Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • FIIISH csalik
  • Pro Natural Fine lake dark
  • Hanatu szuper távdobó kosár

Gondolnád? Bait-Tech Special G-vel a Tisza-tavon!

|

Tisza-tó. Megannyi valós és nem valós, de legendás fogás helyszíne. Ha lemész egy kikötőbe, a tulaj garantáltan kedvet csinál, "életed halát megfogod", "több a süllő, mint a víz", "ha pontyot akarsz fogni oda menjél, ha csukát, oda, ha süllőt amoda, ha mindent, akkor pedig arra", sorolhatnám a tipikus mondatokat.

A valóságban azért nem egyszerű ott halat fogni (ezt talán a konkurens online magazin szakírói is megerősítik), pláne, ha akkor mész, amikor időd van, nem pedig akkor, amikor eszik.

Én magam - ha békés halra horgászok - a természetes tavakon is a method feeder technikát preferálom. Itt ugyan most épp a Kis-Tiszában horgásztunk, amiben a leeresztés miatt erősebben folyt a víz, de nem volt zavaró. A laposkosaras-felhős-belecsalizós hatásmechanizmus működik, és ha rövid időm van (pl. egy nap vagy kevesebb), akkor ebben hiszek. De mi kerül a kosárba, mi kerül a horogra?

Minimál cucc
Minimál cucc


Nem a mostani pecám volt az első, hogy a kukorica alapú etetőanyag helyett a halliszteset erőltettem. Ebből is akkor már a fullosat (Bait-Tech Special G green), hiszen abban van a "vitamin" :) Pontosabban az a GPS90 nevezetű halliszt, ami a kategóriájában a legjobb. Ez olyan a halliszteknél, mint pl. az olaszrizlingek között a balatonfelvidéki. Talán az olvasó első gondolata az, hogy minek ilyen drágát bedobálni a Tisza-tóba? Ezzel kapcsolatban két dolgot érdemes megfontolni. Az egyik, hogy a method feeder technikával nagyon kevés fogy (egy nap egy botra 1/3 kg), a másik pedig az eredmény a nap végén (azaz pl. most is a 7 csónakból én fogtam a legtöbbet, ráadásul egy bottal).

Spec G és csemegekukorica volt az aznapi nyerő
Spec G és csemegekukorica volt az aznapi nyerő


Az intenzív tavakhoz szokott method feederes pecások között tegye fel a kezét, aki csemegekukoricát is visz magával! És ki az, aki fel is teszi? A természetes vizeken bizony sokszor ez az első csali, ami előkerül. Épp ezen a pecán is, először a gumikukorica ázott a csalitüskén (kapás nélkül), aztán egy gyors horogkötés után a csemegére 15 perc alatt volt kapás.
Egy duci kárász még a hidegben is húz
Egy duci kárász még a hidegben is húz


Másfeles tőponty... állítólag van itt nagyobb is :
Másfeles tőponty... állítólag van itt nagyobb is :


Bár parti pecára készültünk, végül csónakba szálltunk (kicsit nehézkes volt a 3,6-os feedernél a szákolás...) és peca eredménye 2 kárász, 1 ponty (de még egy leakadt, fejben azt is az eredménybe számítom :)) és egy termetes bodorka. Nem is rossz 10-től 2-ig!

És még egy tanács: a kikötőben nem dicsekedni, mert legközelebb már nem férsz oda! ;)

Köszönöm, hogy elolvastátok, üdv,
Lajos

AJÁNLOTT TERMÉKEINK:

BAIT-TECH Special G Green 1kg

BAIT-TECH Special G Green 1kg

34 értékelés
2.190 Ft
ZÓNA Csemegekukorica – nagy tépőzáras

ZÓNA Csemegekukorica – nagy tépőzáras

0 értékelés
250 Ft


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó