szerelmese vagyok, így nem pusztán a prospektusok hasábjain olvasott leírásokat prezentálom egy felém intézett kérdés esetén, hanem a saját tapasztalatomból, merítek. Szeretettel várok mindenkit kérdés esetén a Zónában a Bait-tech - Method-feeder sarokban.

2. Mikor és hogyan vesztetted el a horgászszüzességed?
Úgy 6 éves lehettem, amikor édesapámmal a Omszki-tó vizét egy komoly zsebpecával ostromoltuk és szuper naphalakat fogtunk, a horgon felkínált paprikás-kenyér csalival. Ekkor még olcsó és egyszerű hobbinak tűnt. :)

3. Hogyan horgászol?
Az aktív horgászatom, azaz a "nagy újrakezdés", bojlis módszerrel kezdődött, aztán rábeszéltek a feeder pecára, aminek megpróbáltam ellenállni nagy erőkkel, aztán mégis adtam neki egy esélyt. Mikor végül kipróbáltam, aközben esett le - minden túlzás nélkül - hogy a method feederezés egy másik dimenzió. Így évek óta már csak ezzel a módszerrel horgászom.
Csak a method feeder
Csak a method feeder


4. Mit szeretsz a horgászatban?
A horgászatban egy tucat dolgot lehet szeretni. Gyakori reakció laikusoktól, hogy sokan csak azért pecáznak, hogy addig sem hallgatja az asszonyt otthon. Nos, a viccet félretéve, ami engem vonz a horgászatban, az a természet közeliség, az adrenalin, ami a kapások pillanatában árad szét az ereimben, a titok, hogy vajon milyen és mekkora hal lehet a horgon, milyen mozdulatokkal járjak el a lehető legkörültekintőbben a fárasztás közben, hogy a zsákmány el ne szökjön a horogról. És ha ez még nem lenne elég, a horgászatnak sok új és régi barátot köszönhetek, akiket kár lett volna nem megismerni.

5. Melyik fogásodra vagy a legbüszkébb és miért?
Igazából erre piszkosul nehéz válaszolni, hiszen a method feeder technika rengeteg szép halat adott már az évek során. Nehéz lenne egyet kiemelni a sok közül, hiszen volt már több 10+-os ponty, tokhal, 9 kg-os amur, aranyhal, kiváló compó, óriás dévér, úgyhogy jobb, ha nem emelek ki egyet sem, nehogy a többi megsértődjön. De azért, ha ezt a szép "method-tokhalamat" látom, mindig megborzongok:
tokhalas kép.
Method-tok
Method-tok


6. Hogyan vennéd rá a párod a horgászatra?
Nos, helyben vagyunk! A nők és az "unalmas" peca! Tisztelet a kivételnek, a nők többségét untatja, hidegen hagyja a horgászat. Hacsak, nem valami csoda folytán elmegy egyszer és éri valami sikerélmény. Na akkor van szerencséd: Nem akarok nagy szavakat használni, bár azért mégis megteszem, ha egység van, szeretet van és " üzleti érzék" (akár mindkét oldalon) akkor azért biztosan rávehető a hölgy egy-egy horgászatra.

7. Horgászaton kívül mivel foglalkozol még szívesen? Nagyon szeretek sportolni, kirándulni, utazni, ezek mellett írok és gitározom szabadidőmben. Ez már a Zóna és a fodrászat mellett, önmagában is elég sok...

8. Mit üzensz a vásárlóknak?
Tapasztalatom azt mondatja velem, hogy azt üzenjem, inkább a minőség, mint a mennyiség. Persze bizonyos esetekben van kivétel, mondjuk a dunai horgászat során nem szórnék több ezer forintos etetőanyagot a vízbe, de úgy is értitek, amit ezzel mondani szeretnék. Továbbá, ha a Method feederrel bármilyen módon összefüggő kérdésetek van, vagy tanácsot szeretnétek kérni a Bait-Tech etetőanyagokkal vagy horogcsalikkal, attraktorokkal kapcsolatban keressetek bátran, vagy olvassátok a cikkeimet a Zóna-magazinban. Végezetül: „Tiétek minden folyó és tó! Vegyétek el!” :)

9. Mik a céljaid a horgászatban?
Minél több szép halat fogni, szép élményekkel gazdagodni és minél több érdeklődő horgásznak megmutatni a method feeder technikát, hogy ők is átélhessék a "Bedobás, Kapás, Fárasztás élményét, többször egymás után!" :)

10. Mi álmaid hala?
Jelen pillanatban álmaim hala, egy method-feeder harcsa. Eddig még nem sikerült harcsát fognom, ez még hiányzik a listából és mostanában egyre több felől hallom, hogy ezzel a technikával akad horogra a bajszos.
Így teljes az életem
Így teljes az életem


Köszönjük Zotya!
A method töltőd legyen mindig Veled! :)

AJÁNLOTT CIKKEK
Rapid pontyozás a LUPA tavon

Rapid pontyozás a LUPA tavon

2020. szeptember 04. - Nagy Róbert
Egy versenygyőzelem „titkai” a Bentáról

Egy versenygyőzelem „titkai” a Bentáról

2020. augusztus 25. - Hoffmann Feri
Alkalmazkodj a siker érdekében!

Alkalmazkodj a siker érdekében!

2020. július 21. - Hoffmann Feri
Bemutatkozik a Middy Muscle-Tech 300 feeder bot

Bemutatkozik a Middy Muscle-Tech 300 feeder bot

2020. július 01. - Hoffmann Feri
Egy igazán szép mentés többet ér ezer halnál

Egy igazán szép mentés többet ér ezer halnál

2020. június 29. - Szily László
Big in Japan: Toray zsinórok a kínálatban!

Big in Japan: Toray zsinórok a kínálatban!

2020. június 21. - Horgász-Zóna
Balfácánegyetem az öbölszájban

Balfácánegyetem az öbölszájban

2020. június 16. - Szily László

A hobbid a szakmánk! Tetejére