Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Gyors peca a kertben

Megint egy gyors horgászatra szántam el magam, nem is készültem túlzottan. Éppen csak annyira, hogy be tudjak számolni nektek egyrészt a Gardenlake tavon szerzett tapasztalataimról, másrészt pedig a Dynamite Baits Source és a Bait Tech Special Green method mixek közötti mini versenyről...
Megint egy gyors horgászatra szántam el magam, nem is készültem túlzottan. Pár nappal ezelőtt én is ott voltam a Zónás method partyn, ahol nagyon sok dolgot átbeszéltünk a résztvevőkkel, egyik kedvenc módszeremről a method feederezésről. Ezúttal is köszönöm a Horgász-Zónás srácoknak és a mesternek, Dávidnak! Két nappal később máris tervezgettem, hova menjek. Ne legyen messze, legyen esélyem halat fogni és inkább a finomabb pecáról szóljon, mint a nagy távolságok meghorgászásáról. Eszembe jutott egy rövid ismertető, amit valamikor régebben olvastam egy gyáli horgásztóról. Ez lesz az! Csomagolás, indulás és gyorsan meg is érkeztem a Gardenlake sporthorgásztóhoz. Körbejártam a tavat és beszélgettem egy kicsit Zoltánnal, a tógazdával. Átfutottuk a szabályokat, megváltottam a jegyem és a horgászhelyem kiválasztásánál is hallgattam rá.A halőrház oldalán egy fa árnyékában állítottam fel a horgászállásomat, amit a szigetről le is fotóztam. Kipakoltam, összeraktam a felszerelésemet.

A mai napon egy pickert és egy medium feedert készítettem, mind a kettőre ugyanolyan végszereléket kötöttem, ami:
- egy methodkosárból,
- egy korum Quick change-ből
- és egy kis szakállmentes horogból állt.

Csalinak mindig kukoricát használtam, amit csalitüskére tűztem. Ezen a peca alatt nem változtattam, mivel célom szerint tesztelni fogok, kétféle etetőt szeretnék összehasonlítani. (A mai napra kivételesen nem az XM kajákat hoztam azon egyszerű okból, mert nem volt otthon... :) )

A szekrényből kerestem elő 1-1 zacskó DYNAMITE BAITS Source-t és BAIT-TECH Special G Green-t. Ez két anyag lesz a tesztalanyom. A kisebb boton mindig a zöldet, a hosszabbra meg a pirosat tettem. Nem horgásztam messzire, ügyelve a nádtorzsákra, amire Zoli hívta fel a figyelmemet. Minden a helyén. Kezdődik a peca!Nagyon kíváncsi voltam az eredményre, mert a Source nekem korábban nem hozta azt, amit vártam tőle. Pedig nagyon dicsérte mindenki! Most is a zölddel kezdődött! Nem nagy, de annál erősebben védekezett!Aztán beindult! Egyik a másik után. Nem lehetett különbséget tenni az etetőanyagok között, szinte minden dobásra halat fogtam!Volt, amikor egyszerre volt két hal a matracon!Nem csak pontyot fogtam!Már három órája horgásztam, körülbelül tizenöt halat fogtam, úgyhogy kis pihenőt tartottam. Beszélgettem kicsit a tóról meg a tervekről. Nagy amurokról hallottam, meg hogy nem csak a kicsi pontyok lakják a tavat, vannak nagyobbak is. Szerettem volna én is nagyobbat fogni, de úgy látszott ahol én voltam, a sekélyebb részen, nem voltak komolyabb pontyok. Na mindegy, tovább folytattam a pecát.Az összehasonlítás nem sikerült igazán jól, mivel nem jött ki lényeges különbség. Mind a két változat nagyon jól teljesített.

Hiába az igazán jó etetőkaják - nekem szinte mindig - meghozzák a várt eredményt és most már abban is igazán biztos vagyok, hogy a horogcsali másodlagos dolog! Azt sejtem, hogy a Source-t most sikerült igazán jó állagúra beállítani. Eredményes napot zártam, húsz-huszonöt pontyot fogtam és a compó is nagyon tetszett! Öt és fél óra methodozás most sem okozott csalódást! Búcsú halnak fogtam meg a legnagyobbat, ami nem a rekordhalam, de én fogtam, úgyhogy örültem neki :)Zárásnak kicsit a tóról. Ez egy igazi sporthorgásztó, halat nem lehet elvinni mindet vissza kell engedni. Emiatt tényleg oda kell figyeli a halakra! Pontymatrac, szakáll nélküli horog kötelező! Fonott zsinór nem engedélyezett csak előkének. Tavasszal nyitottak, de ha a terveket véghez tudják vinni a srácok, akkor ez egy igazán-igazán jó hely lesz! Kicsit még nőjenek a halak és az akadókat is minimálisra kellene csökkenteni. Ha ezek meglesznek, akkor egy városhoz közeli remek kis tó lehet ez! Biztos visszatérek még párszor!
AJÁNLOTT CIKKEK
Novemberi pontyozás a Tisza-tavon

Novemberi pontyozás a Tisza-tavon

2021. november 20. - Nagy Róbert
Tanácsok, receptek hidegvízi pontyozáshoz

Tanácsok, receptek hidegvízi pontyozáshoz

2021. november 15. - Horgász-Zóna
Hi-Tech offset horgok pergetéshez: Kína VS. Japán

Hi-Tech offset horgok pergetéshez: Kína VS. Japán

2021. november 10. - Balogh Gábor
Októberi Tisza-tó

Októberi Tisza-tó

2021. november 03. - Nagy Róbert
Rakós botos márnázás a Tiszán

Rakós botos márnázás a Tiszán

2021. október 28. - Horgász-Zóna
Tokaj, Kovács tó - rapid őszi nagyhalazás

Tokaj, Kovács tó - rapid őszi nagyhalazás

2021. október 18. - Nagy Róbert
Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

2021. szeptember 16. - Horgász-Zóna
Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

2021. augusztus 17. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére