Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Kriller-mix - Zóna Carp team receptje célzottan nagy pontyokra

Kriller-mix - Zóna Carp team receptje célzottan nagy pontyokra
Gyorsan dolgozó etetés létrehozása könnyűnek tűnhet és.... az is, ha megfelelően választasz összetevőket! Ebben az írásban a Horgász-Zóna Carp Team egyik kedvenc mixét mutatjuk be, amely a Kriller névre hallgat!
A Horgász-Zóna pontyos csapata úttörő szerepet vállal a "gyors pontyhorgászat" módszereinek a kialakításában, terjesztésében. Sokféle eredményes taktikát mutatott be az elmúlt időszakban, tette ezt 3 hosszabb filmben, egy-egy érdekes cikkben vagy kép-riportban. Az időközben elkészült és 3. Zóna filmben ( A távolság varázsában c.) mutatjuk be elsőként a "KRILLER" etetési rendszer hatékonyságát.

Bemutatkozik a a „KRILLER”, avagy íme, egy: rendkívüli hatékonysággal bíró pelletes etetési módszer!

A BAIT-TECH Krill pelletek vitathatatlanul nagy karriert futottak be az elmúlt években. A "Krill" szó egy bizonyos fajta rákfajtát jelent, ebből készül a pellet. Nagyon hasonlít a hallisztes pelletekhez, de nemcsak színében tér el azoktól, hanem hatékonyságában... A Krill pelletek „halmágnes” mivolta a felhasznált minőségi alapanyagoknak, a nagyon gazdag protein tartalmuknak és a hozzá adott vitaminoknak is köszönhető.

Tapasztalataink szerint általában több nagytestű halat fogunk a krilles etetésről - ez adta az ötletet a krill pelletekben rejlő lehetőségek kimaxolásához!


A pontyok mindig meghálálják a minőségi etetést...
A pontyok mindig meghálálják a minőségi etetést...


Ahogy a Zóna pontyos csapatunk egyre több helyre jut el az országot járva, és ér el szép fogási eredményeket - legyen szó egy teszthorgászatról vagy épp egy versenyről - úgy kerülnek előtérbe az általunk alkalmazott etetési stratégiák. Nem titok, hogy ebben jelentős "feladatot" kapnak az angol BAIT-TECH termékei! Nincs ez másként a "KRILLER" esetében sem. Itt ugyanis a különböző átmérőjű, kilós kiszerelésben kapható, vörös színű, BAIT-TECH KRILL PELLETS-ek kapnak "fő" szerepet. Nézzük meg hogyan, de előtte egy kis "tudományos előzmény”.

Az amur is kedveli ha folyamatosan karban tartjuk az etetésünket...
Az amur is kedveli ha folyamatosan karban tartjuk az etetésünket...


A BAIT-TECH által felhasznált Krill pellet alapanyaga nagyon agresszív hatású, így a pellet lebontása során, a pontyok minden "érzékelőjét" stimulálja. Kiválóan működik az egynapos vagy akár a még rövidebb horgászatok során. Mielőtt azonban részletes bemutatásra kerülne az általunk felépített „KRILLER” technika, ismerkedjünk meg magával a Krill-el, mint élőlénnyel, kicsit közelebbről.

A többféle méret növeli az esélyünket...
A többféle méret növeli az esélyünket...


A nagyobb szemek csalizni is jók...
A nagyobb szemek csalizni is jók...


Mi már tudjuk hogy a halak nagy kedvencei...
Mi már tudjuk hogy a halak nagy kedvencei...


Mi is az a Krill?

A Krill az óceánok és tengerek táplálékláncainak egyik legfontosabb eleme. A krill norvég szó, eredetileg halivadékot jelent, de valójában a világítórákok fajára használják. A világítórákok a világ minden óceánjában előfordulnak. A legtöbbjük kb. 1-2 cm hosszú, néhány faj viszont 6-15 cm-esre is megnő.

A Krillek, vagy világítórákok, fontos tagjai a zooplanktonnak, főleg mint táplálék jelentősek a szilás cetek, manták, bálnafélék, fókák és néhány tengerimadár-faj számára. A tápláléklánc sarkköve, mely a lánc legalján álló növényi planktonnal (fitoplankton) és a nála kisebb állatokkal táplálkozik és ezek anyagait teszi fogyaszthatóvá a krillen élő jóval nagyobb szervezetek számára.

A Krillhalászat elsősorban a déltengereken és a Japán körüli vizeken jelentős, évente 150-200 ezer tonna. Főbb felhasználási területei: vízinövények termesztése és víziállatok tenyésztése (akvakultúra), akváriumi haleledel, horgászcsali, gyógyszeripari alapanyag. Japánban és Oroszországban emberi táplálékként is fogy okiami néven. A Krill rákok közül az Euphausia a legnagyobb nemzetség, 31 fajjal. Jól ismert fajai például a horgászati jelentőséggel leginkább bíró sarki Krill (Euphausia superba), a Csendes-óceáni Krill (Euphausia pacifica) és az északi Krill (Meganyctiphanes norvegica).

Egyes Krillfélék annyira finoman érzékelnek, hogy képesek kiszűrni elsősorban a fitoplanktont, de a kovamoszatokat és az egysejtű algákat is. Jóllehet a legtöbb krill mindenevő, van köztük ragadozó is, amelyik kisebb zooplanktonokat és hallárvákat is fogyaszt...

Ezek után nézzük magát "KRILLER" etetési rendszert! Az elképzelés, hogy a különböző nagyságú krill pelletszemeket egy mix-be tegyük, és hozzá adagoljunk íz azonos folyadékot ill. olajat (Krill&Tuna Liquid és Krill&Tuna OIL) már két fontos, egyébként régebbi megfigyelésünkön alapszik.

Ezek abból állnak, hogy egyrészt az „agyon” horgászott vizeken a Krill-es íz, szín és illat, sok esetben a sikerünk záloga lehet, szemben más típusú pelletekkel. A másik fontos tényező, hogy az etetésünk darabjai, köszönhetően az elérő nagyságuknak, más és más időtartam alatt oldódnak "el" a vízben. Értelemszerűen, a kisebb szemek hamarabb "bontanak", míg a nagyobb méretű pelletek képesek "megvárni" a később érkező, legtöbbször óvatos halakat is...

Nem lehet véletlen hogy ez az egyik legnépszerűbb folyadék a családban...
Nem lehet véletlen hogy ez az egyik legnépszerűbb folyadék a családban...


Ezeken kívül, nagyon fontosnak tartjuk megjegyezni azt is, hogy a különböző méretben a meder fenéken elterülő szemek nem hatnak a halra riasztólag, már ami a szabályos formákat és méreteket illeti. Tapasztalataink alapján ugyanis, a nagyobb halak nem szeretik a szabályos dolgokat. Gondolj csak a faragott csalik sikereire... Ugye kezd már összeállni a kép?! Tegyünk tehát egy vödörbe a BAIT-TECH KRILL pelletekből vegyesen. Mi legtöbbször a teljes választékból készítjük el a mixünket, azaz használunk a 2mm-estől, egészen a 20 mm-ig. Sosem szabad ugyanis lebecsülni a kis átmérőjű (2 mm, 4 mm, 6 mm és 8mm) pelletek jelentőségét a pontyhorgászatban. Igaz, hogy a fehér halak is falatoznak majd belőle, de azért előbb vagy utóbb, biztosan a ponty lesz az úr a területen... Arról nem is beszélve, hogy az apró szemek alkotta „szőnyeg” huzamosabb maradásra bírja a halakat előttünk.

Ne féljünk tőle az olaj a barátunk a parton...
Ne féljünk tőle az olaj a barátunk a parton...


Prémium minőség változatos felhasználás ez a krilles method mix...
Prémium minőség változatos felhasználás ez a krilles method mix...


A „KRILLER” mix bejuttatható spomb-al, vagy rakétával, és természetesen, vízre szállva, akár etetőlapáttal is. Főként versenyhelyzetben alkalmazzuk, valamint, ha a tó szabályzata engedi a method mix használatát, akkor Krill&Tuna method mix-el is szoktuk a pellet mixünket panírozni! Ez ám a csemege a halnak!

A „panír” egy csábító "köpenyt" hoz létre, amely képes a vízoszlop magasabb rétegeiből is lecsalni a horgunkhoz a halat. Ezen kívül még, a method mix hozzáadása, tovább növelheti az oldódási időt valamelyest és ugye a plusz íz, illat hatás sem elhanyagolható...

Mindent összevetve a "KRILLER" egy remek lehetőség arra, hogy valóban gyorsan és hatékonyan horgásszunk kedvenceinkre. Javasoljuk: még idén, most, az őszi pontyos időszakban érdemes kipróbálni! Ha így tesztek, mindenképp írjátok majd meg az eredményt nekünk a Facebook oldalunkra (Horgász-Zóna Carp Team oldalra) vagy akár e-mail formában!

Üdvözlettel:
Nagy Róbert - BLACK CAP
Zóna Carp Team csapatvezető

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK

0 Ft
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére