Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Gyors peca a kertben

Megint egy gyors horgászatra szántam el magam, nem is készültem túlzottan. Éppen csak annyira, hogy be tudjak számolni nektek egyrészt a Gardenlake tavon szerzett tapasztalataimról, másrészt pedig a Dynamite Baits Source és a Bait Tech Special Green method mixek közötti mini versenyről...
Megint egy gyors horgászatra szántam el magam, nem is készültem túlzottan. Pár nappal ezelőtt én is ott voltam a Zónás method partyn, ahol nagyon sok dolgot átbeszéltünk a résztvevőkkel, egyik kedvenc módszeremről a method feederezésről. Ezúttal is köszönöm a Horgász-Zónás srácoknak és a mesternek, Dávidnak! Két nappal később máris tervezgettem, hova menjek. Ne legyen messze, legyen esélyem halat fogni és inkább a finomabb pecáról szóljon, mint a nagy távolságok meghorgászásáról. Eszembe jutott egy rövid ismertető, amit valamikor régebben olvastam egy gyáli horgásztóról. Ez lesz az! Csomagolás, indulás és gyorsan meg is érkeztem a Gardenlake sporthorgásztóhoz. Körbejártam a tavat és beszélgettem egy kicsit Zoltánnal, a tógazdával. Átfutottuk a szabályokat, megváltottam a jegyem és a horgászhelyem kiválasztásánál is hallgattam rá.A halőrház oldalán egy fa árnyékában állítottam fel a horgászállásomat, amit a szigetről le is fotóztam. Kipakoltam, összeraktam a felszerelésemet.

A mai napon egy pickert és egy medium feedert készítettem, mind a kettőre ugyanolyan végszereléket kötöttem, ami:
- egy methodkosárból,
- egy korum Quick change-ből
- és egy kis szakállmentes horogból állt.

Csalinak mindig kukoricát használtam, amit csalitüskére tűztem. Ezen a peca alatt nem változtattam, mivel célom szerint tesztelni fogok, kétféle etetőt szeretnék összehasonlítani. (A mai napra kivételesen nem az XM kajákat hoztam azon egyszerű okból, mert nem volt otthon... :) )

A szekrényből kerestem elő 1-1 zacskó DYNAMITE BAITS Source-t és BAIT-TECH Special G Green-t. Ez két anyag lesz a tesztalanyom. A kisebb boton mindig a zöldet, a hosszabbra meg a pirosat tettem. Nem horgásztam messzire, ügyelve a nádtorzsákra, amire Zoli hívta fel a figyelmemet. Minden a helyén. Kezdődik a peca!Nagyon kíváncsi voltam az eredményre, mert a Source nekem korábban nem hozta azt, amit vártam tőle. Pedig nagyon dicsérte mindenki! Most is a zölddel kezdődött! Nem nagy, de annál erősebben védekezett!Aztán beindult! Egyik a másik után. Nem lehetett különbséget tenni az etetőanyagok között, szinte minden dobásra halat fogtam!Volt, amikor egyszerre volt két hal a matracon!Nem csak pontyot fogtam!Már három órája horgásztam, körülbelül tizenöt halat fogtam, úgyhogy kis pihenőt tartottam. Beszélgettem kicsit a tóról meg a tervekről. Nagy amurokról hallottam, meg hogy nem csak a kicsi pontyok lakják a tavat, vannak nagyobbak is. Szerettem volna én is nagyobbat fogni, de úgy látszott ahol én voltam, a sekélyebb részen, nem voltak komolyabb pontyok. Na mindegy, tovább folytattam a pecát.Az összehasonlítás nem sikerült igazán jól, mivel nem jött ki lényeges különbség. Mind a két változat nagyon jól teljesített.

Hiába az igazán jó etetőkaják - nekem szinte mindig - meghozzák a várt eredményt és most már abban is igazán biztos vagyok, hogy a horogcsali másodlagos dolog! Azt sejtem, hogy a Source-t most sikerült igazán jó állagúra beállítani. Eredményes napot zártam, húsz-huszonöt pontyot fogtam és a compó is nagyon tetszett! Öt és fél óra methodozás most sem okozott csalódást! Búcsú halnak fogtam meg a legnagyobbat, ami nem a rekordhalam, de én fogtam, úgyhogy örültem neki :)Zárásnak kicsit a tóról. Ez egy igazi sporthorgásztó, halat nem lehet elvinni mindet vissza kell engedni. Emiatt tényleg oda kell figyeli a halakra! Pontymatrac, szakáll nélküli horog kötelező! Fonott zsinór nem engedélyezett csak előkének. Tavasszal nyitottak, de ha a terveket véghez tudják vinni a srácok, akkor ez egy igazán-igazán jó hely lesz! Kicsit még nőjenek a halak és az akadókat is minimálisra kellene csökkenteni. Ha ezek meglesznek, akkor egy városhoz közeli remek kis tó lehet ez! Biztos visszatérek még párszor!
AJÁNLOTT CIKKEK
Boltos kollégát keresünk!

Boltos kollégát keresünk!

2023. március 07. - Horgász-Zóna
Bojlis botok ideális dobósúlya

Bojlis botok ideális dobósúlya

2023. január 13. - Horgász-Zóna
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2022. december 22. - Horgász-Zóna
Decemberi csukák a Tisza-tavon...

Decemberi csukák a Tisza-tavon...

2022. december 20. - Nagy Róbert
Őszi nagypontyok a Tiszán...

Őszi nagypontyok a Tiszán...

2022. november 10. - Nagy Róbert
Október végi horgászat a Tisza-tavon...

Október végi horgászat a Tisza-tavon...

2022. november 03. - Nagy Róbert
Ősz ha jön... a Tisza-tavon

Ősz ha jön... a Tisza-tavon

2022. szeptember 30. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére