Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Hidegvízes receptek pontyhorgászoknak...

Hidegvízes receptek pontyhorgászoknak...
November kellős közepén, kissé tanácstalanul dugtuk össze a fejünket a Zónában. A "nagy" kérdés ezúttal így szólt: "vajon merre is induljunk el, kedvenceink, azaz a pontyok nyomába!?"
A novemberi ködös reggel mínuszokat szóró fagyokkal támadt ránk. Az autónk belsejében azonban, az indulás után pár perccel már, igen kellemes hőfokon beszélhettük meg Illés Zolival azokat a terveket, amiket aznapra kitűztünk magunk elé. A legfontosabb, hogy fogjunk pontyot, teszem egyértelművé társamnak a "küldetést", bár ilyenkor, november közepén - mint tudjuk - ez már nem is annyira egyszerű "misszió"...

Mindenesetre Zoli a lehűlő vizekre az alábbi egyszerű, ám minőségi komponensekből felépülő keveréket készítette be magának, amelyet elsősorban method technikához alkalmaz és javasol számotokra! Íme:

>> 500 gramm BAIT-TECH STICKY PELLETS
>> Fél flakon BAIT-TECH LIQUID PLUM
>> +Szükséges vízLényeges momentum, hogy a pellet szemekre ráöntött folyadékot legalább 10 percig kell pihentetni annak érdekében, hogy a pici pelletek megfelelően magukba szívják az édes szilvás folyadékot. Ezt követően még további vizezés vagy épp "szárítás" is szükséges lehet, a megfelelő állag elérése érdekében. Esetenként "panírozás" gyanánt egy kis SPECIAL "G" GREEN anyaggal ezt könnyedén megtehetjük!Ami viszont engem illet: én egy nagyon finom csemegével készültem a halaknak, amit az általam - feeder horgászat esetén - általában favorizált HANATO "light" (45 grammos) kosárba töltögettem a nap folyamán! Így épül fel a pontyos receptem:

>> Egy tasak BAIT-TECH SPECIAL "G" DARK
>> Fél flakon BAIT-TECH LIQUID PLUM
>> 3 bő marék CARP&COARSE 2 mm-es Pellet
>> +Szükséges vízJavaslom: a kész keveréket mindenképp át kell törni egy "pontyos" szitán, így a matéria egyenletesen bontó és a hideg vízben is jól dolgozó anyag lesz! Persze nem is én lennék, ha nem kevertem be volna egy kevés SPECIAL "G" GREEN anyagot, amelyhez ezúttal a literes kiszerelésben kapható BAIT-TECH SUPER CSL folyadékot adagoltam, mégpedig Krill&Tuna ízesítésűt! Ezt a terméket egyébként nagyon ajánlom a hűvösebb őszi, téli és tavaszi vizek meghorgászatakor, hisz ez az 'aminokban' is gazdag a kukorica csíra likőr bizony sokszor mentheti meg a horgászatunkat...

Csaliként Zoli többféle kisebb pellet-et is kipróbált, míg én mindvégig a BAIT-TECH The JUICE Wafters-eknek szavaztam bizalmat, mégpedig 8-as és 10-e méretben. Ezen a napon a narancssárga szín működött remekül. Amit, most már mondhatjuk nyugodtan, egész évben produkált ez a csali, az egészen egyedülálló! Kiemelkedően fogós csaliként bizonyított mind a method, mind az egyéb pontyhorgász módszerek alkalmazása terén, országszerte!Elsőként Zoli finom spiccét csavarta el egy remek kondiban levő töves, majd én kontráztam rá egy parádés novemberi bajszossal. Örömünk igen nagy volt, hisz működött a kitalált taktika és pazarul működtek a csalik! Azonban alig csendesedett el körülöttünk a pálya, társam lefinomított szerelékén máris egy újabb mohó vendég "kopogtatott".

Zoli ügyesen fáraszt, majd jöhet a fotózás és a búcsú... Na én sem tétlenkedtem sokat, The JUICE csalimat a The JUICE sűrű és édes dippszerű anyagba mártogatom, majd küldöm is gyorsan a túloldal irányába... Felszerelésem egyébként, ezen a horgászaton, az alábbiakból fő alkotóelemekből tevődött össze:

>> Bot: SHIMANO FIREBLOOD 3.9 m. 150 gramm
>> Orsó: SHIMANO ULTEGRA Ci4 XSA 5500
>> Zsinór: SHIMANO TECHNIUM 0,225

Zoli kollégám, ennél jóval finomabb készséget állított össze:

>> Bot: TEAM FEEDER FINE CARP 3.6 m-es és u.e. 3,9 m-es.
>> Orsó: MAP CARPTEK 4000 FS
>> Zsinór: TEAM FEEDER SUPER SENSITIVE 0,20-es és 0,22-es

Az igazi izgalmak azonban még csak ezután következtek! Egy perc eltéréssel mindkettőnknek kapása érkezett! Közel 30 perces küzdelem után (!) előbb nekem sikerült megszákolnom a saját halam, majd Zoli segítségére siettem... A két kifogott hal ezúttal minden képzeletünket felülmúlta, hisz Zoli példánya 15,45kg-os míg az én halam 14.00 kilogrammosnak bizonyult! Mi jöhet még, mi kelhet még!?

Fontosnak tartom itt megemlíteni, hogy az egész évben használt halkímélő felszereléseinket az év ebben a szakában se hagyjuk otthon! Attól, hogy már hideg van és rövidek a horgásznapok, még ugyanolyan fontos és szükséges a halak kíméletes bánásmódban való részesítése!Na nem is lehet csoda, hogy gyorsan telt az idő, és mivel a tavon délután 3-ig volt engedélyezett csupán a horgászat, kissé szomorúan pakolásztunk össze. Egy nem mindennapi horgászaton voltunk túl... Zoli végül 3 halat fogott (15.45kg. 12.50 kg. 6.00 kg.) Én magam pedig négyet (14.00kg. 10.50kg. 9.80 kg. 8.00 kg.) amely, akár pazar évzáró pecának is beillet volna, ám ahogy magunkat ismerem, hamarosan már újabb kalandokról számolhatok majd be... naná, hogy még az idén!

Üdvözlettel:

Nagy Róbert - BLACK CAPKAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére