Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Elemi ösztön

Elemi ösztön
A jeges szél sosem volt a barátom, bár szerencsére egy kiváló thermo ruha, és a Horgász-Zónában zsákmányolt kifejezetten télre való könnyű Eva anyagból készült csizma társaságában nincs lehetetlen...
Álmos hétköznapokkal küzdve próbáltam koncentrálni a munkára, mikor megcsörren a telefon...

- "Hétvégére jön a felmelegedés... Ugorjunk ki valahova feederezni! Állítólag 10-12 fok lesz."
- "Már vártam, hogy hívj, tőlem mehetünk, de csak a péntek jó, aztán meló!"


Végre volt értelme a hétnek, bár a jósolt időjárás felől voltak kétségeim, ami be is igazolódott. Nos. A tóra kiérve nem sok kérdés volt a fejemben, csak három. A péntek nem hétvége? A 12 fok valójában miért 2? Miért nem Sharon Stone-al jöttem pecázni? Nála mindig volt egy jégvágó... :)Nincs mit tenni, be kell érni azzal ami van. Egy nádfal szélvédett takarásában indult az akció, a sekélyebb vízen, mivel az enyhébb időre kialakított stratégia ezt kívánta. Fejben ez olyan jól hangzott.
Egy pergető horgász szerint nem messze a bázisunktól szinte forr a víz, kint vannak a pontyok, és egy centrikus körben szinte szürke a terület, a felkavart iszapfelhő miatt. Ennél jobb infó nem is kellett, repült a 30 grammos method kosár, és épphogy elérve a célt, még a tisztább részen leesve állt csatába.Mivel az idei év BAIT-TECH újdonságai még úton vannak kis hazánkba, egy jól bevált és igen egyszerű, téli - tavaszi duót használtam fel, csakhogy a klasszikusokról sem feledkezzünk meg! A zöldes árnyalatú Envy Method mix némi Special 'G' Dark kíséretében jól festett a kis kosárban, a csalitüskére pedig egy szintén Bait-Tech Hemp (kender) mikro pop up került. Az amino savakkal, halolajjal, hallibuttal dúsított természetes kender tartalmú Envy, lágy sötét felhőbe burkolja a szintén sötét színű csalit, így minden gyanú nélkül sikerülhet lépre csalni, az óvatos téli pontyokat.

A jeges szél sosem volt a barátom, bár szerencsére egy kiváló thermo ruha, és a Horgász Zónában zsákmányolt kifejezetten télre való könnyű Eva anyagból készült csizma társaságában nincs lehetetlen. Ezúttal is köszönöm Smogora Balázsnak, hogy felhívta rá a figyelmemet! ;) Éppen elmélkedtem a jégvágó hiányának, és Sharon 1992 - ben forgatott felforrósító alakításán, mikor az előbújt nap sugaraival párhuzamosan fokozódtak a kapások, és a fogások. Működik a rendszer, a hely, az etető anyag, és a csali! Ritka és szerencsés eset ilyen időben. Szép nagytestű pontyokat tartva elfagyott kezeimben mire is vágyhatnék még így január végén?Talán egy pár óra termál fürdőn kívül... Egy-egy jószág szépen rafináltan a közeli nádtorzsás, takarásában lévő területre tört ki, ám egy csónak segítségével a nyílt vízen, jeges szélben, nem volt számukra menekülő útvonal. Érdekes módon ezúttal a kirívó színű csalik nem érdekelték a tó lakóit, a fekete, kis fehér attraktor csíkot tartalmazó pop up viszont annál inkább.Érdemes néha visszanyúlni egy korábban bevált egységes stratégiához, illetve párosításhoz. Nyilván az újdonságok tengerében nehéz, de ahogy egy régi közmondás is tartja : "Járt utat a járatlanért el ne hagyd!"

Üdvözlettel, és a jégvágó erejével:

Tanács Jani

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Tokaj, Kovács tó - rapid őszi nagyhalazás

Tokaj, Kovács tó - rapid őszi nagyhalazás

2021. október 18. - Nagy Róbert
Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

2021. szeptember 16. - Horgász-Zóna
Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

2021. augusztus 17. - Horgász-Zóna
Tisza-tavi kalauz

Tisza-tavi kalauz

2021. augusztus 04. - Nagy Róbert
Fenntarthatóság és a horgászcikk gyártás - FIIISH

Fenntarthatóság és a horgászcikk gyártás - FIIISH

2021. július 08. - Horgász-Zóna
Etetés? Alap!

Etetés? Alap!

2021. június 22. - Nagy Róbert
Gyors pecán a Fish World horgásztavon

Gyors pecán a Fish World horgásztavon

2021. június 14. - Illés Zoltán

A hobbid a szakmánk! Tetejére