Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

II. FISHING & HUNTING - SAVAGE GEAR PERGETŐ KUPA 2012.

A Fishing and Hunting TV csatorna 2012-ben másodszorra is meghirdeti a pergető sorozatát, melyet az idén az Eurostar Kft. támogatásával rendezik meg a versenyezni vágyó pergető horgászok részére. A verseny kiírását nálunk is olvashatjátok.
A Fishing and Hunting TV csatorna 2012-ben másodszorra is meghirdeti a pergető sorozatát, melyet az idén az Eurostar Kft. támogatásával rendezik meg a versenyezni vágyó pergető horgászok részére.

A verseny kiírását nálunk is olvashatjátok:

Minden fordulóról filmet készít a F&H.

A sorozat páros verseny, azonban egy csapatba több fő is nevezhet így a versenyzők cseréje korlátozott számban engedélyezett.

A helyszíneket a F&H választotta ki, így a lehető legváltozatosabb versenyzésre nyílik lehetőség, melyet három napon rendezünk meg.

Egy versenynapon délelőtti és délutáni fordulók lesznek, mindkét forduló helyezési számai összeadódnak és a legkisebb helyezési szám lesz a „Nap győztese”. A második legkisebb helyezési szám a második helyezett, a harmadik legkisebb szám a harmadik helyezett. A „Legnagyobb hal” díja a verseny napján fogott legnagyobb hal.

Az első három helyezést elérő csapatot és a „Legnagyobb halat” fogó versenyzőt kupákkal és az Eurostar által felajánlott termékekkel jutalmazzuk.

Az összetett verseny hat fordulóból áll, melyből ötöt fogunk értékelni. A legrosszabb forduló eredménye kidobásra kerül, a végső sorrendet a csapatok öt legjobb eredménye alapján számoljuk.

Várjuk minden pergető horgász jelentkezését, "gyári" csapatokat, kezdőket és haladókat egyaránt!További információ, versenyszabályzat kiírás megtekinthető:
halfogok.hu / fishingandhunting.hu / horgasz-zona.hu

Szóbeli információ:
Tel.: Mészöly Sándor 0620/216-04-01

Jelentkezés:
2012. március 25-ig kitöltött és beküldött jelentkezési lappal és a befizetett nevezési díjjal együtt érvényes!

F&H - Savage Gear_Jelentkezési lap az alábbi linken (itt ) található.

Kettőnél több fős csapatok esetében kérjük a csapat összes résztvevőjének a nevét az első nevezéskor e-mailben feltüntetni!

a www.halfogok.hu honlapról letöltött jelentkezési lappal lehet, a halfogok@gmail.com e-mail címre kérjük

Nevezési díj befizetése:

OTP 11773188-06416881 (Váry Orsolya)

Közleményben a befizető nevével!!!

Adminisztráció, jelentkezési lapok beküldése:

halfogok@gmail.com

Váry Orsolya 0620/5216-735

A helyszín: Bugaszegi-tó

A verseny napja: 2012. április 1. (vasárnap)

A verseny időtartama: délelőtt 07.00 -> 11.30
délután 12.30 -> 16.00

A verseny lebonyolítása: az F & H - Savage Gear szabályzat szerint

Regisztrációs díj: versenyző csapat / 13.000 Ft (6.500 Ft/fő)

Regisztráció, eligazítás, reggeli: 5.30-tól 6.30-ig

Halradar használható!

A verseny ideje alatt csak a versenyző párosok lesznek a vízen.

A csónakfelszerelésről, elektromos motorról, evezőről, súlyról, pontyzsákról, láthatósági mellényről mindenkinek magának kell gondoskodni és hozni!

Edzésnap: pénteken és szombaton lehetséges

Napijegy váltása: a halőrházban. Létezik pergetőjegy!!!

Csónakbérlés és szálláslehetőség:

Stanka Gábor mobil: +3630-9394-014

VERSENYSZABÁLYZAT

II. Fishing and Hunting – Savage Gear Pergető Kupa 2012.

1. A pergető bajnokság páros csapatverseny, melyre nevezhetnek azon több főből álló csapatok, baráti társaságok, melyek tagjai érvényes állami horgászjeggyel rendelkeznek. Fordulónként a nevezett csapat tagjai közül két személy indulhat, a további csapattagok is indulhatnak, de az általuk elért fogási eredmény nem számít bele a csapatuk eredményébe.

2. A fordulókban az első három helyezést elérő csapat, valamint a legnagyobb halat fogó versenyző részesül díjazásban.

3. A fordulókat teljesítő csapatok közül kerül ki a F&H – Savage Gear Pergető Kupa összetett I., II., III. helyezett csapata, melyek külön díjazásban részesülnek.

4. Mérlegelés után a halakat vissza kell engedni!

5. A fordulók szabályai mindig az adott vízhez igazodnak, a versenyek időtartamai eltérhetnek egymástól.

6. A rajtszámokat sorsolással döntjük el.

7. A horgászhelyeket, a rajtszámoknak megfelelően emelkedősorban 10mp és időközönkénti indulással lehet elfoglalni.

8. A verseny ideje alatt jól látható helyen kell elhelyezni a Rendezőség által kiadott rajtszámot. Minden reklámhordozó viselése, elhelyezése megengedett.

9. A versenyen halradart használni az adott helyszín kiírása alapján lehet.

10. A verseny ideje alatt csak lekötött csónakból szabad horgászni ettől eltérni csak az adott forduló kiírása szerint lehet. Versenyen a csónakok közötti távolság minimum 25 m kell, hogy legyen. A part vagy a nádas 2 m-re megközelíthető, kizárólag a leakadt műcsali kiszabadítása érdekében szabad közelebb menni. A verseny ideje alatt a csónakból kiszállni csak a bírák engedélyével lehet, ekkor a csapat egyik tagja sem horgászhat.

11. A magyar horgászrendben engedélyezett bármilyen pergető módszer megengedett. (A műcsali fölé egy darab műlégy köthető.) Csak a szabályosan fogott (nem kívülről akadt!) ragadozó halak számítanak bele az eredménybe. Ezeket kíméletesen, élve kell tartani a mérlegelésig. Mérlegelés után minden halat vissza kell engedni! Az elpusztult halakat nem mérik le, azok a versenybe nem számítanak!

12. A versenyen használható bot hossza maximum a nemzetközi szabályok szerint 270 cm.

13. A versenybe beszámít a csuka, süllő, harcsa, balin, sügér, kősüllő, domolykó, garda, jászkeszeg, fekete sügér fogása. A kifogott egyéb halakat megfogás után haladéktalanul vissza kell helyezni a vízbe!

14. A fogási eredmények értékelése cm-ben történik. Minden a 13. pontban meghatározott kifogott hal testhosszának egy cm-re, egy pontot ér.

15. Pont- (helyezés) egyenlőség esetén, a több darabszámú halat fogott csapat a kedvezményezett. Azonos darabszám esetén a legnagyobb hal mérete cm-ben dönt.

16. Az összetett bajnokság sorrendjének meghatározására: a csapatok az egyes fordulókban elért helyezési számai összeadódnak, így a legalacsonyabb elért pontértékkel rendelkező csapat nyeri el a F&H – Savage Gear Pergető Kupa bajnoki címét.

17. Azonos pontszám esetén az a csapat a kedvezményezett, amely az egyes fordulókban nagyobb darabszámú halat fogott.

18. A csónakban a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat.

19. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A Rendezőség a versenyen esetlegesen történő balesetekért és keletkezett károkért felelősséget nem vállal.

20. A versenybe csak a verseny helyszínén és időtartama alatt fogott halak számítanak.

21. A versenyeken a pontyzsák használata kötelező, szájbilincset használni tilos! A mérlegeléskor a mérlegelők a halakat megvizsgálják, és amennyiben vitára okot adó jeleket tapasztalnak azokon, úgy ezeket a halakat a verseny végéig maguknál, illetve a parthoz közel élve tartják. Ezek sorsáról a Rendezőség dönt a verseny végén. A verseny közben elpusztult halat a versenyzők kötelesek haladéktalanul a mérlegelőknek átadni!

22. Jogorvoslat: A verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a rendezőség megadott telefonszámán haladéktalanul jelezni kell. Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő, vagy az érintett versenyzőnek, csapatnak nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, a verseny végétől számított 30 percen belül írásos formában benyújtani. A tanú(k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Óvást az adott verseny rendezői és a szervezők csapata bírálja el. Az óvás elbírálását követően a további jogi út kizárt.

23. A verseny rendezősége „Nagyfokú helytelen magatartásként” értékeli, és a versenyből kizárja azt a versenyzőt, illetve csapatot, mely a környezetét, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz, vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve, nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.

24. A Rendezőség nem köteles automatikusan minden nevezést elfogadni. Az egyes fordulókon maximálisan indítható csapatok számát az adott helyszínek függvényében határozza meg a Rendezőség.

25. A Rendezőség a változtatás jogát fenntartja!

AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére