Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Gondolnád? Bait-Tech Special G-vel a Tisza-tavon!

Sokan kötik össze a halliszt hatékonyságát az intenzíven telepített tavakkal. Pedig miért ne lenne fogós a természetes vizeken is? Legutóbbi Tisza-tavi kalandom is ezt támasztja alá!
Tisza-tó. Megannyi valós és nem valós, de legendás fogás helyszíne. Ha lemész egy kikötőbe, a tulaj garantáltan kedvet csinál, "életed halát megfogod", "több a süllő, mint a víz", "ha pontyot akarsz fogni oda menjél, ha csukát, oda, ha süllőt amoda, ha mindent, akkor pedig arra", sorolhatnám a tipikus mondatokat.

A valóságban azért nem egyszerű ott halat fogni (ezt talán a konkurens online magazin szakírói is megerősítik), pláne, ha akkor mész, amikor időd van, nem pedig akkor, amikor eszik.

Én magam - ha békés halra horgászok - a természetes tavakon is a method feeder technikát preferálom. Itt ugyan most épp a Kis-Tiszában horgásztunk, amiben a leeresztés miatt erősebben folyt a víz, de nem volt zavaró. A laposkosaras-felhős-belecsalizós hatásmechanizmus működik, és ha rövid időm van (pl. egy nap vagy kevesebb), akkor ebben hiszek. De mi kerül a kosárba, mi kerül a horogra?

Minimál cucc
Minimál cucc


Nem a mostani pecám volt az első, hogy a kukorica alapú etetőanyag helyett a halliszteset erőltettem. Ebből is akkor már a fullosat (Bait-Tech Special G green), hiszen abban van a "vitamin" :) Pontosabban az a GPS90 nevezetű halliszt, ami a kategóriájában a legjobb. Ez olyan a halliszteknél, mint pl. az olaszrizlingek között a balatonfelvidéki. Talán az olvasó első gondolata az, hogy minek ilyen drágát bedobálni a Tisza-tóba? Ezzel kapcsolatban két dolgot érdemes megfontolni. Az egyik, hogy a method feeder technikával nagyon kevés fogy (egy nap egy botra 1/3 kg), a másik pedig az eredmény a nap végén (azaz pl. most is a 7 csónakból én fogtam a legtöbbet, ráadásul egy bottal).

Spec G és csemegekukorica volt az aznapi nyerő
Spec G és csemegekukorica volt az aznapi nyerő


Az intenzív tavakhoz szokott method feederes pecások között tegye fel a kezét, aki csemegekukoricát is visz magával! És ki az, aki fel is teszi? A természetes vizeken bizony sokszor ez az első csali, ami előkerül. Épp ezen a pecán is, először a gumikukorica ázott a csalitüskén (kapás nélkül), aztán egy gyors horogkötés után a csemegére 15 perc alatt volt kapás.
Egy duci kárász még a hidegben is húz
Egy duci kárász még a hidegben is húz


Másfeles tőponty... állítólag van itt nagyobb is :
Másfeles tőponty... állítólag van itt nagyobb is :


Bár parti pecára készültünk, végül csónakba szálltunk (kicsit nehézkes volt a 3,6-os feedernél a szákolás...) és peca eredménye 2 kárász, 1 ponty (de még egy leakadt, fejben azt is az eredménybe számítom :)) és egy termetes bodorka. Nem is rossz 10-től 2-ig!

És még egy tanács: a kikötőben nem dicsekedni, mert legközelebb már nem férsz oda! ;)

Köszönöm, hogy elolvastátok, üdv,
Lajos

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére