Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • FIIISH csalik
  • Juice etetőanyag
  • Hanatu szuper távdobó kosár

Horgászmúzeum nyílik Sarudon - sajtóközlemény

|

2016.június 4-én 10,00 órakor nyitja meg kapuit az ország első horgászmúzeuma, a Tisza-tavi Horgászmúzeum a Tisza-tó partján, Sarudon. A rendezvényen részt vesz a MOHOSZ elnöke Szűcs Lajos, a térség kormánybiztosa Nyitrai Zsolt és a Horgászat nagykövete, Bessenyei Péter műrepülő világbajnok.

A magyar horgászatnak egészen mostanáig nem volt olyan zarándokhelye, ahol a több, mint 350,000 horgász megismerkedhetett volna a horgászat múltjával, eszközeivel,neves képviselőivel. Ennek a hiányosságnak szombattól vége, hiszen megnyílik a Tisza-tavi Horgászmúzeum, az ország első horgászmúzeuma, az ország egyik legismertebb horgászvize, a Tisza-tó mellett.

A Horgászmúzeum szervesen illeszkedik a Tisza-tó attrakciói közé, hiszen a horgászok kedvenc időtöltésük mellett a Tisza-tavi Ökocentrumban megismerhetik a HALAK életét, Sarudon - csupán néhány kilométerre innen- megismerhetik nagyapáink horgászeszközeit, kiegészítő kellékeit,sőt a horgász kiállítás társprogramjaként Gál János sarudi kikötő tulajdonos csónakmotor gyűjteményét is.

A Tisza-tavi Horgászmúzeum alapja Gönczi Gyuri bácsi vízimúzeuma, ami Balatonalmádiban működött, de be kellett zárnia a gyűjtőnek, aki ezután helyet keresett a gyűjteményének.

Így került kapcsolatba az Élményfalu project vezetőjével, Kücsön Gyulával, és az első találkozáson kiderült, hogy Gyuri bácsi 13 évig Sarudon horgászott. Ez adott alapot a múzeum megalapításához a gyűjtemény újbóli bemutatásához. Bár a Vízimúzeum tárgyainak jelentős részét Gyuri bácsi eladta a Hatvani Vadászmúzeumnak, az elmúlt alig fél évben nagyon sok új eszközzel (részben a horgászok támogatásként) bővült a gyűjtemény. Így valósulhat meg most Sarudon az a bázis, ami az alapítók tervei szerint mostantól folyamatosan bővül és szépül, és a közeljövőben talán kiegészülhet egy halászati gyűjteménnyel és egy vízparti életet, foglalkozásokat is bemutató szabadtéri élménytérrel és tanösvénnyel.
A Tisza- tavi Horgászmúzeum egy kifejezetten e célból frissen felújított parasztházban kapott helyet, ahová szeretettel várják nem csak a horgászokat.

A Tisza-tavi Horgászmúzeum megnyitója előtt a szervezők hagyományteremtő szándékkal megrendezik az I. Tisza-tavi RETRO Horgászversenyt, a múzeum átadását követően pedig megkoszorúzzák a Tisza-tavat.

A múzeum látogatása a nyitás napján ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Bejelentkezés: sarud@elmenyfalu.hu

www.elmenyfalu.hu

információ: Kücsön Gyula 06-30-9496-814
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó