Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Füzesparti methodos pontyparádé

Füzesparti methodos pontyparádé

A karantén időszaka alatt a versenyek sajnos kimaradtak az életemből, de ez egy remek időszak volt arra, hogy tovább dolgozhassak újabb Bait-Tech etetőanyag recepteken. Pont egy ilyen "tesztelős" pecán voltam, ami végül fergetegesre sikerült, hogy mit, mivel, erről olvashattok ebben az írásban.

A "karanténpeca" helyszínéül a dunavarsányi Füzespart horgásztavat választottam. Itt az előzetes stégfoglalásoknak köszönhetően biztonságos távolságban lehettem a többi sporttárstól, egyedül egy stégen. Ami biztos volt, hogy ismét a Bait-Tech Karma etetőanyaggal szerettem volna variálni, hiszen ez annyira favorit etetőanyagommá vált az utóbbi időben, hogy a legtöbb mixem alapját ez képezi. Ehhez kevertem az erősen szardíniás Special G Gold etetőanyagot (1:1 arányban) és ez a halas-húsos, szardíniás mix már önmagában is az emberi orr számára ütős kombináció lenne, de ezt megfejeltem még egy kis Rod Hutchinson KMG locsolóval is, biztos, ami biztos!

Karma, Special G Gold és egy kis folyékony KMG
Karma, Special G Gold és egy kis folyékony KMG

A Rod Hutchinson locsolók és aromák nem éppen az olcsó kategóriát képezik, de ha beleszagolsz egy-egy ilyen termékbe (vagy akár megkóstolod), akkor érezni fogod az egyedi, különleges aromákat és akkor még nem is beszéltünk a hozzáadott titkos összetevőkről. Az általam választott KMG egy erősen halas, krilles folyadék, egy kis fokhagymával megfűszerezve. Kb. 3 liter etetőanyagot kevertem be, amihez fél decit öntöttem a locsolóból, de így is már messziről érezhető volt a kajám "szaga".

Egyedi rendkívül tömény aroma értékes összetevőkkel
Egyedi rendkívül tömény aroma értékes összetevőkkel

Nem is kell sok belőle!
Nem is kell sok belőle!

A bekeverés menete úgy néz ki, hogy a 2 etetőanyagot már szárazon összekevertem, ráöntöttem a KMG "löttyöt" majd jöhetett a vizezés. Több lépcsőben vizeztem fel a mixemet, mindig kevés vizet adagolva. A harmadik átvizezés és átkeverés után éreztem jónak az állagát, ekkor pedig jöhetett a KÖTELEZŐ rostálás, a gyors bontás és a homogén állag elérése érdekében.

70 méteres távon kezdtem a pecát egy 60 grammos Nevis távdobó kosárral. Az etetőanyag választásom jónak bizonyult, hiszen már az első dobás 4. percében tekerte is a spiccemet egy szebb ponty.

Gyorsan megérkezett az első ponty
Gyorsan megérkezett az első ponty

Természetesen a nap folyamán végig kiakasztott zsinórklipsszel horgásztam és ahogy egy helyre ment be folyamatosan és ütemesen az etetőanyag, úgy kellett egyre kevesebbet várnom a kapásokra. Kb. egy óra horgászat után már nem kellett másfél percnél többet várnom hogy húzzák a spiccemet, de néha már a kezemből húzták a botot zsinórsüllyesztés közben. Egyértelműen látszódott, hogy a pontyok egyből ráugranak és szinte "harcolnak" a becsobbanó kis gombócomért.A nap folyamán nagyon sok volt a halvesztésem, rengeteget variáltam a horgokkal. A legstabilabban végül a 10-es méretű Middy KM-2-es horoggal jöttek ki a halaim, amit 0,17-es Preston Reflo Power monofil előkezsinórra kötöttem. A 7mm-es Top-Mix piros csalitüskére 8mm-es The Juice wafter került, amiből a sárga színű bizonyult ezen a napon a legfogósabbnak.

Az előke és a csali
Az előke és a csali

Összegzésként elmondhatom, hogy egy fergeteges, igazán fárasztó pecában volt részem: 37db megfogott ponttyal zártam a napot és a délután folyamán egy 8 kilós forma pontyot is sikerült megcsípnem, ami az idei legnagyobb halam eddig.

Idei legnagyobb pontyom eddig
Idei legnagyobb pontyom eddig

Ami érdekesség, hogy erre a keverékre annyira ráállt a ponty ezen a napon, hogy más halat nem is fogtam, pedig kárászt is szép számban szoktam fogni a tavon. Hogy ez a KMG folyadéknak tudható-e be, azt nem tudom, de mindenképpen próbálgatni fogom még a jövőben is és jelentkezem majd újabb "hírekkel". Tudjátok: Nincs titok, csak közös siker!

Hoffmann Feri

 

 

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére