Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Matchbottal a nagy pontyok között!

Az egész egy beszélgetéssel kezdődött. Ádám barátom mesélt egy olyan tóról, ahol megfogta az eddigi legnagyobb pontyát. Ezen az élménytavon (Kisváci horgásztó) csak úszós felszereléssel lehet horgászni, igazán szép és nagy halakat lehet szákba terelni. Gondoltam itt az idő meglátogatom ezt a tavat! Tavasszal vásároltam egy Daiwa Aqualite Power Match 390-et, gondoltam kipróbálom. Feltettem rá a Shimano Stradic harcifékes orsómat, amire kedvenc Colmic zsinóromat csavartam 18-as méretben, előkém pedig 16-os lett. Horognak egy nem túl nagy Prestont választottam.
Az egész egy beszélgetéssel kezdődött. Ádám barátom mesélt egy olyan tóról, ahol megfogta az eddigi legnagyobb pontyát. Ezen az élménytavon (Kisváci horgásztó) csak úszós felszereléssel lehet horgászni, igazán szép és nagy halakat lehet szákba terelni. Gondoltam itt az idő meglátogatom ezt a tavat! Tavasszal vásároltam egy Daiwa Aqualite Power Match 390-et, gondoltam kipróbálom. Feltettem rá a Shimano Stradic harcifékes orsómat, amire kedvenc Colmic zsinóromat csavartam 18-as méretben, előkém pedig 16-os lett. Horognak egy nem túl nagy Prestont választottam.Hát akkor indulás Vácra! Megérkezésemkor Tamás, a tógazda fogadott. Váltottunk pár szót, aztán egy vödör helyi pellettel felpakolva mentem is a kis tó végébe. Kezdődhet a peca! Kimértem a vízmélységet, pelletkarikába tettem a tápot és vártam. Nagyon tetszett a horgászhelyem. Nem egy kavicsbánya, itt legalább van zöld!Ültem, etetgettem, vártam a kapást... és egyszer csak az úszó sehol! Én bevágtam és már fárasztottam is. Nade nem sokáig! Egyenesen beúszott a nádba és onnan nem tudtam visszahozni. Na, mindegy. Csaliztam dobtam, azaz nem is dobtam, hanem lendítettem. Nem horgásztam messze. Aztán egy hal! Nem nagy, de hal.Kicsit később megint kapás, de nagyon furcsa volt a fárasztás, mert nem húzott, hanem forgott ugrált. Hát persze egy tok.Csalizás, etetés, várakozás. Közben Tamás a tógazda felém járt és megnézte a felszerelésem. Kivettem és megmutattam. Hát nem volt elragadtatva! Idézem: „ Itt így is lehet halat fogni?” Na, meglepődtem. Nem vagyok profi, de erre nem számítottam. Beszélgettünk egy kicsit és megállapítottuk, hogy nem csináltam nagyon rosszul a dolgokat, csak az ólmozáson kellett finomítanom. Főleg a jelzőólmomat kellet lekicsinyíteni - hogy az óvatos halak ne érezzék meg a súlyukat - higgyék csak azt hogy természetes táplálék. Megköszöntem a segítséget és folytattam! Már nem volt sok időm, de még egy pontyot fogtam.

Kifelé menet már tudtam, hogy még visszajövők. Kicsit nehéz volt megszervezni, de nagyon jól időzítettem, mert Misi barátom is elkísért, és mert előző nap Ádiék is kint voltak és nagyon sokat fogtak. Mind a hárman fogtak 10+ ost!

Ádi 10,5kg
Ádi 10,5kg


Tüszi 13,5kg
Tüszi 13,5kg


Tomi 11,5kg
Tomi 11,5kgMi nem voltunk ilyen szerencsések, de azért fogtunk halat:

Eső, eső, eső
Eső, eső, eső


Szép potyka
Szép potyka
Mind a ketten egy - egy pontyot és én még egy tokot is. De nyert az eső! A teljes átázás után csomagoltunk és hazamentünk. Nem igazán voltam elégedett. Két nap múlva visszamentem. Szerencsére! Nagyon jó kis peca lett belőle. Megfogadtam Tamás tanácsait, nem horgásztam messze, nagyon figyeltem a rendszeres és folyamatos etetésre és a beállítások is jól sikerültek. Ez bevált! 10 halat fogtam köztük az idei legnagyobbat! Kicsit nehéz volt fotózni, mert egyedül voltam és nagyon jó erőben voltak a halak. Még a matracon sem akartam, hogy megüssék magukat.

11,4kg
11,4kg


10,2kg
10,2kg


7,9kg
7,9kg


9,1kg
9,1kg


na és a búcsu hal...
na és a búcsu hal...


Hát így volt kerek a három nap! Kicsit szokni kellett a nagyon finoman, óvatosan kapó halakat, de amiért mentem megkaptam és a bot is nagyon jól vizsgázott.És én is jól szórakoztam...
Görbüljön nektek is!
AJÁNLOTT CIKKEK
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert
Visszatérés a Tokaji Kovács tóra...

Visszatérés a Tokaji Kovács tóra...

2023. június 12. - Nagy Róbert
Dobóelőke kötése

Dobóelőke kötése

2023. május 05. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna üzletek húsvéti nyitvatartása

Horgász-Zóna üzletek húsvéti nyitvatartása

2023. április 04. - Horgász-Zóna
Boltos kollégát keresünk!

Boltos kollégát keresünk!

2023. március 07. - Horgász-Zóna
Bojlis botok ideális dobósúlya

Bojlis botok ideális dobósúlya

2023. január 13. - Horgász-Zóna
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2022. december 22. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére