Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

1. Heti termékajánló

Az ideális süllőző botot keresed? A specialisták szerint ilyet még nem csináltak... :) de talán a mártogatós-cincálgatós vagy a műcsalis dropshot módszerek kedvelőinek lenne egy jó ajánlat! (Heti termékajánlónk egy új rovat a magazinban. Minden héten az olvasóink figyelmébe szeretnénk ajánlani egy-egy olyan terméket, amelyet mi magunk érdekesnek tartunk a több mint 10.000 tételből álló választékunkból. Olyan termékek lesznek ezek, amelyeket vagy az áruk, minőségük, esetleg valamilyen funkciójuk kiemeli a többi közül.)
Abban talán egyetértés van a horgászok között, hogy a süllő (ez alatt értem most a kövest és a fogast is az egyszerűség kedvéért) egy nehezen megfogható hal, mivel kóstolgatja, "rágogatja" a csalit mielőtt lenyelné. Sokszor azon múlik a fogás sikere, hogy mi megérezzük a süllő jelenlétét a horgunknál, de a hal nem érzi meg a mi jelenlétünket a vízparton. Idézhetném Han Solo-t a Star Wars egyik epizódjából: "Csubi, tartsd a távolságot, de ne vegyék észre, hogy tartod a távolságot..." :)

Az egész felszerelés érzékenysége is fontos, de például a dropshotos és mártogatós módszereknél ez különösen igaz a használt bot spiccére. A DAM 2013-as kínálatában találtam egy ilyen kellemes eszközt a DAM Shadow család Distance Dropshot bot "személyében".

Több dolog is tetszik a botokban. Az egyik a nyéltag beosztása, ugyanis az orsótartó felett, pont az ujjunknak kényelmesen pőrén hagyták a bottagot. Így közvetlenül érezhetjük a koppantásokat, ami egészen szőrszálmeresztő! A másik, hogy a gyors és érzékeny spicc, sok gyűrű, erős gerinc kombináció miatt vékonyabb zsinórral is bátran küzdhetünk a nagyobb testű süllőkkel. Véleményem szerint ezek a botok még úszós pontyozáshoz is kiválóak pl. csónakból. A harmadik kedvencem pedig az ára!

Klikk a 2,7 méteres DAM Shadow DS dropshot adatlapjához: Shadow DS 2,7m


A 3,2 méteres verzió egészen egyedülálló, nem találni a piacon hasonló botot! Ezzel még bentebbre, még nagyobb sugarú félkört tudunk meghorgászni, nem is beszélve a hosszabb bot fárasztáskori előnyeivel.

Klikk a 3,2 méteres DAM Shadow DS dropshot adatlapjához: Shadow DS 3,2m


Remélem, sikerült felhívnom a figyelmet ezekre az igazán speciális karakterisztikájú horgászbotokra!

Nagy Lajos

A hobbid a szakmánk! Tetejére