Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Kezdjünk el versenyezni! Bemutatkozik Molnár Zsanett.

Majdnem minden hétvégén horgászverseny van valahol, egyesületek, tavak, horgászcikk gyártók, forgalmazók folyamatosan azon ügyködnek, hogy ne kelljen unatkoznia a vállalkozó szelleműeknek a hétvégéken. Ezek a versenyek nagyszerű lehetőséget kínálnak arra is, hogy tökéletesítsd a horgászmódszereid, eltanulj, elless olyan praktikákat, amelyek a mindennapi pecákat is még eredményesebbé, élménytelibbé teszik. Ha csak az ismeretlentől való félelem tart vissza a versenyzéstől, Neked szól a most induló sorozatunk, melyben Molnár Zsanett lesz a vezetőd! Ki is ő és hogyan csöppent bele a horgászvilágba – erről szól az első rész.
Majdnem minden hétvégén horgászverseny van valahol, egyesületek, tavak, horgászcikk gyártók, forgalmazók folyamatosan azon ügyködnek, hogy ne kelljen unatkoznia a vállalkozó szelleműeknek a hétvégéken. Ezek a versenyek nagyszerű lehetőséget kínálnak arra is, hogy tökéletesítsd a horgászmódszereid, eltanulj, elless olyan praktikákat, amelyek a mindennapi pecákat is még eredményesebbé, élménytelibbé teszik.
Ha csak az ismeretlentől való félelem tart vissza a versenyzéstől, Neked szól a most induló sorozatunk, melyben Molnár Zsanett lesz a vezetőd! Ki is ő és hogyan csöppent bele a horgászvilágba – erről szól az első rész.

Bemutatkozik Molnár Zsanett

Horgász-Zóna: A hagyományos férfi sportok mezőnyében mindig izgalmas, ha a gyengébbik nem is képviselteti magát. Mi a te történeted, hogy került képbe a horgászat?
Molnár Zsanett: Molnár Zsanett vagyok, 1981.12.12-én születtem Jászberényben és itt is lakom. A horgászatot már gyerekkoromban elkezdtem, mert a házunk mögött folyik a Zagyva folyó és a szomszéd srácok mindig vittek magukkal. Így kaptam szüleimtől egy spiccbotot kb. 6 éves koromban, persze akkor még nem ismertünk pelletet meg bojlikat csak a paprikás kenyeret, de az is nagyon fogós volt.
Mivel szüleim elváltak és apukám Tamásiba költözött, minden nyáron mentem hozzá nyaralni 1 hónapra és ott is nagyon sokat horgásztunk. Volt amikor tavakra mentünk és volt olyan is, hogy csak a Koppány patak partján üldögéltünk és pecázgattunk, de nagyon jó érzéssel töltött el, hogy a természetben lehettem és persze egy-egy kis keszeg vagy naphal kifogása is boldoggá tett. Utána egy jó időre teljesen eltűnt az életemből a horgászat, mert más dolgok érdekeltek :-) Aztán 6 éve a baráti társaságunk elkezdett horgászni és én is újra kedvet kaptam, majd vásároltam magamnak teleszkópos botokat és új csalikat. Elkezdett megint érdekelni a téma, de elsősorban a nagy halak vonzottak igazán.HZ: Hogyan kerekedett ki ebből a versenyeken való részvétel?
MZS: Elkezdtem komolyabban beleásni magam a bojlis horgászat rejtelmeibe. Sokat olvastam és tanultam a módszerről, sokat kint voltam a vízparton, több napokat is - folyamatosan a fagyban, kánikulában. Úgy érzem, sikerült kihoznom belőle a maximumot a legnagyobb halam pedig egy 16,6kg-os tükörponty volt. Két év után azonban úgy döntöttem, hogy befejezem a bojlizást és finomabb és gyorsabb pecára váltottam (amit a mai napig nem bántam meg). Akkor vettem magamnak kettő feeder meg egy picker botot. Egy új kihívás elé állítottam magam: egy teljesen más technika megtanulása!
Sok segítőm volt akik bevezettek a feederezésbe és persze a mai napig tanulok, mert még mindig van mit csiszolnom a technikámon, de kitartó vagyok. A tavakat kedvelem igazán, mert azokat jobban ki lehet ismerni.3 éve már elkezdtem versenyekre is járni. Először csak arra a tóra, ahová heti szinten jártam és ismertem, de felbuzdulva a kezdeti sikerek után, most már mindenfelé eljárok versenyekre, még számomra ismeretlen helyekre is . A „fogd ki és engedd vissza” elvet követem. A horgászat teljes egészében az életem részévé vált.

HZ: Fel tudod idézni a legelső versenyedet? Mennyire voltál lámpalázas? Hogyan készültél?
MZS: Igen 3 éve volt a Jásztelki Eldorádó horgásztavon. Mivel minden hétvégén ott horgásztam ezért elég jól sikerült kiismernem a vizet, de hát tudjuk a versenykörülmények mindig mások. Ez így is történt. Már verseny előtt 1 héttel vagy 1000-szer végig gondoltam az egészet és persze minden másképpen történt, de nem szomorkodtam, mert nem lettem az utolsó és ezzel elértem a célomat.

HZ: Melyik versenyedre vagy a legbüszkébb?
MZS: A III. Dovit kupán elért eredményemre vagyok a legbüszkébb ami a Káli Koi-Pákász tavon volt ahol sikerült elhoznom az első helyért járó díjat 40 férfit legyőzve :)

HZ: Mivel biztatnád a versenyzéssel kacérkodókat?
MZS: Mindenki próbálja ki aki szereti a kiívásokat, mert egy versenyen rengeteget lehet tanulni és ellesni a horgász társaktól, valamint a saját hibáinkból a legtöbbet.
És a legfontosabb soha ne nézzük le az ellenfelet :)

HZ: Mi lesz a következő megmérettetésed?
MZS: 2012. augusztus 11-én 24 órás páros verseny a Rab tavon.

HZ: Köszönjük Zsani a kis beszélgetést! Hatékony felkészülést kívánunk és várjuk a versenybeszámolót!
MZS: Én is köszönöm a lehetőséget.
KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére