Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Feeder horgász verseny beszámoló - Moby Dick

Feeder horgász verseny beszámoló - Moby Dick
Kollégáink elkezdték az idei feeder verseny sorozatot! Első beszámolójuk a Moby nagynevelő taván megtartott páros feeder versenyről készült!
Ez az a páros method feeder versenysorozat melyet a 2019-es évre választottunk Illés Zoli kollégámmal/barátommal. A sorozat 7 fordulóból áll, melyből az első, március 30-án került megrendezésre a Moby nagynevelő taván. Azért érdekes számunkra ez a sorozat, mert teljesen method szabályzat érvényes rá, és így a szerencsefaktor mellett minden tapasztalatunkra, tudásunkra szükségünk lesz, hogy a neves versenyzői gárda ellenére is a sorozatban előkelő helyen végezzünk majd.

Reggeli helyhúzáskor az arcokon, ugyan lazaság és mosoly látszik, de tapintható a feszültség. Mindenki a jó szerencsében bízik, a minél jobb pozíció kihúzásában. Úgy gondolom, lélektanilag komoly jelentőséggel bír, ha az első verseny jól sikerül, egy sorozatban és ez bizony a hely kihúzásán is nagyban múlik. Mi nem ismerjük annyira a pályát mint sok más versenytársunk, így a kihúzott számot csak tudomásul vettük, majd elfoglaltuk. Kipakolás, elrendeztünk magunk körül mindent, majd vártuk a verseny kezdetét jelző dudaszót. Mikor ez megszólal a fókusz kizárólag a horgászatra irányul.A method kosarainkba a következőkkel készültünk:

- Bait Tech Sticky method pellet
- Special "G" Green
- Special "G" Dark
- Magvas keverék

Ezeket különféle kombinációkban próbálgattuk. A csalink ezúttal a szintén Bait-Tech The Juice wafters 8mm és a Krill&Tuna washed out dumbell wafters 8mm voltak, amikből több színt is kipróbáltunk.

A világosabbak mentek jobban, ennek köszönhetően az első néhány órában viszonylag kiegyensúlyozottan fogtuk mindketten a halat, majd a verseny felén túl, jött az amitől mindenki tart, totál megállt a hal. Ekkor a tó képzeletbeli felétől próbáltunk közelebb jönni, és újra fellelni a halakat akár rakótávon. A tapasztaltabb versenyzők azt szokták mondani, hogy aki az ilyen “döglött” szakaszokban “talál” 1-2 halat, az általában el is dönti a dobogós helyek sorsát. Szerencsére nekünk ez sikerült. Az intenzívebb kapásdömping már nem tért vissza a verseny végéig, így vártuk a végső mérlegelést. Az összfogásunk 27.36kg lett, ami a szektorunk 3. helyére volt elég. Némileg bosszantó, hogy az első helyhez alig több, mint 3kg kellett volna.

Összességében azt hiszem mindkettőnk nevében mondhatom, hogy nehéz és küzdelmes pecán vagyunk túl. A 3. hely megszerzése egy jó kiinduló pont lehet a sorozat következő versenyére. Az arról készült beszámoló alkalmával is számítunk a kitüntető figyelmedre.Baráti üdvözlettel:

Bittó Zoli, Illés “Method” Zoli
KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Deeper halradarok hatótávolsága

Deeper halradarok hatótávolsága

2021. január 14. - Horgász-Zóna
Visszatekintés ünnepi hangulatban

Visszatekintés ünnepi hangulatban

2020. december 23. - Horgász-Zóna
Rakparti esték

Rakparti esték

2020. december 21. - Oláh Tamás
Hogyan számíthattok ránk év végén?

Hogyan számíthattok ránk év végén?

2020. december 16. - Horgász-Zóna
Gumihalak aromázása

Gumihalak aromázása

2020. december 11. - Balogh Gábor
Hidegvizi apró finomságok method feeder technikához

Hidegvizi apró finomságok method feeder technikához

2020. december 07. - Hoffmann Feri
Novemberi útravaló

Novemberi útravaló

2020. november 17. - Nagy Róbert
Keszegezés a Hárosi-öbölben

Keszegezés a Hárosi-öbölben

2020. november 16. - Oláh Tamás

A hobbid a szakmánk! Tetejére