Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • FIIISH csalik
  • Juice etetőanyag
  • Hanatu szuper távdobó kosár

Itt a tavasz, menjünk horgászni!

|

Lágyan melegítő napsugarak kopogtak a tó fölött a jégen, olvadásra bírva az utolsó darabkákat, és a madarak éneke jelzi, bizony itt a tavasz. A zöld természet szinte utat tör magának a fagy alól szabaduló földeken és fákon. Erre vártunk mi horgászok, hogy végre kedvenc szenvedélyünknek hódolva a gyenge szellő a parton találjon bennünket, mikor elsuhan mellettünk és elfújja a tél utolsó gondolatát is. A hideg vízben olykor nehezebb halat fogni, és a hőmérő sem nagyon kúszik fel reggelente, de mégis alig vártuk már, hogy az új csalikat, felszereléseket ki vigyük az ébredező természetbe. Nincs is annál szebb pillanat, amikor hajlik a spicc és az orsót súly alatt tekerjük kifelé.Az első parton töltött élmények fátyla ma is ugyanúgy rám telepszik amikor megérint a víz közelsége, és meglátom amikor a halak incselkedve mutatják meg magukat. Semmi sem változott, a víz, a helyszín, csak én lettem öregebb újra, ezért mint minden évben, most is megfogadom, hogy többet fogok horgászni, vagy legalábbis megpróbálom... A madarak is partnerek, hisz rikácsoló hangjukon, tavaszt hozó éneket dalolva ébresztik a természetet a téli álomból. Egy pillanatra én is megállok, hogy körül nézzek és mosolyogva nyugtázzam, hogy jó helyen járok.Mélyeket szívok az etetőanyagba amikor el kezdem bekeverni az új Bait Tech Dark-ot
A halas, selymes illata ugyanúgy beleül az orromba, mint a frissen sütött kenyéré. Imádom.
Míg ázik összerakom az új Korum deluxe fotelem, és már tudom, hogy sokáig ki fog tartani, amikor az erős lábakon álló kényelmes felületre lehuppanok. Ahogy összeraktam a felszerelést, az anyag is elkészült, már csak egy gyors rosta és repülhet is befelé egy szem The Juice süllyedő csalival.Hideg a víz, s a kezem megmosva érzem csontig hatoló erejét. Mit akarok én még? Örülök, ha csak egy spicc görbítést is látok, reménykedem magamban, ha egy apró halacska megtalálja azt a kis pici csalit. Várok, és mintha megmozdította volna valami. Erőtlen és maszatoló, de már ott van, és az első hajlításnál már vágok is be. Küzdelem a horog végén, mintha csak az élete forogna kockán. Eddig azt hittem nincs még erejük, hiszen most ébredeznek, de hamar rá kellet jönnöm, hogy ezek ugyanazok a halak, mint tavaly voltak.Megmerítem és odatartom egy fotózásra mondván "sztárok leszünk", és már engedem is vissza, bár lehet, jól érezte magát a napon, mert nem csapkodott egyáltalán. Azért itt kint egy öt-hat fokkal melegebb van, csak ne fújna ez az átkozott szél. A Daiwa ernyőm, ilyenkor jó szolgálatot tesz, ha sikerül leszúrókkal az erre a célra kialakított füleknél megtámogatnom.

Hátam mögött fütyül a szél, szemből melegít a nap sugara és a halak nem kapkodnak, így hamar elalszom egy kis időre. Nem hunyhattam sokat de éppen eleget ahhoz, hogy feltöltődjem és újat dobjak. Néhány keszeg. Egy kárász húzott egyet a spiccen még de egyáltalán nem bántam, hogy korán partot értem és azt, hogy nem fáradtam el a kapásokban. Ez hiányzott, egy kis napsütés, az, hogy összerakjam az új felszerelést, és persze némi adrenalin szint növekedés. Az új anyagoknak van keresnivalójuk a piacon, ezért a melegedő vízben mindenképpen esélyt kell adnom neki, csak legközelebb kipróbálom a pop up, illetve a wafters verziót is.Töltődjetek fel ti is a tél után, és irány a természet!

Találkozunk a vízparton!
Pop Attila


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó