Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • FIIISH csalik
  • Pro Natural Fine lake dark
  • Hanatu szuper távdobó kosár

Elemi ösztön

|

Álmos hétköznapokkal küzdve próbáltam koncentrálni a munkára, mikor megcsörren a telefon...

- "Hétvégére jön a felmelegedés... Ugorjunk ki valahova feederezni! Állítólag 10-12 fok lesz."
- "Már vártam, hogy hívj, tőlem mehetünk, de csak a péntek jó, aztán meló!"


Végre volt értelme a hétnek, bár a jósolt időjárás felől voltak kétségeim, ami be is igazolódott. Nos. A tóra kiérve nem sok kérdés volt a fejemben, csak három. A péntek nem hétvége? A 12 fok valójában miért 2? Miért nem Sharon Stone-al jöttem pecázni? Nála mindig volt egy jégvágó... :)Nincs mit tenni, be kell érni azzal ami van. Egy nádfal szélvédett takarásában indult az akció, a sekélyebb vízen, mivel az enyhébb időre kialakított stratégia ezt kívánta. Fejben ez olyan jól hangzott.
Egy pergető horgász szerint nem messze a bázisunktól szinte forr a víz, kint vannak a pontyok, és egy centrikus körben szinte szürke a terület, a felkavart iszapfelhő miatt. Ennél jobb infó nem is kellett, repült a 30 grammos method kosár, és épphogy elérve a célt, még a tisztább részen leesve állt csatába.Mivel az idei év BAIT-TECH újdonságai még úton vannak kis hazánkba, egy jól bevált és igen egyszerű, téli - tavaszi duót használtam fel, csakhogy a klasszikusokról sem feledkezzünk meg! A zöldes árnyalatú Envy Method mix némi Special 'G' Dark kíséretében jól festett a kis kosárban, a csalitüskére pedig egy szintén Bait-Tech Hemp (kender) mikro pop up került. Az amino savakkal, halolajjal, hallibuttal dúsított természetes kender tartalmú Envy, lágy sötét felhőbe burkolja a szintén sötét színű csalit, így minden gyanú nélkül sikerülhet lépre csalni, az óvatos téli pontyokat.

A jeges szél sosem volt a barátom, bár szerencsére egy kiváló thermo ruha, és a Horgász Zónában zsákmányolt kifejezetten télre való könnyű Eva anyagból készült csizma társaságában nincs lehetetlen. Ezúttal is köszönöm Smogora Balázsnak, hogy felhívta rá a figyelmemet! ;) Éppen elmélkedtem a jégvágó hiányának, és Sharon 1992 - ben forgatott felforrósító alakításán, mikor az előbújt nap sugaraival párhuzamosan fokozódtak a kapások, és a fogások. Működik a rendszer, a hely, az etető anyag, és a csali! Ritka és szerencsés eset ilyen időben. Szép nagytestű pontyokat tartva elfagyott kezeimben mire is vágyhatnék még így január végén?Talán egy pár óra termál fürdőn kívül... Egy-egy jószág szépen rafináltan a közeli nádtorzsás, takarásában lévő területre tört ki, ám egy csónak segítségével a nyílt vízen, jeges szélben, nem volt számukra menekülő útvonal. Érdekes módon ezúttal a kirívó színű csalik nem érdekelték a tó lakóit, a fekete, kis fehér attraktor csíkot tartalmazó pop up viszont annál inkább.Érdemes néha visszanyúlni egy korábban bevált egységes stratégiához, illetve párosításhoz. Nyilván az újdonságok tengerében nehéz, de ahogy egy régi közmondás is tartja : "Járt utat a járatlanért el ne hagyd!"

Üdvözlettel, és a jégvágó erejével:

Tanács Jani

AJÁNLOTT TERMÉKEINK:

BAIT-TECH Envy Green Hemp & Halibut 2kg

BAIT-TECH Envy Green Hemp & Halibut 2kg

7 értékelés
2.590 Ft
BAIT-TECH Special G Dark 1kg

BAIT-TECH Special G Dark 1kg

9 értékelés
1.990 Ft


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó